fredag 28 juni 2024

FEM FRÅGOR & MOLTON

Igår kom Molton till oss för att spendera åtminstone natten och fredagen här. Vi hoppas förstås att det blir längre...

Det är ju nämligen så att när man haft hund i 45 år (Chico 8 mån, Brasse 18 år, Penny 16,5 år och Santos i 8,5 år) så är det extremt svårt att vara utan. Men...man måste ju tänka på hunden också och inte bara på sitt eget nöje. När man blir gammal så orkar man inte sköta en hund riktigt som man ska. Så med tanke på det bestämde vi oss för att inte skaffa oss en ny hund, hur jobbigt och trist det än skulle bli. Istället frågade vi alla bekanta om dom hade eller kände till nån som ville ha sin hund passad ibland. Men ingen nappade... 


Så vi annonserade på nätet att vi gärna ville ha en dagishund. Alltså en som vi kunde passa dagtid (gratis) i veckorna när husse/matte jobbade. Gissa om vi fick massor av svar. Dom flesta dock från Visby dit det är 4,5 mil och som vi därför tyckte skulle bli lite för långt. Sen ville vi inte ha nån stor hund, alla våra hundar hade varit av mindre storlek som vi tycker är praktiskt. En tjej hörde av sig och skickade en bild på en liten gullgroda och dök sen upp med Molton - vi var sålda direkt. Och det har vi aldrig ångrat. Förutom att han är söt, lydig och väldans lättskött gillade han oss direkt - det senare är ju otroligt viktigt! 


Första året var han här tis-tors 07.00-18.00 plus ibland lite oftare, han t.o.m. övernattade några gånger. Tyvärr delade hans husse och matte på sig och Molton och matte & lillmatte flyttade söderöver och han hade inte längre nåt behov av att vara hos oss varje vecka. Men som tur är så är matte sångerska och musiker och har lite olika uppdrag och då är han här. Och igår kom han och är fortfarande här till vår stora glädje...

ELISAS FEM FREDAGSFRÅGOR

  1. Vilka ljud gillar du att somna till?   Jag älskar att se motorsport, förmodligen för att det har varit både mitt yrke och hobby. Så att jag har så otroligt lätt att somna när jag tittar på race på TV är väldans konstigt. Däremot när jag ser nåt tråkigt, då är jag minsann vaken...
  2. Vad brukar låta i ditt hem?   Musik - har ett musikfreak till man!
  3. Vad tycker du om din egen röst?   Har inte tänkt på det faktiskt. Den är ju som den är...
  4. Vad är mest oljud för dig?   För hög volym på radio och TV, speciellt när det bara är prat, som nyheter t.ex...  
  5. Vilket ljud är sommar för dig?   Vågskvalp, tornseglarnas virr-virr när dom svischar runt hustaket och när koltrasten sjunger! 

SUSIE

8 kommentarer:

Hannas krypin sa...

Åh så ljuvlig han ser ut, lille Molton. Det är otroligt viktigt att hunden gillar sin matte och husse. Så bra att det passar att honom ibland. Gillar inte min röst men nu har jag vant mig. Den är ju som den är, precis som du skriver.

Hanneles bokparadis sa...

passa hund är ju trevligt alternativ... jag gillar ljud av flygplan. Högröstat prat är inte kul. Underbar koltrast i trädgården nu.

chica sa...

Faz muito bom ter um cachorro por perto! Lindo ele e as flores! Ótimo fim de semana! beijos, chica

Mrs Calloway sa...

är ganska sugen på hund och har varit länge. är uppvuxen med hundar och alla syskonen har eller har haft hundar. men förnuftet säger nej. jag far och flänger och kan inte begära att maken ska passa hunden som han egentligen inte vill ha!

christian sa...

Motorsport skulle jag nog snarare sortera under "oljud", men men smaken är delad....
Vågskvalp är ju däremot mycket gångbart hos många av oss.....

Maribel sa...

Hej Susie!
Det var en lyckad matchning mellan er och Molton.
Så kul att ni får träffa honom emellanåt.
Ha det gott /Kram Marika

Rosor och ruiner sa...

Vågskvalp och trastens sång är verkligen ljuv musik!

Vilken tur att Molton kom in i ert liv! Win-win!

Kram Gunilla

Paula sa...

Jag trodde jag skulle tappa all kontakt med naturen när jag flyttade till förorten men tack o lov bor tornseglare under vår taknock liksom småfåglar som jag tror är sparvar. Jag hinner inte notera då de flyger rasande fort in och ut ur boen. Så kul att ni får ha er pälskling på besök. Jag har fått lite förfrågningar om jag kan hjälpa till med hundpassning så jag tror det kommer att ordna sig men nu då jag gick o bröt handleden vill jag inte gå ut med en främmande hund i koppel så det får vänta till senare när jag är kurant. För visst är det ledsamt utan hund, men någon egen ska jag inte ha.
Musik har jag aldrig velat lyssna på hemma, faktiskt har ingen av mina män heller varit riktiga musikfreaks även om en av dem spelade piano o lyssnade på klassisk musik. Ha det gott, jag var på Gotlandskryssning och kom hem igår. Så mysigt hade vi, men vi hamnade mitt i Almedalsveckan så det var trångt om saligheten/Kram