fredag 10 maj 2024

FREDAGSFRÅGOR

 Äntligen är det dags igen för lite frågor från Elisa. Inte för jag missunnar henne att ta semester, men hela två veckor!? *fniss*

Det är naturligtvis klart att även Elisa måste få lite ledigt ibland, men vi har nog alla saknat hennes intrikata frågor. Nu är vi alltså på gång igen och då gäller det att tänka igenom frågorna så man svarar vettigt och sanningsenligt. Så nu kör vi...

ELISAS FEM FRÅGOR

Vad får dig att känna dig ung?   Det är konstigt, men inne i mitt huvud så är jag 30-35 nånting - och det är ungt för mig!

Vad får dig att känna dig äldre?   Igår när jag försökte titta lite på mellon märkte jag att jag tyckte låtarna var hemska och att artisternas utstyrslar var fruktansvärda. Ett typiskt tecken på att man är äldre - eller är det så att man kanske gillar musik och har lite större krav!? 

Vad får dig att känna dig optimistisk?   Dom få tillfrisknanden som jag gjort sista året - och inte märkt för det går så sakta - men vännerna påpekar att jag verkar mycket piggare och rörligare...

Vad får dig ur ett dåligt humör?   När vi tar en tur med bilen, vilket vi gjorde igår, för att titta på alla vackra vilda växter. I år är det MASSOR av vitsippor, gullvivor, krokus, vildtulpaner, blommande slånbär, rapsfält, hägg m.m. m.m. Även maskrosor som faktiskt är vackra - bara jag slipper dom inne på tomten!

Vad får dig att känna dig levande?   När jag solen skiner och man hör fåglarna kvittra, när vår dagishund Molton kommer och hälsar på, när det är nån riktigt bra thriller på TV och man glömmer bort allt utom den spännande intrigen, när det visas både Formula One, Nascar och Indycar på TV en helg.

Självsådd smällspirea.


Det som hände i helgen var att när vinden äntligen lagt sig och jag vågade mig ut till den första pallkragen som jag bestämt mig för att rensa så gick det åt helsicke! Jag hade bett Rolle att ställa ut min pall från växthuset som är klädd med en gammal trasmatta. Den var lite högre än trädgårdspallen och dessutom inte hal. För ett år sen så ramlade (gled) jag av den pallen och låg sen på en kall gräsmatta i över en timme innan Rolle haffade två Ekstabor som körde förbi och fick dom att hjälpa mig upp. Det vill jag inte vara med om igen!

Två, en röd och en gul, självsådda smällspireor. 

Jag valde pallkragen (av 8) som hade mest med gamla torra perenner och satt igång och rensa. Kom halvvägs, men märkte hela tiden att pallen liksom sjönk ner framtill. Det var den skuggiga marken närmast pallkragen som var mjuk och den här pallen hade ben! Naturligtvis så lutade det mer och mer, så jag försökte resa mig. Gick inte! Jag orkade inte det!! Och Rolle hade naturligtvis gått in!!!



Dessutom är det så att min käre gubbe hör väldigt dåligt, men har skaffat hörapparater - som han glömmer att sätta på sig. Så att jag ropade och skrek, men inte hjälpte det. Till slut så var han dock i hallen på väg ut och då hörde han mig.

Den här blombänken vi ingången har inte kommit ut ännu, men å andra sidan har jag inte ställt
ut några sommarblommor ännu. Det har varit för kallt...

Det räckte med att jag tog tag i hans hand - han fick inte dra - så kom jag upp direkt. Men då var jag riktigt förtvivlad och gick in och satt mig i TV-soffan och grät. Efter det har vädret inte varit bra - men nu är Rolle ute och klipper gräset. Själv slickar jag fortfarande mitt sårade trädgårdssinne och väntar på värmen...

SUSIE




6 kommentarer:

Hannele sa...

35 är fin ålder, dumt att jag inte riktigt hade vett att uppskatta det då.
Många bra artister i Eurovision Song Contest, förstklassig underhållning.

Skulle det hjälpa om du hade telefonen med dig när du är ute?
På vintern när det är halt så säger jag till maken att om jag inte är inne inom ½ timme så får han leta efter mig

Mrs Calloway sa...

jag känner med dig. inte kul att inte kunna göra det en brukar göra utan besvär. solsken och fågelkvitter är helt underbart. har gillat små bilturer alltsedan jag var liten och pappa for runt med oss på skogsvägarna i Blekinge. tittade också på mellon igår med barnbarnen (13 och 11). ingen av oss var särskilt imponerade. yngsta barnbarnet har försökt lära mig det viktiga med Formel 1. jag kom på att jag minsann kände till Ronnie Pettersson, Niki Lauda och Emerson Fittipaldi sedan gammal. de två senare för att min lilla systerdotter hade två sniglar som hon döpt till Niki Lauda och Emerson Fittipaldi

Paula sa...

Aj aj, så tokigt det gick när du skulle göra lite nytta, o äntligen få känna jord mellan fingrarna. Ni måste nog hitta ett fungerande system så du kan få tag på gubben när det behövs. Kan ni inte kommunicera genom era mobiler? Om bägge har en mobil i fickan när ni är på olika platser? Det slutade ju bra men jag förstår din frustration!
Inne i mitt huvud känner jag mig som 80 och har så gjort länge, jag har nog en gammal själ. Men visst kan jag vara barnslig och naiv också. Mellon gav jag upp för många år sedan. Men, nyfiken som jag är brukar jag ändå hålla koll på något vis, via kvällstidningar eller tittar lite på Youtube. Och jag håller med dig, årets upplaga är värst någonsin! Som om det inte räckte med bråket om Israels medverkan så är alla bidrag helt galna! När jag första gången såg Finlands bidrag höll jag på att sjunka genom jorden av skam, nu har jag sett att många länder har lika hemska bidrag. Sändningarna är för långa också, jag orkar inte sitta o glo. Men jag klagar inte, jag väljer helt enkelt att titta på annat. Härligt att ni kom iväg och spanade in vårblommor, jag hittade första vitsipporna bara för ett par dagar sedan. Nu hukar de i köld och snålblåst, men de är ju sega rackare. Övriga blommor väntar jag ännu på. Hoppas ni får en fin helg, du tittar alltså inte på "vanliga" rallytävlingar, det är ju Portugals rally som pågår nu. Jag tittar inte men håller lite koll då vi har många duktiga finska förare. Kram från pörtet

Anna i Portugal sa...

Den här helgen är det F1-vila här :) Vad roligt att läsa att du gör framsteg i hälsan, att du blir rörligare även om det blev tokigt när du skulle upp från pallkragen. Fågelkvitter och solen, ja det gör definitivt att jag känner mig levande. Och bad i poolen, tar du hjälp så du fram din pool i år? Må gott!

Klimakteriehäxan sa...

Kul att läsa dina svar, mindre kul att bli liggande på marken utan att kunna ta sig upp för egen maskin...
Visst gör vårens alla blommor att livet känns roligare!

Lena i Wales sa...

Roligt att läsa dina svar.
Skönt att du kom upp till sist, hemskt att ligga så. Hoppas det inte händer igen.
Sköt om dig och kramar!