fredag 1 december 2023

FREDAGSFRÅGOR

 I senaste inlägget så "råkade" jag ha med en bild från trädgården som jag kommenterade med att det kommit ner så många löv i stormen och täckt gräsmattan. Skulle jag aldrig gjort!


Dagen efter när jag vaknat tidigt så såg det ut som frost på marken, men det tog bara några minuter så började det snöa - kraftigt. Så 5 minuter senare var det ett vitt snötäcke överallt. Det fortsatte sen med korta uppehåll under hela dagen och kvällen. På radion sa SMHI att vi här på ön skulle få både mycket snö och storm  även dan efter...kul!


Och visst fick vi det och snöandet har fortsatt varje dag så nu är det inte längre bara ett tunt täcke. Det var 10 cm i torsdags när jag skulle till VC. Inte kul när man som jag går ostadigt - med krycka - och är livrädd för att ramla. Hur mycket snö vi har nu vet jag inte. Jag går ju inte ut om jag inte absolut måste, speciellt inte när det varnas för extrem halka och massor med snö på lokalradion.

Som tur var har grannen varit här med sin traktor ett par gånger och både tagit bort snö på infarten och sandat. Vi är otroligt tacksamma! En obehaglig sak är att  snön vräker ner varje dag - och kallt har det blivit. Mellan -6/-8 på dagarna. På nätterna är det dock ännu kallare. Rolle, stackarn, som får sköta både växthus och markservice inne samt skotta vår långa gång till ytterdörren varje dag har fullt upp...

Själv gör jag fortfarande inte många knop och har börjat fundera på hur julen ska bli i år. Förra året hade vi Molton och hans husse & matte här på julafton samt att vi bjudit vår vän Cronis - som tyvärr blev sjuk och inte kunde komma. I år har hussen och matten delat på sig, så nån chans att dom kan komma hit finns inte. 


Cronis hoppas jag dock kan komma, det har ju varit tradition sen över 17 år att han och hans fru Beth var här på julafton. Tyvärr finns hon inte längre så det är ännu viktigare att han kommer, för sitta ensam hela julen kan inte vara kul!

  1. Hur förbereder du inför julen?  Planerar vad vi ska för gäster, men framförallt vad vi ska ha för hemlagad mat - och i år blir det inte så lätt!
  2. Vad har du att göra innan årets slut?   Skriva dom brev - på svenska och på engelska - som ska medfölja en del av dom julkort vi ska skicka. Det är nu nästan gjort, men det är så många att det tar flera dagar...
  3. Vad gjorde du inte i år som du heller inte kommer göra nästa?   Vi har inte satt upp några ytterbelysningar i tid. Rolle är inte så förtjust så jag brukar få tjata på honom och i år när jag inte kan hjälpa till alls så är jag rädd att han hoppar över en del!
  4. Skickar du julkort?   Ja, det blir c:a 50 stycken plus att jag också skickar lite julmail.  Hörde en intervju med en dam som beklagade sig över alla julkort familjen fick; Brevlådan flödade över. Det är första gången jag hört nån som gnällt över att dom har fått för många julkort!?
  5. Vilken julkalender genom åren är din favorit?   Ingen, har aldrig tittat på dom...


TREVLIG 1:a ADVENT
SUSIE

10 kommentarer:

Boklysten sa...

Trevligt med någon till som skickar julkort! Det hör julen till tycker jag. Alla mail-och nätjulhälsningar är inte riktigt samma sak.

chica sa...

Tão lindas as fotos com a neve,apensar de tantos transtornos pode trazer!
FELIZ DEZEMBRO! beijos, chica

Lena i Wales sa...

Det var rejält med snö ni fått!
Jag har inte börjat förbereda för jul ännu, lite sen i år.
Gillar julkalendrarna på TV, ibland är de riktigt bra, ibland inte i min smak.
Trevlig första advent!

J. S. Vila sa...

Now in Winter in the garden is impossible to do any kind of work, because the snow and the cold are hard. It is the changing of Nature. Lovely pictures of your garden now in Winter. Beautiful lands with the snow.

Hanneles bokparadis sa...

Vi har lagom med snö, vitt och ljust nu. Fuskar numera, allt är inte hemlagat, finns så mycket gott färdigt. Fint med julbrev. Vi har en LED-slinga som lyser fint i snön. Vi tittar på Julkalendern när maken kommer hem.

Jag visar idag fint minne från sonens cykelsemester på Gotland:

Mrs Calloway sa...

men kommer inte Molton heller? vi har också fått snö här. mycket. över en natt. 8 säckar löv hann maken få upp innan. jag fick fösa upp dörren när jag skulle ut och ta in tidningen. jag skrev 40 - 50 julkort förr i tiden, men nu blir det inte så många. har sett massor av julkalendrar, men har lite svårt en del nyare. tror att jag ska ge årets kalender en chans. Kjell Bergqvist brukar vara bra.

Kina sa...

Här har vi också fått snö, men jag tycker det gör tillvaron betydligt ljusare!Jag älskar att få julkort (och brev)! Det går inte att jämföra med att få ett mail eller en hälsning på datorn! Jag brukar sått upp mina julkort på en anslagstavla, men för varje år blir det färre och färre, och det är synd! Ha en fin adventshelg! Kram!

Maribel sa...

Hej Susie!
Vi har också fått snö, det ser riktigt fint ut, och nu till advent blir det extra fint med snön. Det var trevligt med Julkort men det blir inte så många numera.
Ha en fin 1:a Advent /Kram Marika

Anna i Portugal sa...

Jag gillar ju inte snö, och att dessutom vara rädd för att ramla gör så klart snön ännu mer ouppskattad. Aldrig hört någon klaga på för många julkort heller, konstigt!

Paula sa...

Vilken förfärligt otacksam kvinna som inte vill ha julhälsningar! Om jag hade hört någon jag skickar till uttrycka sig så, ja då hade jag absolut aldrig mer skickat något. Femtio kort är många, det är ju så dyrt också, men man får dra in på annat. Jag skickar knappt tjugo o de flesta till Finland. Numera är ju det lika dyrt som om korten skickades till Australien. Jag hatar verkligen Postnord, portot stiger igen vid årsskiftet, post får vi varannan dag om ens det, jag tycker dom kan lägga ner eller lägga ut på entreprenad. Oj vilken ilsken geting jag blev nu då, förlåt. Ja inte ska man vara ensam ofrivilligt på julen. Jag skulle själv inte lida särskilt eftersom jag inte diggar julen, men det är ju lätt att säga eftersom jag har familj som jag umgås med på julaftonen. Jag har inte heller tittat på julkalendern, men har funderingar på att åtminstone se första avsnittet i år. Skickar en värmande adventskram