tisdag 16 januari 2024

BLÅST & SNÖ

 Vädret har återgått till att vara hemskt. Inte nog med att det snöat, det har blåst så mycket att färjorna till och från Gotland ställdes in igår...

Vi som bor här har försökt att hålla oss inne, det har märkts tydligt på att det är så få bilar som kört förbi. Faktiskt mest snöplogar! Men Rolle som väntade på viktig post tog sig över till brevlådan - fullt påpälsad som om han skulle på utflykt till Grönland. Det hjälpte dock inte, för när han kom in igen var han så frusen att han var tvungen att lägga sig på sängen för att värma sig! *fniss* 

Igår efter nattens snöfall...

Hur mycket snö som kommit ner vet vi inte, men det är massor. Men vi har sån tur att vår f.d. hustomte Eriks son Johan och sonson Kalle ställer upp och hjälper oss att ploga bort allt det vita. Utan att vi bett om det! 

I förrgår när det blev molnfritt...

Igår var dom här på morgonen och plogade bort snön på infarten och planen utanför samt tog ett tag framför brevlådan. Sen var dom här igen framåt kvällen och då handskottades gången till ytterdörren också.

Innan dom senaste snöfallen...

Gissa om man kände sig tacksam när man sen idag ovanpå det här hör traktorn ploga vår stora infart och plan igen. Alltså 3:e gången på 1,5 dygn! Det är inte klokt vad våra bussiga grannar hjälper oss!! 

Ett hjärtligt TACK till hela familjen Larsson!!!

När det var vackert med snö...

 SUSIE & ROLLE

5 kommentarer:

Ingrid sa...

I dag är det ju en riktigt vacker vinterdag. Kan knappast bli bättre i januari.
Kram, Ingrid

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Vilka snälla grannar ni har. Ja nu håller vintern oss i sitt grepp. Vi har haft -19 och det verkar sjunka ännu mer men framåt efternatten och morgonsidan så stiger temperaturen och det hotas med snö och imorgon bitti kommer det bara att vara någon minusgrad. Skönt att temperaturen stiger för det är inte lätt att hålla värmen i uterummet.

Ha det så bra som det går i vintern!
Kram Anita

Maribel sa...

Hej Susie!
Det är riktigt snälla omtänksamma grannar. Vi har haft riktigt men idag är det varmare igen och vindstilla. Det har kommit ganska mycket snö de senaste dagarna.
Ha det bra /Kram Marika

Lena i Wales sa...

Ni verkar verkligen råkat ut för vinter!
Igår var det kallt här och idag har vi haft snöstorm.
Idag kommer min hustomte och skottar för mig.
Sköt om dig!

J. S. Vila sa...

A collection of very beautiful photographs of this iced lands covered by the snow. Do much cold, but this is in the north áreas!! The beauty of the forest is great!!