söndag 1 oktober 2023

UDDA YRKE

 Hade inte tänkt göra nåt inlägg på ett tag, men så såg jag att det var några som undrade vad jag jobbat med egentligen!

Som "egen företagare" i ett litet företag med 3-4 anställda får man naturligtvis lära sig att göra "allt", så en del av vad jag gjorde känns nog igen. Jag skötte all bokföring, var städerska, springschas, säljare, inköpare, kassörska m.m. m.m. - men det absolut grundläggande och viktigaste finns det inget namn på!

Vårt företag - Ronwill Speedshop som låg på söder i Stockholm - sålde specialreservdelar till race-, rally-, sport- och veteranbilar. Dessutom renoverade och byggde Rolle om en del av kundernas delar och så var vi specialister på Weber-förgasare - och där kom även jag in i bilden. 


Förutom att kunna ge råd och dåd om bildelar så var jag också en fena på att "bestycka" dessa Weber-förgasare. I Sverige vet jag inte en enda kvinna som gjorde det då - och det är nog bara en handfull män som kan samma sak numera...


Det bästa med att ha jobbat med det här är nog alla kunder, alltså yngre män, som med tiden inte bara var kunder utan blev goda vänner. Och vi har fortfarande bra kontakt med många av dom trots att vi sålt företaget. Den nye ägaren är inte riktigt lika kunnig tyvärr, så än idag kontaktas vi här på Gotland av gamla kunder som behöver hjälp...

SUSIE

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Du hade verkligen ett udda yrke och jag kan tänka mig att det är väldigt rolig att bli kontaktad av gamla kunder.
Bra jobbat Susie!
Kram, Ingrid

Bosse Lidén sa...

Du borde göra en tjock, stor bok med en mix av härliga bilbilder i färg och historik om din "udda" yrkesbana genom så många år. Jag är impad.
Sorgligt med allt trist du åkt på. Jag läste ifatt igår kväll. Men ni har fortfarande en fantastisk trädgård på hemmaplan.
Vi har gjort en speciell "resa" vars slutstation absolut inte var planerad. Men eftersom jobb var fixat var det till slut bara att anpassa "kostymen". Vi brukar alltid göra det bästa av saken. Jag fick mina fem år på en ö som jag var lovad. I fredags fick de nya ägarna nycklarna till vår lya i Visby. Hoppas de ska trivas som vi gjorde. Nu bor vi ett stenkast från Råå och har på två minuters cykeltur utsikt till två öar. Ven och Shelland. Men det är en annan dansk ö jag längtar till.
Kram, Bosse

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Jag vet att du skrivit lite om ditt yrke och er firma förut i inlägg men det var väldigt roligt att läsa om det i ett speciellt inlägg. Bestycka Weber-förgasare låter som rena grekiskan för mig men jag är imponerad av att du var enda kvinnan som kunde göra det. Och det verkar som er kunskap fortfarande är eftertraktad.

Kram Anita

Paula sa...

Så roligt att läsa om din jobbkarriär!