onsdag 29 maj 2024

DET "GRÖNSKAR"

 Dagen började lite trist med grått väder och bara 15 grader - men det blåste iaf inte. Efter lunch klarnade det upp och nu är det strålande sol igen.

Det börjar bli torrt och sönderbränt lite överallt, men Rolle har iaf vattnat "långrabatten" och pallkragarna samt alla krukor.

Men om det är varmt ute vet jag inte för jag har inte varit utanför dörren idag. Bilderna tog jag ståendes i några dörröppningar, för lusten att gå ut infann sig aldrig. Anledning till det vet jag inte, annat än att jag känner mig lite "down".

Halva delen med "pallkragsrabatterna". Det finns 4 sektioner till åt vänster.

Igår däremot var jag ganska pigg. Var på gruppgymnastik på VC, eftersom 2 torsdagar är inställda böt jag alltså dag. Det blir likadant nästa vecka. Jag kan tyvärr inte göra alla rörelser på gympan, så ibland får jag sitta när dom andra står. Men för att kompensera gjorde jag en del rörelser dubbelt så många gånger. Dessutom lyckades jag med att gå i 6,5 minut på gångbandet och ökade från 0,3 till 1,7 i snabbhet...

Dom vita vallmon med lila mitt har slagit ut - och jag kom på att jag
måste fota dom idag. Dom blommar över så fort...

Efteråt gympan föreslog Rolle att vi skulle åka till Jonas i När och handla växter, men jag var alldeles slut och orkade inte (!). Så när vi åkte från Hemse stannade Rolle vid en ny "handelsträdgård" i utkanten för att se om det fanns nåt jag skulle kunna tänka mig. Men jag ska inte ha nåt förrän vi kommer till Jonas, han har mycket roligare växter och mer att välja på...

Inte alltför roliga blommor precis...

Nu har vi planerat in växtinköpet tills i morgon för jag måste in en sväng till VC för omläggning. När det är klart vid tvåtiden åker vi till Jonas. Jag har gjort en detaljerad lista av till vilka krukor och vad dom står. Allt för att jag inte ska köpa på mig växter som jag egentligen inte behöver. (Det är lätt hänt har jag märkt.)

Mitt favoritträd, den gulbladiga korstörnet Gleditsia triacanthos `Sunburst´. Det växer också
några gula och röda smällspireor i den här hörnan.

Det är otroligt mycket som blommar just nu, ska försöka ta med mig kameran ut i morgon och gå en runda. Men det finns också massor av annat. T.ex. mygg som det är otroligt mycket av i år - och stora är dom också! Däremot är dom små spindelungarna på altanräcket inte så stora precis...

SUSIE

3 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag beundrar dig för att du orkar planera och plantera i krukor och rabatter trots dina besvär. Hos Jonas i När har jag varit en gång och det var en trevlig upplevelse, men det lilla jag behöver skaffa hittar jag på Konsum och framför allt på Suderviljan.
Kram, Ingrid

Maribel sa...

Hej Susie!
Visst är det så att man hittar sin favoritaffär för blommor. Jag har två en alldeles i närheten och en lite längre bort. De har precis det sortiment jag gillar att ha i mina krukor. I år har jag inte varit iväg ännu. Har bara satt minipenséer i två amplar och egen odlat i några krukor. Måste plantera mina egna sådder så jag vet vad jag behöver. Det är varmt och vi har inte fått mer än några droppar regn på de senaste veckorna. Du är duktig som går till träningen och gör det du klarar av.
Ha det bra /Kram Marika

Rosor och ruiner sa...

Ja, men hemskt va mygg det är nu, de är ju helt galna!
Hoppas du snart är piggare igen, kanske blev låg av värmen!
Kram Gunilla