tisdag 9 januari 2024

ONSDAG IGEN...

 ...det är inte klokt vad veckorna går fort. Snart - i morgon torsdag - är det dags att börja med rehabgym igen efter juluppehållet. Vilket känns riktigt kul! 

I förrgår så sa SMHI att det skulle bli varmare från och med igår. Så när man vaknade till den kallaste morgonen den här vintern blev man lite chockad faktiskt. Det var hela -15 grader vid halv nio och det hade varit kallare på natten. Rolle sa att det såg hemskt ut i växthuset och att det där inne hade varit -3,5 grad på natten. Och detta trots att vi har en luft/luftvärmepump där ute! 

Ja, ja, man får väl se i vår vad som överlevt. Jag tänker inte "springa ut" och titta på eländet, det är ju som det är och jag kan inte göra nåt åt det. 


Men idag är vädret betydligt bättre, bara nollgradigt! Inne har vi det riktigt varmt och skönt med +22,5 hela tiden - förutom på kontoret där vi har +24. Gissa var jag som är en riktig "frysskit" håller till mesta delen av dagarna!?


Naturligtvis på kontoret framför datorn, eller på soffan i vardagsrummet framför TVn inlindad i den påslagna värmefilten och med massor av värmeljus tända!


När Molton är här så har man en extra liten kamin, för han gillar också värme så han ligger gärna bredvid mig - helst under värmefilten. Fast om Rolle lägger sig i sovrummet för att läsa så kastar han sig ner från soffan och springer in till honom och lägger sig tryckt mot hans ben. Han är nämligen extra förtjust i Rolle!

Molton som liten svart valp med sina syskon.

Tyvärr har vi inte sett Molton på evigheter, inte sen ett antal veckor före jul. Hans matte och husse har delat på sig och matte och lillmatte bor numera nedanför Burgsvik, så det är en lång bit att åka hit och nåt dagis har inte behövts under helgerna. 

                                                         Moltons pappa.....och mamma!

Vi får väl se hur det blir med Molton i framtiden. Vi vill ju gärna att vår lilla gullegris ska vara ofta hos oss - men vi förstår ju också att det inte får bli alltför jobbigt för hans matte. Att Molton själv gillar att vara hos oss det vet vi. Han blir otroligt glad när han ska träffa oss och försöker inte ens att åka med matte hem...

Molton festklädd!

Nu när helgerna är över så längtar man otroligt till våren. Jag som normalt brukar planera en massa nytt i trädgården har inte ens öppnat nån av mina trädgårdsböcker. Men jag ska nog göra det och se om det finns nåt kul jag kan göra lite senare i år. Jag har inte gett upp...

Sista "julbilden" den här vintern!

SUSIE






4 kommentarer:

Maribel sa...

Hej Susie!
Vet inte om du fått fel på dagarna eller om det är jag som läser fel, men idag är det tisdag. Tråkigt att ni inte får besök av Molton så ofta, han längtar säkert lika mycket efter er. Vi får hoppas att du kan vara ute i trädgården i sommar.
Ha det så bra /Kram Marika

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Ja det blev vinterkyla över hela Sverige. Hoppas att det gått bra med det mesta i växthuset.
Men så tråkigt att inte Molton varit hos er på länge. Jag hoppas verkligen att han kan komma till er ibland i fortsättningen också för jag vet ju hur mycket ni tycker om honom ... och han om er.

Kram Anita

Susie på Stjärnarve... sa...

Maribel,
Du har så rätt med dagarna - men det var så att jag skrev inlägget i tisdags för att lägga ut det idag. Men så la jag iaf ut det igår. Så kan det bli ibland, sorry!
KRAM-Susie

Rosor och ruiner sa...

Så trist för er om inte Molton kommer till er lika ofta, jag förstår ju att han betyder mycket för er! Hoppas han kommer till er ändå!

Kram Gunilla