KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

måndag 31 augusti 2015

HOLMHÄLLAR PENSIONAT

I lördags var vi hemma hela dagen, min hemvårdare kom sent. Klockan hann bli två och sen var det ju ingen idé att åka iväg någonstans. Men det gjorde absolut inget, det finns massor att ägna sig åt här hemma. Jag var faktiskt i trädgården och klippte bort en massa vissna rosor. Fast jag orkade bara med en sektion av rosenspaljén vid ingången, det är fyra. Så jag vet vad jag ska göra om en stund.....Men igår var jag omlagd och klar redan 10.30, så då tog vi en fantastisk skön tur ner till storsudret (området längst söder ut på Gotland) och Holmhällar. Vädret var perfekt med 20 grader, lätt soldis och en svag bris från havet.
Varje år åker vi hit för att äta en härlig lunch på uteserveringen. Igår parkerade vi vid pensionatet, men vi var så tidiga (dom börjar inte serveringen förrän 12) så vi tog en prommis ut mot raukarna. På vägen dit var jag dock tvungen att vila mig lite och då skulle Santos sitta på stenen också.....


 Santos upptäckte naturligtvis nått riktigt spännande när han stod där på stenen, en häst med ryttare. Dom syns svagt i mitten på bilden nedan. Som tur var så såg han dock aldrig rabbisen (liten vildkanin) som satt blick stilla bara 10 meter bort vid enarna.


När klockan närmade sig tolv så gick vi tillbaka till Holmhällars Pensionat - som en del av er kanske minns från filmen Pensionat Oskar från 1995 med Gardell, Loa Falkman och Stina Ekblad. Det ser faktiskt precis likadant ut fortfarande och maten är precis lika god som när vi började åka till Gotland på semester 1998.


Men oj vad stället har blivit populärt! Det bara dråsade in folk, så dom fick öppna luckan för beställning redan tio i tolv. Det hör till saken att ägaren är så petig med tiden att om man bor på pensionatet och har halvpension så får man inte komma försent till serveringen. Då är det kört och man slipper mat den dagen. Har blivit lite av en "kul grej"..... *fniss*Men Rolle som är en hungrig man för det mesta, han hängde på låset (i luckan till vänster) och var faktiskt 2:a man att beställa. Medan vi väntade dök det upp fler och fler, även flera hundar. Så även Santos hade lite att titta på och bekanta sig med.


 

Man betalar och hämtar sin mat i luckan. Vis av erfarenhet så beställde vi halva portioner, dom hela är nämligen enorma. Så Rolle tog inkokt lax och jag - precis som vanligt - rödspätta.Och sen njöt vi av en perfekt lunch, med trevliga och pratsamma människor omkring oss. Det blir ju gärna så att man byter lite ord med andra hundägare, speciellt som Rolle bjöd en svart labradortik på vatten som alltid finns framställt. Hon var otroligt törstig, medan Santos inte rörde en droppe. Han är faktiskt dålig på att dricka när vi är ute och åker och promenerar - och det är egentligen inte så bra med tanke på hans stenar i blåsan.


Som sagt så dråsade det in folk hela tiden och trots att dom utökat bord och bänkar till det dubbla så började det bli mer än halvfullt och klockan var inte ett ännu. Så vi satt inte kvar och tog upp plats i onödan, utan drog oss tillbaka mot bilen - mätta och belåtna.


På den här bilden ser dock Rolle inte så mätt och belåten ut, men det var så att en av bilarna som kom till parkeringen körde lite för fort så det dammade. Vilket Rolle hatar!
Folk tänker sig inte för ibland, det är ju hemskt torrt i markena och här där det bara är grus/jord är högre fart än 10-15 km ett ofog. Det stod ett stort dammoln runt bilen, så föraren borde ju ha märkt det men.....

9 kommentarer:

Gunborg Uhno sa...

Ser ut att vara ett fint ställe att inta lite föda vid.Roligt att du blivit så pass pigg att du orkar med lite i trädgården.Gläder mig.
Kram.

mammi sa...

Tack för en uppmuntrande läsning (tyvärr behöver jag mer än uppmuntran) Inte blev det bättre av att någon (några) försökte ta sig in här i natt. Såg väl att huset är larmat men Elvis skällde något fruktansvärt, så de försvann. Efter alla de "rekningar" som gjorts så är man lite förberedd. Bedrövligt.
Kram från oss tre

Ingrid sa...

Visst är det mysigt på Holmhällar. Vi skulle åka dit när syrran och hennes man var här, men det blev ju så dåligt väder, så det blev aldrig någon tur söderut.
Jag gillar att man kan få beställa halva portioner, för jag orkar aldrig äta upp annars och det känns så pinsamt.
Hoppas att vi får en skvätt regn idag!
Kram, Ingrid

Marlise sa...

Vackra bilder och
ett vackert foto från dig.
Kram Marlise

Gunilla Teckenberg sa...

Ni ser ut att ha haft en trevlig dag på er vackra ö, jag blev nästan hungrig bara av din beskrivning. Kul att du verkar orka lite mer och faktiskt kan njuta av det som är kvar av sommaren. Torrt har vi även här men i morgon har det urlovats regn, hoppas, hoppas, att väder gubbarna har rätt för en gångs skull.

Kram!

Yvonne Blom sa...

Det såg gott ut det där! Färsk spätta är ju gott.
Skönt att ni kan ta er ut på små utflykter även om ni bor fint. Ombyte förnöjer ju, eller hur!
Tack för alla fina kommentarer som du lämnar hos mig kära namne!
Ha en fin vecka! Kram

Evas Kvarnaro sa...

Vilken trevlig utflykt ni fick. Trevligt även för oss, för vi kände nämligen igen oss.Där har vi också varit och ätit och vem tror du rekommenderade oss den platsen tror du, hi hi . . . .
Det var mer folk när ni var där nu och vi satt inne, men visst fisken är suverän.Jag tycker du ser pigg, söt och fräsch ut Susie, ja jag förväntar mig inte att du ska se slapp och hängig ut, men kanske lite medtagen efter alla dessa turer till och från alla besök-ställena. Ja du är en riktig kämpe du
Susie. Har du inte tappat något hår heller.
Nu har vi bägge planterar växterna på plats, hoppas de kommer att trivas där.
Tusen tack igen. kram och må väl/ Eva

Carita och Bertel sa...

Härlig utflykt ni varit på och maten verkar god. Gotland har väl mycket att erbjuda även om man bor där och kanske har utforskat allt. Jag har varit där några gången och det känns lite som att åka utomlands. Ha en fin vecka. Carita

Ölandsvindar sa...

Vad bra att man kan beställa halva portioner, något för mig som aldrig orkar äta upp allting på tallriken när jag äter ute. Haha, känner igen minen på gubben din! Så där ser Bosse ofta ut när vi är ute i trafiken.
Kram /Kerstin