KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

torsdag 27 augusti 2015

BLOMBILDER

Sitter på altanen i solen med fötterna i ett fotbad (mycket liten tröst för obefintliga poolbad i år) och njuter av sensommaren. Just nu mår jag riktigt bra, trots att jag är inne på min 3:e omgång med cellgift och fått svullna anklar. Men det är ju en löjlig biverkan i sammanhanget - så blir det inte värre så.....


Jag lovade ju visa lite bilder jag tog härom dagen, men tiden rann iväg - som den brukar göra - så det är först nu jag kan göra det. 


Santos ligger i skuggan i soffan, själv satt jag alltså i solen - ett tag. Sen blev jag överfallen av bromsar. En insekt jag har väldans svårt för. Dom är faktiskt värre än både mygg och getingar. Det gör så jäkla ont när dom tar en bit kött från en och sen kliar det i veckor efteråt.....


Så jag flyttade mig till skuggan, Rolle fick bära bort fotbadet och då försvann dom jäklarna. Istället kom det några getingar - men dom gör ju inget om man inte bråkar med dom!


Dom här bilderna på dagliljor är alltså några dagar gamla, nu är det ännu fler som blommar. Jag tror att det lilla regnet på 1,5 mm i alla fall hjälpte lite - fast det var nog också så att Rolles timslånga vattningar gjort den mesta nyttan. Vi har faktiskt grönt i trädgården......


Så här igenväxt är det i "långrabatten". Där växer både ogräs och perenner till oanade höjder. Men den 19 ska jag ha min "perennlunch" och då hoppas jag att det mesta försvinner. Både av ogräs och av perenner!
Jag har nämligen bjudit in mina trädgårdsvänner på lunch den 19. Då får dom gräva upp (utlottade) delar av "långrabatten" som är 50 m. Ta alla perenner MEN samtidigt rensa av allt ogräs. Man är ju inte dum.....
Därefter lägger jag (alltså Rolle) igen dom delarna av rabatten och behåller bara buskar och små träd. Har upptäckt att jag har för stora och för många perennrabatter. Kommer inte att orka med alla nästa år.....


Strax ska gubben min och Santos ta sin dagliga långa prommis och under tiden ska jag göra i ordning lunchen. Vet inte riktigt vad jag ska ha, men Rolle ville ha fil och mackor och det ska han naturligtvis få! Sen bär det av till VC i Klinte för dagens omläggning.

8 kommentarer:

Maribel sa...

Hej Susie! Trevligt att höra att du mår bättre. En god idé att bjuda in vänner att hjälpa till med rabatterna.
Ha det riktigt bra! Kram Marika

Ingrid sa...

Så vackra bilder av dina blommor! Rolle är verkligen en duktig trädgårdsmästare som lyckas få dem att överleva i torkan och värmen.
Hoppas att det gick bra på vc idag och att förbättringen håller i sig. Du får vara rädd om dig så att det inte sätter igång att läcka igen.
Varm kram, Ingrid

Yvonne Blom sa...

Ja vad ska jag säga? Jag har sagt det förut. Ni har så fantastiskt många vackra blommor i er fina trädgård. Underbart att du har en man som också gillar att pyssla där. Jag har en vildare trädgård som blir lite dåligt skött när vi är så mycket på Öland, men man kan inte få allt.
Krya på dig kramar till dig vännen!

Jannibele sa...

Så herlig å nyte alle sensommer skjønnhetene mens du bader føttene:) Kan det bli bedre?! Flott liljer du viser. Jeg blir mer og mer glad i dem. I år har de blomstret ekstra lenge hos meg.

Ha det så godt.
Jannicke

Evas Kvarnaro sa...

Det kom ett stort paket och jag undrade varför jag fått det nu, varken fyller år eller har namnsdag och har inget beställt ??? !!!
Men sen ser jag lilla lappen avsändare, men kära tider, tack snälla Susie
inte ska du behöva anstränga dig med att skicka paket till mig.
Så omsorgsfullt inslagna växter med etiketter och allt, riktigt spännande.
Men tusen tack, blev jätte glad, men du gav mig jobb nu, hi hi . . .
Fast gräva gillar jag, men var ska växterna sättas ? Funderar på detta nu, oj oj vad jobbigt, hi hi hi . . . .

Vad gott med fotbad, poolbad blir det mer av next year.
Getingar har vi inte haft i år, Rolf trollade bort deras bo. Han spanade in vart de flög och när kvällen kom så gick han till attack med en spruta.
Det har även varit lugnt med mygg och knott, de dog av svält.

Fortsätt att krya på dig, hälsa till Rolle,puss till vovven.
Kram kram/ Eva

Marlise sa...

Danke für deinen Kommentar,
das hört sich doch positiv an,
das freut mich.
Meine Brombeer Marmelade schmeckt sehr lecker.
Heute und gestern habe ich schwer gearbeitet.
Jetzt tut mir alles weh.
Ich wünsche dir und Rolle
ein schönes Wochenende

Tack för att skicka din kommentar
som låter för positivt,
Det gläder mig.
min björnbär marmelad smakar gott.
Idag och igår jag har arbetat hårt.
Nu gör ont allt.
Jag önskar dig och Rolle en trevlig helg
Kram Marlise

Ölandsvindar sa...

Vi fick ungefär lika mycket (lite) regn, men det fyllde ändå på lite i mina vattentunnor. Jag funderar också på hur man ska kunna få allt lite mera lättskött. Mera buskar och kalkstensskivor är nog en bra väg att gå. Härligt att sitta med fötterna i blöt en stund. Hörde ett rykte om att september ska bli riktigt fin. Hoppas det ligger något i det!
Kram /Kerstin

HWIT BLOGG sa...

Skönt att höra att du mår bättre, det glädjer mig!
Härliga bilder du bjuder på...
Önskar dig en skön helg!
Kram,
Titti