måndag 4 april 2022

YES - VI FICK RÄTT!

Som du kanske vet så har vi haft problem med ett elföretag. Jag har berättat ingående om det tidigare så är du intresserad att veta bakgrunden får du läsa inlägget Grrr, är så arg från den 16 mars!

Hade tänkt ta några bilder idag för att komplettera det här inlägget, men det har regnat och varit svinkallt.
Alltså bjuder jag på några vårbilder från varmare tider istället. Denna ovan är från april 2020.

Nu är det så att vi under åren lärt oss att inte falla platt för någonting, så vi bestämde oss direkt för att protestera. Vilket alltså gjordes genom att till att börja med noga kolla upp vad som gäller för elföretag - och därefter vad vi kunde göra åt problemet. För ge oss utan strid hade vi inte en tanke på! Detta trots att man vet hur stora privata eller statliga bolag kan bära sig åt. Vi betalade dock den felaktiga fakturan över februari innan den förföll.

April 2018.

Så i veckan skickade vi ett klagomål till bolaget över deras handlande och redan efter några dagar fick vi ett mail tillbaka där det stod att vårt klagomål hade skickats vidare till deras ekonomiska avdelning. Och dom hade kommit fram till att vi hade helt rätt!!!

Från april 2019.

 Alltså kommer Stockholms Elbolag att räkna om kostnaderna under februari till det elpris som stod i vårt fasta avtal. Skillnaden mot det som fakturerats oss - och alltså betalats - kommer sen 
dras av på slutfakturan som gäller för hela mars t.o.m. 13 april. Då har vårt avtal med bolaget 
avslutats. Slutfakturan kommer också få samma kWh-pris som det tidigare fasta avtalet, alltså inga fantasisummor. Blir det då så att vi ska ha tillbaka pengar så ska dom skicka pengarna tillbaka till oss.
 



Gissa om det här känns bra.....

SUSIE

4 kommentarer:

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Ja men grattis! Snyggt jobbat av er. Jag läste ju ditt arga inlägg och insåg att ni hade helt rätt, det lät ju helt horribelt med fakturan för februari.

Här har jag vaknat till snö och hårda vindar. Inget roligt alls. Njuter av dina bilder istället innan det är dags att börja med frukosten.

Kram Anita

Maribel sa...

Hej Susie!
Grattis! det bevisar att man skall inte ge upp, när man vet att man har rätt.
Heja, bra jobbat.
Ha det gott /Kram Marika

Ingrid sa...

Så bra att ni får rättelse! Man måste stå på sig, så är det bara.
Ja, nog är det kallt och blåsigt alltid och så snö på det. Gårdagen var bara för hemsk. Även om jag gnällt om att det behövs regn borde de ju kunna komma i någon annan form.
Kram, Ingrid

Lena i Wales sa...

Bra gjort! Man ska inte ge sig när man vet att man har rätt.
Skönt att det löste sig.
Ha det bra!