KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

onsdag 26 augusti 2015

TREVLIGT OCH KUL BESÖK

Det har naturligtvis hänt en massa under veckan jag inte bloggat (har inte hunnit) och det mesta har faktiskt varit positivt! Otroligt nog!!
Det har visserligen varit lite upp och ner med läckaget, men nu har det faktiskt funkat utan i ett par dagar - och så har jag kunnat sova på höger sida. Helt fantastiskt skönt efter att ha legat på rygg sen i maj!


Det roligaste var dock när vi fick ett inplanerat besök av en mycket god vän som vi inte träffat på 20 år. Vi har visserligen pratat med varandra i telefon, men det är ju inte riktigt samma sak.


Den inplanerade lunchen höll dock på att stryka med då vc ringde och ville att jag skulle komma senare för omläggning. Det gick ju inte, så jag sa ifrån. Då fick jag komma precis innan dom stängde halvfem, så det hela ordnade sig.


Det var alltså Åke "Rådis" Rådström och Susanne "Susie" Nygren som kom på besök. Det blev några riktigt lyckade timmar, men precis när jag skulle visa Susie trädgården så började jag läcka. Det rann ända ner till knäna, så det var bara att be Rolle ta över trädgårdsvisningen och så förpassa sig själv till toa och sjukrum. Men det hela ordnade sig  ganska snabbt och vi kunde fortsätta att umgås ett tag.


När gästerna kom fick vi en vacker ljust lila krysantemum och sen fick vi också en bok. Susie hade nämligen skrivit en thriller som var alldeles nyutgiven. Just nu läser jag en bra Billinghamthriller som jag egentligen inte vill ska ta slut så fort, men jag är ju enormt nyfiken på Susies bok. Tror också att den är skriven i min stil (psykologisk), men jag gillar inte att läsa två böcker samtidigt.....


Med "Rådis" som vi lärde känna för många, många år sen då han lyckat körde rallycross blev det naturligtvis en massa snack om gamla tider. Tyvärr för stackars Susie, som inte hade en aning om vad eller vilka vi pratade om. Men jag tror att nästa gång dom kommer till ön ("Rådis" har en del i en lägenhet i Snäck) så är det ämnet avklarat och vi kan ägna oss åt nutiden!


Sen blev det naturligtvis en massa "roliga historier" också, Rolle älskar det och kommer dessutom ihåg dom. Och så försökte jag pumpa gästerna på vad som skett i deras liv - jag är alltid intresserad av hur andra har haft och har det.


Så det blev lite trist och tomt när dom åkt, man är ju lite svältfödd på socialt liv. Alltså ringde jag min väninna & frissa Margeurite och hörde när vi kunde bjuda igen henne och Tommy på krogen. Dom bjöd ju oss på lunch på den mexikanska tavernan för över tre veckor sen. Men dom - stackarna - jobbar fortfarande, så helgerna innan dom ska till Teneriffa var fullbokade. Visserligen skulle dom kunna komma hit och äta en kväll, men.....på kvällarna är jag fortfarande väldans trött och orkar inte så mycket. Ja, ja, vi får ta det när dom kommer hem - då bör jag vara piggare!


Just nu sitter jag på altanen i solen, det är ju inte så vansinnigt varmt längre, och väntar på att Rolle & Santos kommer tillbaka efter lunchrundan. Då ska allt vara uppdukat och lunchen stå på bordet, så jag får väl avsluta det här inlägget nu...utan att ha visat blombilderna jag tagit. Det får jag återkomma till.....

5 kommentarer:

mammi sa...

Som vanligt fina bilder och tänkvärda ord. Står just nu färdigklädd för att elda upp brännbart (tunna på en cementplatta) brandförbudet upphörde i går. Elvis skall ju också vara med, men går inte gärna nära tunnan, blir "liksom lite varm". Håller på med ytterkanterna runt vår parkering, där det varken går att hacka eller använda "supergrejen" som tar bort allt ogräs med rötterna. Jo pyttsan. Har köpt en ny sorts ogräsutrotare, som jag sprutar. Den tar allt, utom maskrosor !!!! så de får jag bränna bort. Allt det här planerade kan jag ju bara göra om vädret tillåter. Bara att hålla tummarna.
Ha det så skönt alla 3
Kram

lavendia sa...

Roligt med oplanerade besök. Lustigt att 20-30 år kan gå och man inte träffas. Och så är det precis som förut när man träffas. Kul att ha skrivit en bok, litet modigt.
Mer blommor får du gärna visa. / Britt

Ingrid sa...

Jag kan tänka mig att det var uppiggande med besök av gamla goda vänner. Trist att det där läckandet inte ger med sig, men det är väl bara att se tiden an, men att det ska ta sån tid.....
Kram, Ingrid

Yvonne Blom sa...

Härligt att träffa gamla kära vänner! Och så spännande att få en bok skriven av vännen. Du får återkomma med recension när du läst.
Kramisar

Susanne Nygren sa...

Fina bilder du tog Susie! Tack för ett trevligt möte. Trots att jag inte hängde med i pratet så mycket... hehe. :)

Boken "sandfågeln" kom ut 2013, så den är alltså inte nyutgiven. ;)

//Susanne Nygren