onsdag 24 juli 2024

DET FUNGERAR IGEN

Nu har jag "lyckats" med bilderna jag tog för en vecka sen, men inte kunde ladda ner från kameran till datorn då. Nu fungerar dock datorn nästan som vanligt!

Här syns den svartstammiga bambun nere på gräsmattan (bakom prydnasgräset i krukan). Det har nu
                                     rensats på alla torra grenar av Rolle och det blev riktigt bra!

Det där med "nästan" betyder att allt inte är som vanligt för Microsoft har varit inne och ändrat en del. Det är alltid så; När man lärt sig det man behöver och allt är frid och fröjd så är det nån "ny gubbe" som får för sig att ändra och göra alla saker "bättre". Alltså blir det = sämre!! 

Den lilla trappan på vilken jag kan ta mig upp från växthuset som ligger precis till höger.

Nu gäller det alltså att visa bilderna jag tog. Den ovan är t.ex. på det nylaserade golvet utmed poolupphöjningen. Rolle har först skrapat golvet, en del i taget. Sen så målade han det 2 gånger och sen måste det torka innan han bar tillbaka möblerna. På den här bilden syns att allt  - även det lilla bordet - utom dom två stolarna är på sina platser. 

Växthuset med sina "solskyddsgardiner".

Här syns att jag egentligen skulle behöva gå ut och klippa bort en massa på en av klängrosorna på "follyn". Men jag kan inte fixa det själv och Rolle är till Hemse för att både gå till Coop, ICA och återvinningen - och det brukar ta tid. Så istället ska jag nog gå ut på altanens nylaserade golv och njuta lite av solen.

Notera den vildvuxna busken - Forsythia - som jag förr alltid bollklippte. Nu måste jag beskära det...

Här sitter växthusets värmeaggregat som Rolle monterade förra året. Det står på året runt, först för att hålla värmen och sen för att med AC´n kyla ner växthuset. Det blir nämligen olidligt varmt där inne på sommaren, men nu slipper man springa ut varje dag för att kolla om fläkten går eller inte. Allt fungerar perfekt! 


Nej, nu lockar solen och värmen på altanen så jag avbryter för idag, men återkommer med fler bilder.

SUSIE





2 kommentarer:

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Så bra att allt fungerar igen ... eller nästan då. Men viktigt att få in sina bilder. Så duktig han är, Rolle. Vilket jobb att först ta bort möbler, skrapa, måla och så tillbaka med allt igen. Men fint blev det. Hoppas du får en fin dag i solen!

Kram Anita

Ingrid sa...

Så skönt att det funkar igen!
Kram, Ingrid