onsdag 6 april 2022

FÄRSK POTATIS

 Dagens inlägg kommer sig av att det är så hemskt tråkigt att jag måste göra nåt som piggar upp mig! Och bättre humör av att göra inlägg på bloggen får jag alltid.

Zinnia `Purple Prince´

Anledningen till att jag är uttråkad är det är kallt (runt tre plusgrader) och grått, dessutom ligger lite snö kvar här och där efter gårdagskvällens snöande. När jag igår reste mig från soffan (TV-gloende är enda nöjet man har just nu) och råkade titta ut fick jag se att det var alldeles vitt ute. Näe, nu får det vara slut på den här sega årstiden. Jag vill ha vår, helst omgående.....

17 april 2018

Att gå ut och fota är inte att tänka på. Vem vill se bara en massa trista bilder på brunt visset i rabatterna, så det blir gamla bilder. Dom stackars växter som var på gång förra veckan när det var lite värme och solsken, dom stackarna ser ut att ha vissnat. Dessutom vill jag åka till Jonas i När och till Lyrotz Handelsträdgård och köpa lite plantor. Både roliga sommarblommor och prydnasgräs, men det går ju inte. Man kan inte gräva ner nåt i frusen jord och dom enda blommor man kan ha är penséer.....

25 mars 2019

Fast det är klart, jag gillar penséer och Rolle som gick ut genom dörren precis berättade att det har gått upp till hela +6 grader! Fantastiskt!! Jag kanske skulle ha fixat till mig och åkt med när han ska till besiktningen med vår lilla skåpbil. Men nej, det är inget kul att sitta i Stånga och vänta på att besiktningen ska bli klar. Det skulle varit lite annorlunda om besiktningen skulle ske i Visby.....

18 april 2019 - Vad liten forsytian är, för att inte tala om strandhavren som växer till vänster. Här har
den inte tagit över hela stenrabatten ännu...

På tal om Visby så har vi en lång lista på saker som ska inhandlas när vi åker dit nästa vecka. Rolle ska till onkologen på lasarettet en eftermiddag så då passar vi på. Han ska ha en massa "trista" saker på Biltema och Ekonomen, själv ska jag däremot shoppa lite trevligare till hemmet. Men...det allra roligaste är faktiskt att vi ska åka till Stora Tollby Gård och köpa potatis. Vad är det för kul med det, undrar säkert du!? 

Potatisblomma i växthuset.

Vi brukar handla grönsaker på Tollby när vi känner för en liten bilutflykt, dom har ett otroligt fint utbud. Nu för tiden gör man dock inte så många utflykter med tanke på vad bränslet kostar och att vi inte har nån hund längre. Därför passar vi på att ta vägen förbi när vi ändå är uppe i Visby. Men att vi nu ska dit för att köpa potatis kanske låter underligt med tanke på att jag är så vansinnigt trött på mat med kokt potatis! 


Santos sista vår - april 2020.

För några veckor sen kom Rolle hem med en påse med potatis från ICA. Det var en färdigpackad liten påse med "färsk delikatesspotatis Amandine" . Jag la den i kylskåpet och tänkte inte mer på det. Några dagar senare så kokade jag den och jag blev faktiskt förvånad, den var otroligt god. T.o.m. jag tyckte det och Rolle som är en "potatisfantast" blev lyrisk. Tyvärr har den inte funnits hos ICA sen dess utan det fanns nån annan sort, men den var som all annan potatis. Alltså i mitt tycke inget vidare.....

Hoppas det har kommit lika långt om 20 dagar i år!

Så idag ringde Rolle till Tollby och frågade om dom hade Amandine till försäljning och det hade dom. Massor! Det gjorde oss båda väldigt glada och jag ser fram emot en dag med åtminstone solsken - även om det förmodligen fortfarande är kallt - så man kan sitta och titta ut och inbilla sig att det är vår. För sitta ute lär vi nog inte kunna göra även om det råkat bli lite varmare, måste fixa altanen efter takrengöringen först. Men då ska vi i.a.f. äta matjesill, gräslök, gräddfil, ägg och kokt GOD potatis och njuta av den kommande våren!! 


SUSIE

4 kommentarer:

Thalassa sa...

Lika trist här på fastlandet! Penséer har jag nästan gett upp. Jag tycker jättemycket om dem, men det gör rådjuren också! När de väl hittat dem första gången återkommer de gång på gång på …
Roligt att du nämner Amandine. Det är vår absoluta favorit och vi har hållit oss till den en längre period. Nu har den tyvärr blivit svårare att få tag på hos oss. Verkar som om den oftast bara finns på stormarknaderna.
I morgon får vi fjärde dosen covid-vaccin. Hurra! Ha det fint - det blir nog snart riktig vår!

Ingrid sa...

Det låter som en bra idé med matjesill och nykokt färskpotatis. Jag blev riktigt sugen faktiskt. I morgon ska jag och handla, få se om de har någon färskpotatis på Konsum?
Ha en fin kväll!
Kram, Ingrid

Maribel sa...

Hej Susie!
Värmen låter vänta på sig men snart får vi gå barfota och lägga oss under äppelträdet och bara njuta. Inge Löök som tecknar gummorna, var min bästa vän och klasskamrat i Helsingfors.
Tack för tipset om potatisen, skall leta efter Amandine.
Ha det gott /Kram Marika

Hannas krypin sa...

Det är trist väder här med. Det som piggar upp min torsdag är att jag har min pilates ikväll och att jag fick beröm av min chef efter vi tillsammans intervjuat en tänkbar kollega.