lördag 20 maj 2023

LOPPIS & VÄXTER

Igår läste jag hos nån bloggare - kommer tyvärr inte ihåg vem - att hon råkat komma åt kameran så att alla bilder blev bleka och tråkiga. Sen gjorde jag precis samma sak!

Trots kraftiga redigeringsförsök blev det blackt, men jag har nu ändrat inställningen...

Hur kan man vara så dum? Varför kollade jag inte min kameras inställning när jag läst bloggen!? Alltså kunde jag inte använda alla bilder igår utom tre plus den ovan, så nu får man ge sig ut och ta fler idag. Först ska vi dock ge oss av till en trevlig loppis i Klintehamn. 

Här måste jag rensa i morron...fast klängrosorna tänker jag inte klippa i år!

Det är hela Klintehamn som har loppis och man får hämta en karta hos Röda Korset för att se exakt var dom finns. Rolle älskar att gå på loppisar, själv tar jag med mig en bok och sitter kvar i bilen!

Trots att vi tagit ut den här potatisblomman så skräpar den ned - fast nu är det blad som
blåst upp på altanen...

Nyss besprutade Rolle infarten med trädgårdsättika samt vattnade den stora potatisblomman han lyfte ur växthuset igår. Den har blivit enorm - jag brukar hålla efter den, men nu är det ju Rolle som skött den över vintern - och den blommar visserligen vackert hela tiden men den fäller otroligt och behöver en hel kanna vatten varje dag! Inget att ha i växthuset, så gillar den inte att stå ute får den dö...

Den här växten hittade jag i växthuset. Har inte en aning om vad det är! Vet du?

Själv vattnade jag det som jag fått ut på altanen, men det saknas fortfarande ett bord samt ett litet skåp som jag brukar ha växter på. Så innan dess vet jag inte vad jag behöver köpa exakt när vi ska passa på att svänga in till Suderhälsans handelsträdgård i Klintehamn. 

Den här blev det - men vad det är visste varken killen som jobbade där eller jag!

Jag ska försöka göra en lista, men det blir inte så lätt. Det är helt klart lättare när man ställt ut alla växthusets krukor samt alla tomma krukor jag brukar ha nåt i...

Den lilla gula som stod på matbordet tidigare flyttade jag till den här krukan. Vet dock inte heller
vad den grå jag brukar ha här har tagit vägen, det är mycket som hänt sen Rolle tog över...

TREVLIG HELG - nu ska vi se INDYCAR KVAL!

SUSIE

7 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag missade ju totalt vårmarknaden i Klintehamn. Inte kom jag ihåg den! Först på eftermiddagen, när jag skulle åka till graven kom jag på det.
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

Anna i Portugal sa...

Jag älskar också att gå på marknad, särskilt om det finns stånd med växter och mat från småskalig gård t.ex. Vad mycket fint ni har i trädgården.

Maribel sa...

Hej Susie!
Det blir så fint med lite blommor runt omkring. Jag tycker din blomma ser ut som Stjärnöga, så jag googlade på gul stjärnöga och fick fram en som heter Stjärnöga 3D Banana Shake. Den är väldigt lik din, vad jag kan se på fotot.
Ha det gott /Kram Marika

Carita Liljendahl sa...

Loppis - härligt! Hoppas jag får läge att gå på några i sommar :-)

Rajani Rehana sa...

Beautiful blog

Rajani Rehana sa...

Please read my post

Rosor och ruiner sa...

Jag gillar verkligen loppisar, men någon utflykt till Klinte blev de inte den här gången. Ja, ja det går väl fler tåg.

Ha det gott!
Kram Gunilla