fredag 12 maj 2023

FEM FREDAGSFRÅGOR

 Idag är jag lite sen och inte har jag några bilder ännu. Hade tänkt mig hinna ut i trädgården för att vad som hänt där ute - och så ta lite bilder. Men så blev det inte, sov alldeles för länge...

En jättestor lavendelplanta som måste beskäras...

Så nu gör jag precis tvärtom, jag skriver klart det här inlägget och sen går jag ut och fotar. Rolle däremot har varit uppe sen kvart-i-sju och hunnit med att klippa gräset på baksidan! Hade tänkt försöka klippa gräset själv, men har oroat mig för hur jag skulle gå till väga. Visserligen har jag en egen åkgräsklippare, men man måste kunna styra den - helst med två händer...

Nu är klockan strax två och jag gick en runda med kameran. Rolle har klippt
gräset även här på framsidan.

ELISAS FEM FRÅGOR


  1. När hade du senast sönder något av glas?   Kommer inte ihåg så det måste vara länge sen!

  2. Har du något trasigt porslin hemma?   Ja, jag har fyra jättesnygga tallrikar där det blivit sprickor i glasyren på en. Fast "trasig" är den ju inte direkt så jag använder alla fyra ibland ändå och dukar då med den fula till mig själv. 

  3. Vilken pryl hemma hos dig behöver lagas?   Den lilla klockan vi har på altanen. Trots nya batterier så går den som den vill. Anledning är att den gillar inte svala nätter tydligen. Men eftersom jag aldrig har någon klocka på mig är den så bra att ha, så jag hoppas Rolle kan fixa den...

  4. Har du någon gång brutit något i kroppen?   Ja, som barn bröt jag nyckelbenet när jag lekte i tvättstugan och ramlade på cementgolvet.

  5. När bröt du senast ett löfte?   Se svaret på fråga 1 - men är det något simpelt löfte som t.ex. att jag lovat Rolle nån speciell maträtt men sen gett honom nåt annat, eller lovat spela in nåt intressant TV-program men glömt - då är det i veckan som gått!
    Rosenpionen i pallkragen  har också börjat blomma!
SUSIE


7 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

dessa hemska betonggolv, fanns mer förr i tiden

Violen sa...

Det kan vara skönt att sova också! Hoppas du kom ut i trädgården, det händer väl mycket där nu i dagarna.
Det är hårt att landa på ett cementgolv. Jag landade på asfalt båda gångerna jag bröt överarmen.
Kram och ha en jätteskön helg!

Hannas krypin sa...

Usch för betonggolv. Minns så väl när jag var barn och halkade i simhallen och slog bakhuvudet i golvet.

Paula sa...

Hej Susie, nu satt jag och beundrade dina vackra blommor så jag helt glömde bort att läsa vad du skrev, tsss
Bara du inte har sönder någon spegel, det har jag haft och jag har ju haft olycka mest hela tiden, hihi
Skoja bara, det var såå länge sen spegeln sprack.
Trädgården börjar verkligen komma till sin rätt nu, ut och njut av en mysig vårhelg! Kram

Ingrid sa...

Kul att läsa dina svar Susie! Du skrev i början av inlägget att du inte hade några bilder ännu, men jag tycker att det är lika fullt av foton från din vackra trädgård som vanligt.
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

Mrs Calloway sa...

så fina bilder! härligt att du tagit rundor i trädgården. det där med att lova att göra någon viss maträtt och sedan göra något annat har jag varit med om flera gånger.

Anna i Portugal sa...

Vad fint att det blommar hos dig nu! Vi hade också en åkgräsklippare när vi bodde på landet i Sverige. Var stora ytor som skulle klippas då. Gläder mig åt att du dukar med porslinet som inte är helt som det ska vara :)