fredag 22 september 2023

HEMMA IGEN & FEM FRÅGOR

 I förra inlägget skrev jag nåt om att jag hoppades/trodde att allt skulle bli bättre, men tyvärr så blev det precis tvärtom! 

Så här hade jag velat att håret skulle se ut nu...

På måndagen skulle jag - äntligen efter 2,5 månad - till frissan, men det slutade med att jag istället fick ta mig till VC i Hemse. Och läkaren där skickade mig vidare till akuten i Visby -  utan att passera hemmet först. Han trodde jag fått en propp i lungorna! Rolle - och Molton - skjutsade upp mig och efter ett par timmars väntetid och lungröntgen blev jag inlagd på kardiologen eftersom det visade sig inte vara nån propp - utan jag har hjärtsvikt!


Så där har jag alltså legat resten av veckan, fick först igår eftermiddag komma hem. Underbart skönt! Inte för jag inte hade det bra på lasarettet där jag genomgick massor av undersökningar, hade eget rum med uppassning av en otroligt trevlig personal som gjorde allt för mig, men hemma är ju alltid skönast och bäst.

Hortensia till vänster om ingången till innertomten...

Nu har jag fått en fruktansvärt massa mediciner (16 st, så det är tur att man jobbat på apotek en gång i tiden så man kan sköta dom), plus att jag i framtiden ska gå på återkommande kontroller i Hemse. Har faktiskt inte haft några känningar av problem med hjärtat, utan det som hände var att det inte orkade tömma vätskan i lungorna. Fick vattendrivande sprutor i 2 dagar och tappade då hela 6 kg...!

Vår lilla byggda ruin i "parken"...

ELISAS FEM FRÅGOR

När behövde du sist improvisera någonting som MacGyver?
Har aldrig tittat på MacGyver...

Vad är det mest spontana du gjort i veckan?
Den här veckan var det inte nåt spontant alls för mig - om man inte räknar in akut VC- och sjuhhusbesök.

Vad gjorde du nyligen i sista minuten?
Tog mig till Vårdcentralen...

Hur organiserar/planerar du din vecka?
Det som är kvar av veckan ska jag spendera hemma, förmodligen framför TV´n och datorn.

Vad ger dig tunghäfta?
Lider inte av tunghäfta...

Så underbart att komma hem...

SUSIE

14 kommentarer:

Anonym sa...

Välkommen hem och var rädd om dig. Kram från Boel och Berra

Maribel sa...

Hej Susie!
Nej vad tråkigt. men toppen att du fått komma hem. Hoppas att allt blir bra nu då du fått hjälp och medicin.
Sköt om dig /Kram Marika

chica sa...

Susie, voltar pra casa depois do HOSPITAL é bom demais! Tudo de bom e desejo plena recuperação! TE CUIDA! beijos praianos, chica

Kina sa...

Du råkar då ut för det mesta! Men så skönt att du blev väl omhändertagen och är hemma igen. Var rädd om dig nu och ha det bra! Kram!

Anna i Portugal sa...

Det var väl himla dumt att få hjärtsvikt, men väldigt bra att få hjälp! Skönt att vara hemma igen och det glädjer mig att läsa att du känner dig väl omhändertagen på sjukhuset. Krya på dig!

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Nej men usch vad du råkar ut för. Men skönt att du kom till akuten och att du fick hjälp snabbt och att du blev väl omhändertagen. Välkommen hem igen nu och krya nu på dig så mycket!

Kram Anita

Paula sa...

Men kära nån, vilken tur att du sökte dig till vården! Något du med facit i hand borde gjort tidigare, men man vill ju inte vara till besvär! Vilken bantningskur du fick, nu får du försöka äta upp dig, ta det lugnt och njuta av ditt vackra hem och din goa gubbe. Krya på dig snart, kramar från pörtet

Hannele sa...

Hoppas allt blir bra med hälsan.

Ingrid sa...

Men så det kan bli!! Att du hade så mycket vätska i lungorna! Inte undra på att du mådde dåligt.
Jag har också känning av hjärtsvikt, förutom mitt förmaksflimmer, men det måste var väldigt lindrigt för jag har aldrig blivit kallad på någon kontroll och äter bara ett piller om dagen.
Krya på dig!
Kram, Ingrid

Mrs Calloway sa...

så skönt att du blev väl omhändertagen när du nu måste vara på sjukhuset. men hemma är ju bäst. det där med hjärtflimmer är ganska vanligt verkar det som. hoppas nu att du bättrar på dig. så fantastiskt vacker hortensia!

Rosor och ruiner sa...

Men oj vad du råkar ut för! Vilken tur du fick hjälp. Ta nu hand om dig, krya på dig!

Kram Gunilla

Janerik Sundh sa...

Skönt att det gick så bra. Blir man allvarligt sjuk har vi bra vård. Krya!

Ölandsvindar sa...

Ja, är det inte det ena så är det det andra! Hoppas att lilla hjärtat håller sig i styr nu då med hjälp av alla medicinerna. Själv ska jag försöka överleva allt det här med mammas flytt till boende. Kram /Kerstin

Lena i Wales sa...

Vad tråkigt att höra att du inte varit bra. Precis det du inte behövde, men skönt att du fått hjälp och att allt verkar gå åt rätt håll.
Stora kramar!