fredag 7 juni 2024

5 FRÅGOR MED SVAR

 Så var det fredag igen. Dagarna bara flyger iväg när det är sommar och fint väder!

Idag blir det nog lunch på altanen. Både det hemska frömjölet och dom
jättestora myggorna har försvunnit!

Inget speciellt har hänt sen förra inlägget, så jag ska bara berätta lite om frömjöl och dom hemska myggorna. Jag börjar dock med att svara på frågorna.

ELISAS FEM FRÅGOR

* Vilken är den minst organiserade delen i ditt liv?   Skötseln av mina kläder. Lägger dom nytvättade i högar på sängarna i gästrummet. Stryker aldrig, så det mesta av kläderna är inköpta som "skrynkelfria" - vilket dom tyvärr inte är har det visat sig!   

* Vilken är det mest organiserade delen i ditt liv?   Allt som har med "papper" att göra. Alla våra räkenskaper sköter jag noggrant och pedantiskt, jag t.o.m. älskar att deklarera...

* Hur bra hanterar du rutiner som ändras?   Om t.ex. mina kontroller och bokföring av kvitton rubbas så ger jag mig inte förrän jag hittat felet. Om det så tar timmar och bara är fel på några ören...    

* Vad gör du med oväntad oplanerad tid?   Beror på, men läsa - titta på TV - sitta vid datorn -  göra en bilutflykt - kan man ju alltid roa sig med!

* Hur strukturerad är du vanligtvis?   Är bra på att planera vardagen, men också bra på att vara öppen för och göra oväntade saker...

    😆

Jo, det var alltså det här med mängden av frömjöl. Det var så pass mycket att man inte kunde sitta så ofta på altanen. Det blev för jobbigt. När man skulle duka så fick man nämligen börja med att tvätta bordet samt stolarna 2-3 gånger. Sen när man skulle ställa ner tallrikarna såg det svarta bordet iaf helt gult ut. Förra året var det också hemskt mycket och då varade det ända till midsommar - men nu har det hemska frömjölet redan slutat. Härligt!

Det var dock inte bara frömjölet som hindrade oss att njuta på altanen. Nej, det var mängden av mygg. Vi brukar inte ha så speciellt mycket och dom som dyker upp anfaller alltid mig. Men i år hade vi massor av stora s.k. skogsmygg och dom åt på alla. Det fanns dock två fördelar med dom. Dom flög så sakta och satt sig på en och letade länge efter nån bra matplats, så man hann ofta slå ihjäl dom. Dessutom blev det inte några stora kliande utslag, det blev bara en liten prick efter deras stick. 
MEN...dom blev bara fler och fler! Till slut stod vi inte ut. Att gå ut en kväll och sitta på altanen och njuta var omöjligt!! Men nu är dom helt försvunna!?


SUSIE

6 kommentarer:

Hannele sa...

inte ätit färskpotatis än, men söta svenska jordgubbar!
Visst är det märkligt med kläder... tråkigt också, vika och ha sig, men stryker aldrig. Våra räkenskaper finns numera i datorn, god ordning i mappar, e-räkningar, oftast trycker jag bara på en ruta i mobilen för att godkänna.
Vill inte planera för mycket, gillar vara spontan.

Mrs Calloway sa...

har varken ätit nypotatis eller jordgubbar ännu. men jag är våldsamt sugen på både det ena och det andra. jag lider inte så mycket av frömjöl, men myggorna! usch! jag känner inte när de sticker, men plötsligt är hela jag full av kliande bulor som jag klöser på tills blodvite uppstår. trevlig helg!

Ingrid sa...

Här såg jag ännu myggor bland mina tomatplator i morse, men det är klart att de gillar att vara där i fukten. Fast jag tycker inte att de här stora myggorna varit så besvärliga. Jag har blivit stucken några gånger, men inte fått någon klåda efterår.
Håller ordning på papper, konton och betalningar gör jag också.
Hoppas ni får en skön stund på altanen!
Kram, Ingrid

Klimakteriehäxan sa...

Jag avskyr att stryka och har mer än en gång lovat mig själv att aldrig köpa ett plagg som ska strykas - det har ändå hänt, men alltmer sällan. Gillar linne, det duschar jag och drar lite i så duger det tycker jag! Om spontanitet: de oplanerade grejerna blir ofta de bästa!

Hannas krypin sa...

Jag stryker inte mina kläder mer än om det är till något särskilt tillfälle. Blev galet sugen på sill när jag såg din tallrik. Får nog bli det ikväll.

Paula sa...

Skönt att myggorna redan smakat klart på er och gett sig av till andra jaktmarker. Jag skaffade för några år sedan en thermacell-manick som man skulle fästa på sig när man var utomhus. För mig gjorde den ingen skillnad, myggen älskade min heta svettiga kropp i skogen i allafall! Imponerad över din envishet med diverse pappersarbete, jag höll ju på med sånt i en massa år som ekonomiansvarig men numera är min egna bokföring en enda röra...
Jag tog inte med mig strykbrädan i senaste flytten, har så dåligt med förvaring i min lilla skokartong, ingen klädgarderob heller, bara ett par klädskåp. Det viktiga är ju att det funkar för en själv, alla får väl göra som dom vill. Hoppas ni kan fortsätta njuta nu utan både frömjöl och mygg
Kram från pörtet