tisdag 14 november 2023

JUBILEUM

 Det här är mitt 2000:e inlägg här på blogger, innan dess gjorde jag också en massa inlägg på en trädgårdsblogg. Inte klokt egentligen!

Men jag är jätteglad att ha haft bloggen att roa mig med under dom tråkiga tiderna som varit. Just nu t.ex. sitter jag här när Rolle är ute i växthuset och klipper ner vindruvsstockarna. Han är tvungen för annars skulle rankorna ta över hela växthuset - och så snyggt är det inte med bara vindruvsblad. Vi vill ju gärna ha plats för lite annat kul och framförallt vackert blommande!

 


På tal om min käre gubbe Rolle så fyller han år dag, hela 83! Trots sin cancer och sin vinglighet är han jättepigg. Fast han grämer sig otroligt att han inte längre kan stå ett steg upp på en stege ens, men tröstar sig med att alternativet hade varit hemskt. Hans nerver i fötterna blev skadade när han genomgick en häftig cellgiftsbehandling mot lymfom för 25 år sen - och med tiden har hans ålder gjort problemet värre. 

GRATTIS ROLLE!

Rolle som har varit van vid att kunna göra precis allt själv, ger sig inte utan gör sånt som han antingen kan stå eller sitta och utföra. Sånt som man måste "klättra" för att göra får han numera be om hjälp med. Fast inte från mig, jag är ju lika ostadig som han är numera - om inte värre. Trots det här har han varit tvungen att hjälpa mig med att sköta alla hushållsgöromål dom senaste 15 månaderna...och det har han gjort jättebra!!


Vi har redan börjat fira Rolles födelsedag. Jag vaknade med att han spelade Rednex högt i sitt musikrum (se nedan), att frukosten var framdukad och att han tänt några ljus. Mycket trevligt - fast det var ju inte jag som fyllde!!

https://www.youtube.com/watch?v=mOYZaiDZ7BM&pp=ygUGcmVkbmV4

SUSIE


11 kommentarer:

chica sa...

Parabéns pelos 83 anos do teu marido e pelas 2000 publicações!

Que venham muitas mais! beijos, chica

Ölandsvindar sa...

Grattis Rolle! Hoppas att ni får en riktigt trevlig dag tillsammans, efter dina bestyr i växthuset. Och grattis Susie, till din fina och duktiga man, som kämpar på trots sina krämpor. Här eldar vi i spisen och funderar på om vi också ska gå ut och klippa vinrankan....men i morgon är också en dag....förhoppningsvis.
Kram från Kerstin

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Grattis till Rolle och grattis till ditt 2000:e blogginlägg. Här är det också födelsedagsfirande, våra karlar fyller samma dag. Jag ska snart börja förbereda maten för det måste naturligtvis bli lite extra en sådan här dag.


Kram Anita

Rajani Rehana sa...

Beautiful blog

Ingrid sa...

Grattis på 2000-inläggsdagen och grattis till Rolle. Vi är ju lika gamla han och jag.
Kram, Ingrid

Anonym sa...

Grattis till ROLLE på hans födelsedag från Berra och Boel. Kram till er båda.

Rosor och ruiner sa...

Grattis till Rolle och grattis till alla inlägg!

Hoppas ni har en trevlig dag!
Kram Gunilla

Anna i Portugal sa...

Grattis till Rolle och till dina 2000 inlägg! Förstår att sjukdomar och ålder ställer till det, men sinnet verkar vara intakt :)

Maribel sa...

Hej Susie!
Du får gratulera Rolle så mycket!
Det är så bra att han kan hjälpa till med det du inte klarar av.
Men du kämpar på bra.
Ha det så gott båda två.
Kram Marika

Marlise sa...

Grattis till Rolle och grattis till ditt 2000:e blogginlägg.
And a good time for you and Rolle.
Kram Marlise

Paula sa...

Men åh, gratta Rolle i efterskott! Vem har inte problem med att klättra ? Och jag är inte ens sjutti! Nej vet du, vi har alla fått olika förutsättningar i livet, drabbats av olika sjukdomstillstånd, o så finns de som fått vara friska hela livet, det är inget man kan välja, tyvärr! Ni har varandra, ni bor så fint och har en fantastisk trädgård och är dagmatte till en fin krabat. Kram