onsdag 24 juli 2024

NYTAGNA BILDER!

Allting med datorn verkar fungera bra även idag, så nu håller jag tummarna för att den och kameran kan samsas i fortsättningen!

I hörnan nedanför "lilla altanen" växer det gul nunneört,
brokbladig benved och en klematis.

Jag fortsätter alltså att visa dom bilder jag tog för en vecka sen och inte kunde ladda ner till datorn. Bilden jag slutade med i förrgår var på den oklippta forsytian, stammen på ett litet träd och så massor av silverhavre som spritt sig i hela rabatten. Den senare sprider sig även ut i gräset, men där klipper man ju så det är inga problem.

Som synes gillar jag olika bladfärger!

Lite längre fram på gaveln mot framsidan på huset, så ser man en del av alla buskar och små träd jag planterat i "långrabatten". Det fanns varken staket eller växter när vi flyttade hit, men vi hade en liten hund, Penny, som älskade att valla cyklister och traktorer på vägen! Så vi bestämde oss redan innan vi flyttade ner att hägna in "innertomten". (Vi köpte huset på hösten 2001 och flyttade hit 25 juli 2002. Dagen före min födelsedag!)

Mitt på gräsmattan på framsidan finns det 8 sektioner med pallkragar i olika höjd som jag satt massor av perenner i. Alltså inget ätbart!

Den lite aprikosfärgade - är en buske med blommor som ser ut som trassel - på den gulbladiga perukbusken som växer nedanför en brokbladig asklönn. Eller rättare sagt in i trädet! Har en rödbladig också som växer vid vår lilla ruin i parken.


Om man vänder sig om och tittar över staketet så ser man en del av det vi kallar "parken". Här finns massor av träd och buskar som jag planterade när vi hade avverkat alla jättetallar som växte här. Där syns också ruinen med den rödbladiga perukbusken och en orange gammal död traktor. Hasseln till höger växer framför ett stort träd, en amerikansk lind. Den satt jag för den skulle inte bli så stor...


Den underbara gubladiga perukbusken. Kolla hur hög den har blivit. staketet är 90 cm. I pallkragslådan framför växer gula dagliljor och lila flox.


Jag avslutar med en vy över staketet ut mot "förträdgården" med dess spaljéer med rosor, både busk- och klängrosor. Här syns också en gulbladig och en rödbladig tysklönn.

SUSIE

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Det är verkligen härliga bilder från din vackra trädgård Susie.
Du är fantastisk som orkar hålla den så vårdad och fin trots dina besvär.
Kram, Ingrid

Maribel sa...

Hej Susie!
Så kul att få se dina bilder, skönt att det löste sig med datorn.
Det är vackert med alla träd och buskar i härliga färger.
Fint med klematis och benveden ihop vid väggen.
Så fint.
Ha det gott /Kram Marika

Marlise sa...

Grattis på födelsedagen.....Kram Marlise

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Grattis i efterskott på födelsedagen och grattis till att datorn nu fungerar igen. Härligt att få se bilder från er trädgård. Älskar den gulbladiga perukbusken.

Kram Anita