torsdag 18 januari 2024

PROBLEM I KYLAN

 Precis som vanligt så blir det alltid fler saker som krånglar på en gång. I det här fallet har det varit tre - än så länge!

Det började med att härom natten när vi hade det svinkallt här på Gotland, så vaknade vi att det var vansinnigt kallt även i sovrummet. Alltså hos oss - som alltid brukar ha så varmt och skönt inne! Rolle som är van att fixa och laga allt själv men som inte längre kan det beroende på att han är så vinglig numera att han inte kan gå upp ett enda steg på en stege ens, kunde alltså inte fixa det.

Alltså så kontaktade Rolle vår kompis elektrikern Kjelle igår och bad om hjälp. Han i sin tur lovade ringa idag och ge besked om när han skulle kunna komma. Han skulle försöka idag på förmiddagen för det är ju ganska bråttom att få igång värmen ordentligt. Det är bra att ha kompisar som är hantverkare, för det är mycket jobb för såna just nu så dom är lite upptagna...


Kl. är 11.00 och just nu är Kjelle här och felet är avhjälpt (puh). Men problemet med det här är att jag skulle egentligen varit på på sjukgymnastiken. Men det gick ju inte, Rolle kunde inte skjutsa mig till Hemse så det var bara att lämna återbud. Men det var inte allt som krånglade - även om det var det värsta!


Ovanför ser ni två bilder som inte riktigt är som dom ska vara, men det problemet tittar jag på och rättar till i morgon. Det är ett mycket litet problem!

Men igår kväll när Rolle skulle slå på diskmaskinen så fungerade inte den heller. Men då behövde han inte klättra på en stege för att fixa felet, så det avhjälpte han på en halvtimme. Vilket gjorde honom nöjd och glad. Risken var annars att han skulle få handdiska...

Nu väntar vi bara på det nästa fel - för det brukar ju alltid vara minst 3-4 som kommer "i klump". Tills det dyker upp så ska vi passa på att äta lunch och sen gör vi inget annat än håller tummarna!

SUSIE



4 kommentarer:

Hannas krypin sa...

Hoppas på att det inte blir fler saker nu som går sönder. Så bra att ni har en kompis som kunde hjälpa till med problemet med värmen.

Ingrid sa...

Så skönt att ni fick ordning på värmen i alla fall. Hoppas att ni slipper det där tredje felet.
Här har jag en tvättmaskin som krånglar. Få se om Enrico lyckad laga den, annars för jag köpa en ny. Jag har inte lust att tampas med de andra tanterna i tvättstugan.
Kram, Ingrid

Maribel sa...

Hej Susie!
Så tråkigt när det blir problem som man inte kan fixa själv. Skönt att ni fick värmen att fungera. Vi har -22 idag och då vill man ha varmt och skönt inne. Tråkigt att du missade sjukgymnastiken, kanske kan du träna lite mer hemma.
Ha det gott /Kram Marika

Hanneles bokparadis sa...

att frysa på vintern är läskigt