fredag 5 maj 2023

FEM FREDAGSFRÅGOR + VIN

 Idag är jag i alla fall med och tänkte svara på veckans frågor från Elisa - och då blev det naturligtvis otroligt knepiga sådana!

Alla handlar ju om nyheter och eftersom min gubbe med åren  blivit mer och mer nyhetsintresserad         - verkar vara ganska typiskt för äldre - så har jag istället blivit ganska ointresserad. Eller rättare sagt, jag tycker det räcker med att höra radionyheter på morgonen plus att se nån TV-sändning på kvällen. Men jag kan tyvärr inte undgå att höra nyheterna i radion flera gånger om dagen...

ELISAS FEM FRÅGOR

  1. Vad är den största nyhetsrubriken du sett idag?   Har inte SETT nån rubrik! 
  2. När blev du senast upprörd över nyheterna?   Det är när man får höra om nån som mördat en massa oskyldiga människor - som igår! 
  3. Vilken var den första nyhetshändelsen som påverkade dig?   Av dagens att en av dom två tjejer som mördat Tova och blivit dömd till livstid kanske kommer gå fri på grund av en teknikalitet.
  4. Vad får för mycket uppmärksamhet i media på sistone?   Orkar inte längre lyssna på tjatet om priser och räntor...
  5. Hur tar du in nyheter?   Se vad jag skrivit överst!
                                                                                 😕

Idag har jag hitintills läst en massa om vin. Jag dricker visserligen inte vin själv längre, det smakar inte. Och några trevliga fester med både mat och vin har vi inte numera, men det kanske kan bli nåt glas gott rosévin på altanen när sommaren kommer. Vi får se. Så varför då läsa om vin undrar du naturligtvis.


Jo, min bästa väninna fyller 75 i slutet på maj och vad ger man en kvinna i den åldern som har allt? Hon bor i eget radhus och hon är visserligen trädgårdsintresserad men för det första är hennes lilla plätt färdigplanterad och dessutom ska radhuslängan målas om just nu. Så några nya växter är inte aktuella förrän tidigast till hösten. Och det viktigaste av allt; Jag är inte i skick att ge mig ut på bygden och leta vare sig presenter eller växter!


Så Rolle föreslog att vi skulle köpa lite gott vin till henne för hon ska ha en födelsedagsfest. Nu bor hon i Gustavsberg på fastlandet så vi kan inte vara med, men vi vill ju gärna att hon ska ha en riktigt festlig dag. Alltså ville vi i god tid skicka en låda vin till henne från systemet - men det gick inte!? Man får inte betala vinet och sen skicka det till nån annan!! Och nåt tråkigt presentkort vill jag inte ge henne. 
Men så kom jag igår kväll på att jag brukar få reklam på nätet från nåt som heter Vinoteket och gick in där och kollade. Det finns runt 450 olika färdiga lådor med vin i olika prisklasser, plus alla enstaka flaskor. Så jag skickade ett mail och frågade om man kunde få viner levererade till en annan adress än min. Och direkt nu på morgonen fick jag ett mycket trevligt svar. Så jag har spenderat några timmar med att försöka hitta nåt kul i passande prisklass. Det kommer bli en låda med sex flaskor, helst en med både rött, vitt och rosé. Leverans kan ske den 10 maj vilket är en vecka innan hon fyller. Perfekt!


SUSIE

10 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

så jättebra present! har hört flera som talar väl om Vinoteket. det är konsrtigt det där att om flera varit med om en våldshandling så kan ändå någon gå fri. trots att de inte gjort något för att förhindra våldet.

Kina sa...

Det räcker väl gott och väl med den tid du lägger ner på nyhetsinhämtning! Ungefär som jag. Och det känns nästan mer än nog ibland!
Vilken underbar present du hittat på! Det skulle jag bli glad över!
Ha en riktigt trevlig helg! Kram!

Ingrid sa...

Jag hr en väninna som fyller 70 år nästa vecka och jag vet inte vad jag ska hitta på. Hon dricker inte vin, så det är inte aktuellt och blommor har hon i parti och minut, en parfym är roligt att få, men kan bli helt fel och hon läser inte och hon är diabetiker så hon äter inte choklad....
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

Violen sa...

Så fina bilder! Man blir ganska trött på nyhetsförmedlingen, på Tv och i radion hörs samma nyheter dagen lång, det blir ganska tjatigt.
Vilken fin idé med vin som present! Bra att det är både vitt, rött och rosé så att hon kan välja vad som passar.
Hoppas du kommer ut i trädgården och kan njuta och glädja dig över alla blommor!
Var rädd om dig! Kram!

Rosor och ruiner sa...

Vilken härlig present, kul att man kunde skicka vin så där! Vad synd att det inte smakar för dig längre, ett kallt gott vin en sommarkväll är ju gott! Numer har jag börjat tycka öl är gott, en kall ljus öl till maten på fredagkvällen brukar jag unna mig. Konstigt att man ändrar smak med åren.

Trevlig helg!
Kram Gunilla

Hanneles bokparadis sa...

fria eller fälla... visst kan man bli upprörd att vissa kan gå fria....

Paula sa...

Men så rolig överraskning till din väninna, och du har fått jobba för att "fåt tilldet" Undrar varför Systemet är så stelbent, för att det är statligt?
De flesta nyheter är negativa, tråkiga, hemska, jag tycker att man vid varje nyhetssändning skulle vara tvungen att ha med minst en gladis-nyhet! Då skulle reportrarna få jobba! Och vi som läser/lyssnar skulle må mycket bättre.
Jag hoppas du kan njuta av rosevin i sommar, jag fick sluta med vin för min mage tyckte de var för sura. Numera är det öl som gäller, det är lättdrucket, haha
Ha nu en skön helg, här trippar våren fram med små pyttesteg/Kram

Klimakteriehäxan sa...

Jättebra present! Tänker på min bekanting som säjer, inför varje Dag, att hon bara vill ha sånt som flyter eller sånt som vissnar ... alltså drycker eller blommor, för som så många "fullvuxna" har hon allt hon behöver och lite till.

Rämmengården sa...

Jo det är många oskyldiga som dör just nu. Ha en fortsatt trevlig kväll.

it_is/Anette sa...

OJ, det har jag helt missat, det här om att Tove´s mördare kan gå fria... DET hoppas jag verkligen inte kommer att ske, det vore ju riktigt skrämmande. Vin som present är en toppen idé det kommer uppskattas mycket tror jag. Ha en fin söndag