onsdag 5 juni 2024

EN HÄRLIG TISDAG

Gårdagen blev lite annorlunda än det var tänkt. Till att börja med kunde jag inte vara med på gruppgymnastiken på VC på grund av min krånglande ljumske. Det gjorde jäkligt ont att bara försöka gå några steg...

Allium i långrabatten.

Men Rolle som hade planerat in ett besök hos våra vänner i Guldrupe efteråt gav sig inte. Han bestämde att vi skulle åka dit ändå, vilket visade sig bli jättetrevligt. Ok, jag hade väldans ont så jag kunde inte gå runt i deras trädgård eller upp på  altanerna, men vi satt på en uteplats i solen på gräsmattan och hade trevligt.

Blommande hängsyren.

När vi senare åkte därifrån så hade Rolle fått reda på att hos Stenhuse Gård i Sanda hade dom jordgubbar och dessutom s.k. soppsparris. Rolle älskar svenska jordgubbar och vi båda är väldigt förtjusta i sparris, så det var bara att ta en sväng dit. En hel kg av soppsparrisen - som är i lite olika storlekar och kan vara krokiga och fula - kostade 50:- och lika mycket jordgubbarna.

Allium och funkior på baksidan mitt emot altanen.

Sen fick Rolle till sin glädje också med sig massor av rabarber från våra vänner som vi sen både kokade kräm på och frös in. Så nu har vi efterrätt för flera månader. Rolle är heltokig i krämer, så han hade nog helst sett att jag kokat kräm på gubbarna, men igår ville t.o.m. jag smaka på årets första så därför blev det ingen kräm. 



Till middag blev det sen först sparris med hemgjord romsås & parmesan, därefter blev det färsk potatis med ytterfilé i sås med stekta katrinplommon. En variant av plommonspäckad karré - och så lite senare jordgubbarna som var så otroligt goda. Så trots mitt onda blev det en härlig tisdag...

SUSIE


2 kommentarer:

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Så härligt att läsa att det, trots ond ljumske, blev en så bra tisdag. Bra att Rolle var så envis.

Kram Anita

Maribel sa...

Hej Susie!
Det låter bra att dagen blev bra, och riktigt gott att äta fick ni också.
Ha en fin Nationaldag /Kram Marika