fredag 12 april 2024

MATILDAS 5 FRÅGOR

Idag är jag för en gångs skull med redan på morgonen. Klockan är visserligen redan 10.30 men för att vara mig så är det ovanligt tidigt att sitta framför datorn. Men jag har inte hunnit med att ta några bilder, vilket är synd för det börjar växa och blomma iför fullt i trädgården.

MATILDAS FRÅGOR

med mina svar...

  1. Vad kommer spela mest roll när du blir 80?   Jag kan redan nu avgöra vad som är absolut viktigast; Hälsan!
  2. Har du lånat eller tagit något du sen aldrig lämnat tillbaka?   Jag lånade en fin avancerad trädgårdsbok av min f.d. granne i Stockholm som hon hade fått i present. När det gått väldans lång tid kom vi på att istället för att lämna tillbaka den så skulle vi byta - hon var inte så trädgårdsintresserad. Vad hon fick kommer jag dock inte ihåg...
  3. Fixar du saker själv, eller låter du någon annan fixa åt dig?   Har ju haft en otroligt händig gubbe så det jag inte snabbt kunnat fixa har han tagit över. Det jag tycker är kul däremot - t.ex. data, trädgård, matlagning - ger jag mig 17 på att fixa själv om det krånglar. Fast just nu får Rolle hjälpa mig med allt...
  4. Vad var din favoritleksak som barn?   Hade en liten gullig teddybjörn som hette Silkestass!
  5. Vilket är det konstigaste djuret?    Sjökor tycker jag är ett väldigt konstigt djur! "Det är en ordning vattenlevande däggdjur som innefattar tre arter manater samt dugong (s.k. sirendjur). De kan väga uppåt 600 kg och bli uppåt 4 m långa.  Precis som andra simmande däggdjur måste sirendjur regelbundet upp till ytan för att andas. Något som är spännande med sirendjur är att de anses vara kusiner med elefanter – de utvecklades nämligen från en gemensam anfader."

Nu ska jag "roa mig" med nåt annat än att sitta framför datorn, så jag får återkomma senare i helgen. Förhoppningsvis med lite nytagna bilder.

SUSIE


7 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Så lustigt, jag var på vippen att välja sjökon för visst är det ett märkligt djur! Kunde se dem vältra sig i havet ibland från min balkong när jag bodde i Miami.

chica sa...

Saúde é mesmo o mais importante! Gostei de ver tuas respostas e o bicho mais interessante! beijos, chica

Ingrid sa...


I dag har det varit en härlig förmiddag och jag har varit ute och planterat om några krukväxter. Men nu börjar det mulna.
Kul att läsa dina svar Susie!
Du har så rätt, sjökor är väldigt konstiga djur om de ens är djur?
Kram, Ingrid

Mrs Calloway sa...

sjökon är verkligen märklig, det håller jag med om. hälsan, fysiskt och psykiskt är viktigt för mig också. har aldrig haft någon nalle! tror att det är dags att skaffa en sådan innan det är för sent.

Robert W sa...

Jag trodde mig veta att flodhästen var ett svin, men hörde för en tid sedan att den närmast är släkt med valarna. Det hade jag aldrig kunnat tänka mig!

Paula sa...

Silkestass, vilket fint namn! Jag var också nalle-barn, dockor struntade jag i. Jag har tummen mitt i handen, dessutom artrossjuka fingrar så jag fixar ingenting själv som kräver kraft i nyporna. Igår fick granntjejen hjälpa mig att skruva fast mina nya gångstavar.
Sjökor, ja de mår nog bättre i vatten än på land, jag känner mig ungefär som en sjöko, mycket smidigare och lättare i vatten! Djurvärlden är fascinerande! Trevlig helg till er o kram från pörtet

Lucy sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.