lördag 7 september 2024

ELISAS FRÅGOR

Det är konstigt att när man har lite tid över, då har man inget vettigt att skriva om!? Visserligen kan jag svara på Elisas frågor, men som vanligt blir det här nog inte utlagt förrän i morgon - lördag! 

Istället för att fixa i trädgården själv så påpekade jag nyss för Rolle att det ligger hundratals - om inte tusentals - med nötter samt torra gula löv under vårt manschuriska valnötsträd nedanför altanen. Nötter som vi inte kan äta, dom är mycket svårare att få ur skalen än vanliga valnötter. Att det blev den varianten  berodde på att vi såg ett vackert exemplar på fastlandet och att jag sen läste att trädet inte skulle bli lika stort som dom vanliga valnötsträden. Ha, skrattade djävulen! Trädet har på 10 år vuxit enormt...

Inte nog med att trädet växt för mycket, det har massor av nötter också...

Påpekandet utmynnade i att jag bad honom räfsa upp nötterna, vilket visade sig vara jättejobbigt. Han är så vinglig att han numera mer eller mindre har övertagit utomhusrullatorn jag fick för ett tag sen. Han kallar den för "sin cykel" och använder den även inne. Så länge han räfsar går det dock bra utan, räfsan fungerar som en käpp, men när han sen ska ta upp högarna tar han överbalansen. Så nu ska han testa om det går att sitta på rullatorn och samtidigt få upp nötterna i lövkorgen. (Det gick!)

Jag måste ställa in inspelningen av MC-racet idag...

När jag har skrivit klart det här inlägget ska jag fixa lunch och sen är det väl dags att titta på träningen till helgens MC-race. Lite nytta har jag dock gjort. I morgon ska vi ha våra vänner Eva & Uffe här på lunch (första matgästerna på evigheter) och jag har gått igenom vad som behövs. Det visade sig otroligt nog bara vara lite parmesanost som Rolle får köpa när han åker till Hemse för att hämta sin medicin. Det blir inget märkvärdigt, men vi har inte träffats sen midsommarafton då vi var hos dom i Väte och fick jättegod mat, så lite extra gott måste det bli!

Nu är det ommöblerat på altanen, går ju inte att sitta där och äta och få het sol på sig. Ska försöka komma ihåg att ta en bild lite senare...

Som tur är är det ju fredag idag, så nu ska jag bara svara på Elisas frågor också - sen är dagens inlägg klart.

    ELISAS FEM FRÅGOR 

  1. När snoozar du?   Lätt att svara på: Vet inte vad snoozar är för nåt...*fniss*
  2. När vaknar du före klockan ringer?   Har ingen väckarklocka längre...
  3. När går du och lägger dig alldeles för sent?   Lägger mig när det passar...
  4. Är du morgon- eller kvällsmänniska?   Kvällsmänniska...
  5. Hur många timmar med sömn får du?  4-8 normalt...

SUSIE


5 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Vi får också egna valnötter, men ganska mycket jobb för att komma åt innehållet.
Skönt att slippa väckerklocka.

Ingrid sa...

Tänk så man kunde sova förr i tiden. Jag la huvudet på kudden, somnade ogående och vaknade inte förrän väckarklockan ringde, vilket den gjorde oförskämt tidigt, i reel 4:30.
Nu är jag kan få sova så länge jag vill vaknar jag redan vid tre-tiden och ibland kan jag inte somna om.
Min svärfar sa alltid, när jag bråkade med barnen för att de skulle gå upp. "Låt dem sova! När de blir gamla kan de inte." Inte visste jag hur rätt han hade!
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

Maribel sa...

Hej Susie!
Ditt valnötsträd är riktigt vackert. Dotterns granne har ett Hasselnötsträd, som har ynglat av sig på dotterns tomt. Grävde upp ett litet träd och skall plantera det hos mig. Det kommer att ta evigheter innan det vuxit och blivit någon storlek på det. Men gör ett försök. Ha det så bra!
Kram Marika

Kina sa...

Det är ett vackert träd du har. Min sömn känns ofta uppsplittrad, och det ger inte så bra vila. Skulle behöva en lång sammanhängande sömn! Ha det gott!

Rosor och ruiner sa...

Oavsett storlek är det ett vackert träd! På tal om träd så har jag ett bloggtips om du har bloggtorka... ;) Du som har så många träd kan väl blogga om dem? Med bild och storlek och deras egenskaper, vad du tycker om dem...
Jag är nämligen på jakt efter ett nytt träd, lagom stort, typ max 5 meter högt, och inte för brett... så jag behöver tips och inspiration!
Kram Gunilla