söndag 28 juli 2024

SOMMARBLOMMOR

 Nu gäller det att passa på! Dator och kamera fungerar fortfarande, så jag ska ut och ta lite bilder medan jag kan!!

Mycket vacker bukett som jag fick förrgår med Interflora från min väninna Christina i Gustavsberg.

Men jag har bara två timmar på mig för både bildtagning och att skriva dagens blogginlägg - sen börjar Formula One - och med tanke på att jag rör mig lika sakta som en snigel så går jag nu!

I hörnan mot "parken".

Vi hade tänkt att fira min födelsedag den 26:e med att antingen äta lunch eller middag på nån trevlig krog, men... När vi väl var ute och började leta efter ett bra ställe så blev vi (jag) avskräckta. Det var ohyggligt med folk överallt, så det slutade med att Rolle fick gå in på ICA och köpa en västerbottenpaj åt mig och falukorv och potatissallad åt sig själv. Snacka om urtrist firande, men jag slapp iaf att laga mat. Rolle stekte korven själv...

Klängrosen Alchymist.

Rosorna blommar för fullt överallt, men tiden räckte inte till för att fota några fler än ovanstående som växer i "follyn". Rolle som jobbar för fullt på altanen började bli hungrig så det var bara att gå in och fixa lite korv & bröd till lunch - inne! För ute är det bara 18 grader och grått, så på altanen kan man inte sitta just nu!!

Rolle i arbetstagen.

Det är bara den här lilla matta plätten kvar att lasera, sen är hela altangolvet fixat idag. Här under tak har det varit betydligt lättare än delen utan tak. Där var han tvungen att skrapa golvet först. Här är det "bara" att sopa, tvätta och sen måla 2 gånger - innan det blir som nytt! Se den blanka delen till höger!!

I "spjutets" kruka sitter  en rosa(!) pelargon.

Här är altangolvet blankt nylaserat och dom röda trälådorna gör sig bra. I den närmaste växer 2 pelargoner som har blommat i växthuset sen förra året. I den andra har jag planterat några rödbladiga fetbladsskott och på "spjutet" (alltså den röda metallbiten med en vit kruka på trappräcket) sitter en rosa pelargon! Anledningen till rosa var att tre sommarblommor dog och jag var tvungen att snabbt ersätta en petunia här. Men den ska ersättas snarast!!

En småblommig hängpetunia som överlevt torkan.

Det är väldans lätt att falla för sommarblommor som man egentligen inte vill ha. Petunior är en sån sort för mig, för dom är ju så vackra och rikblommande på handelsträdgårdarna. Och inte kom jag ihåg att jag redan förra året bestämde mig för att jag bara skulle ha lättskötta pelargoner i år. 

Men eftersom jag ännu inte fått nån födelsedagspresent eller blomma av Rolle, så ska vi i morgon ge oss ut och jaga efter pelargoner. I fredags fanns det nämligen inte en enda RÖD pelargon i Hemse...

SUSIE


3 kommentarer:

Ingrid sa...

Så tråkigt att du inte fick ut och äta på din födelsedag, men det ordnade sig ju ändå. Ett par veckor till så lägrar sig friden här igen och då kan du väl äta en födelsedagsmiddag i efterskott på något trevligt ställe. Vi var på Vingården i Hablingbo igår och det var riktigt trevligt där.
Ha en glad måndag!
Kram, Ingrid

Maribel sa...

Hej Susie!
Grattis i efterskott, hoppas du kan fira vid ett senare tillfälle med riktigt god mat. Hoppas att du har hittat dig en fin pelargon.
Det ser så mysigt ut på er altan med de röda inslagen.
Ha det bra /Kram Marika

Paula sa...

Grattis i efterskott! Men tänk så tokigt att det var fullt på restaurangerna! Nu är det ju mitt i turistsäsongen men ni har lyckats finna plats tidigare år samma datum? Nåväl, nu tycker jag att ni bestämmer er för att ha den födelsedagsmiddagen innestående till ett senare tillfälle! Det kan ju bli minst lika trevligt, dessutom med mindre folk ! Otroligt vad mycket arbete som krävs när man har stora ägor, hus med altan och stor tomt med mycket växtlighet. Beundrar verkligen alla som orkar stå i och hålla på. Men det är ju också ett vad jag förstår kärt besvär, något man njuter av som hobby. Och så får man som tack själv bo mitt i paradiset! Kram