fredag 19 maj 2023

FEM FREDAGSFRÅGOR

Sitter inne tills Rolle kommer hem från Hemse (han är och handlar helgmat) eftersom jag är rädd att vara ensam om jag ramlar. Så ostadig som jag är så är det rena dramat att ta sig ner - och upp - för våra små trappor...

På altanen är nu nästan allt ute, men avlastningsbordet saknas och likaså alla
växter! Så här blev det en nödlösning inifrån...

Väl ute går det bra, då har jag kryckan till hjälp. Men det är svårt att gå i altantrapporna med den, entrétrappan - bara 2 steg - går dock bra. Rolle har också monterat stöd vi alla trappor även ut från vardagsrummet till altanen där det bara är ett steg - men det behövs!Att ta med sig nåt stort ut eller in är dock inte att tänka på... 


Tulpaner nedanför klängrosor i förträdgården!

Om jag nu går ut på framsidan innan Rolle kommer ska jag försöka ta med både mobil och kamera. Får sätta på mig en jacka med stora fickor. Man kan ju naturligtvis fota med mobilen, men jag föredrar kameran och kommer behöva några kort till det här inlägget. 


  1. Vad brukar gå snabbt för dig att göra?   Inget nu för tiden...
  2. Vad gör dig istället långsam?   Att kroppen inte lyder mig!
  3. Vad gjorde att du senast blev sen?   Det tar evigheter att duscha, torka och ta på sig. Så det gjorde att sist när jag skulle till Klintehamn och vi planerat göra en del innan fotvården inte hanns med. Men vi gjorde det efteråt!
  4. En dryg tredjedel av året har gått, har det gått snabbt eller långsamt?  Dagarna har varit enormt sega, men veckorna och månaderna har flugit iväg. Det gör tydligen det när man blivit äldre sägs det!?
  5. Vad har du just nu för långsiktigt projekt?   Förutom att bli återställd är att försöka få lite stil på trädgården innan den blir helt igenväxt!  

SUSIE

14 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Jotack, jag vet hur det är att vara långsam.
Jag har ju varit med om en olycka. Men flera grejer har jag lärt mig med en arm och ibland kan jag använda båda.
Hoppas du blir bättre!
Kram! 🌺

Mrs Calloway sa...

det är dumt att tiden går så fort när en blir långsammare. för det blir en med åren. du är envis och jag tror att du kommer att genomföra både trädgårdsplaner och andra planer. med eller utan käpp. hoppas att du och Rolle får en jättefin helg!

Maribel sa...

Hej Susie!
Det är bra att du inte ger dig iväg ut då Rolle inte är hemma.
Skulle inte vara kul om du blev liggande och inte tog dig upp.
En riktigt vacker tulpan.
Trevlig helg!
Kram Marika

it_is/Anette sa...

Läser och ser att du är klok, du väntar in sällskap och rusar inte iväg för att klara allt själv. Vilken helt underbar färg på tulpanen. Synd inte min dotter har den färgen i sin trädgård dom är röda o gula, men helt underbara, o så stora tulpaner köper man inte. Ha en riktigt fin helg.

Hannele sa...

långsammare är man, bara att konstatera

Lena i Wales sa...

Har du inget larm på dig, om du skulle trilla?
Jag har flera bekanta som har det och det gör att de känner sig tryggare.
Dagarna flyger iväg här, men det där med att skynda och stressa är inte min grej längre. Har gjort det tillräckligt i mitt liv. Nu tar allt längre tid.
Trevligt veckoslut!

Anna i Portugal sa...

Tycker om när saker och ting tar längre tid. Har lärt mig uppskatta det istället för att skynda fram. Men förstår din läkning är alldeles för långsam, är tillfrisknande någonsin för snabb? :)

Thalassa sa...

Vilken underbar tulpan! Jag älskar tulpaner, men har helt gett upp dessa eftersom rådjuren också älskar dem. När vi köpte Udden fick jag en massa olika sorters tulpanlökar i present. Många lite ovanligare sorter. De var fantastiska de första två åren - se’n hittade rådjuren dem. Samma gäller penséer. Sköt om dig och njut av din härliga trädgård även om inte precis allt är i sin vanliga ordning!

Klimakteriehäxan sa...

Hoppas du känner dig starkare snart! Sommar brukar hjälpa för det mesta!

Hannas krypin sa...

Det är bra att ta det försiktigt när inte Rolle är hemma. Hoppas på att du snart mr bättre i dina krämpor.

Ingrid sa...

Det är klokt att du inte ger dig ut på några äventyr när du är ensam hemma. Man får tänka sig för och vara rädd om sig.
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

Kina sa...

Nog är det så att allting går långsammare på äldre dar. Det är bara tiden som går fortare. Är bilden under "Elisas frågor" från eran altan? Det är så härliga färger! Ha det gott! Kram!

Paula sa...

Du kämpar verkligen, vill mycket men kan mindre, förstår din frustration! Har du haft någon som inspekterat ert hem avseende tillgänglighet, o sett om det finns mer att göra för att underlätta för dig? Räcken vid trappor där du kan hålla i dig? Jag hoppas ändå att du kan bortse från eventuella ogräs som tittar upp, många av dem är ju dessutom riktigt fina. En lite vildvuxen trädgård är nog så charmig, liksom du! Kram

Carita Liljendahl sa...

Nej, det är inte lätt att bli rörelsehindrad, att inte kunna göra allt det man gjort förr, att inte känna sig helt trygg då kroppen inte lyder. Fint att olika hjälpmedel finns och de där stöden som monterats där hemma.