onsdag 3 maj 2023

SORRY ELISA...

 ...i förra veckan så missade jag Fem Frågor så jag får skärpa till mig på fredag. Men ett inlägg innan dess ska jag väl kanske kunna få till!

Förutom alla vissna löv så syns en stor rugge med julrosor som jag
 ännu inte sett närmare på...

TISDAG

Nu för tiden har jag ju inte så mycket att skriva om, men i morgon ska jag ge mig ut i trädgården i alla fall och då ska jag ta lite bilder. Idag har jag - och Molton - bara varit ute på altanen en kort stund. Sen gjorde jag lite nytta inne medan han låg kvar i solen och stekte sig. 

Under piedestalen på baksidan växer det kvar några påskliljor efter förra ägarna.
Dom hade grävt ner massor av lökar i vägbanken som gick här och som vi tog bort...

Molton är en riktig liten soldyrkare, men det har nog alla våra hundar varit. Kanske beroende på att Rolle och jag aldrig varit det. Så när vi badat har våra vattenskyende hundar - för bada har ingen av dom gillat -  roat sig med att lapa sol!

Molton gillar att vara i vårt soliga växthus...

Idag försvann Rolle till Visby på förmiddagen efter en långprommis med Molton. Han skulle till onkologen och prata med sin cancerläkare och få svar på prover han tog förra veckan. Han ringde och berättade att allt såg bra ut, hans mediciner fungerar perfekt och hans PSA-prov är inte mätbart, alltså under 0,0! Detta till skillnad mot när dom upptäckte prostatacancern och PSA-provet var 180 (normalt värde  0-5)!! Men han har haft tur, cancern hade inte spridit sig - och nu får han flera mediciner, bl.a. ett hormonpreparat som kostar 30.000:- i månaden!! (Tur att han inte behöver betala det själv!)

Den här busken precis nedanför altanen måste jag klippa in snarast!

Nu har Molton tröttnat på att bara vara med mig (han är tokig i Rolle) och går otåligt fram och tillbaka mellan sin korg under skrivbordet och den lilla hallmattan innanför ytterdörren. Ute har han varit, men det är svårt för mig att säga om han kissat för jag står ju bara i dörren och kollar. Jag vågar nämligen inte gå ut när jag är ensam ifall jag skulle ramla och inte komma upp!

Det här är dom enda växterna som än så länge finns på altanen. Har 4 små
järnkrukor som har stått här ute med sedum året runt i flera år...

När vi är på altanen och jag försöker att få Molton att gå ner och kissa i trädgården (vi har hundsäker inhägnad runt innertomten) så försvinner han antingen runt huset och då ser jag ju inte vad han gör, eller också så sätter han sig bara i solen på gångplattorna utanför ytterdörren - och då gör han ju garanterat ingenting. Alltså är det än så länge knepigt för mig att "rasta" honom...

Ett av dom röda ljusglasen jag haft här i flera år blåste ner i stormen för en
 månad sen, så nu blev det tunga gula ljus från IKEA - men det är OK det med!

Rolle tog tid på sig att komma hem igår, men när han kom så blev både jag och Molton glada. Fast jag sprang inte runt och hoppade och skuttade - skulle dock vara kul om jag kunde. Och inte heller hämtade jag en massa leksaker och bar fram och visade Rolle. 

Idag var vi i växthuset alla tre. Molton låg i "finstolen" och solade, Rolle hjälpte
mig med att bära fram en stor pelargon till mig och sopa golvet som jag skräpade ner
samt bespruta sagda pelargon. 

Eftersom det var lite sent och Rolle helt utsvulten efter en dag i "stan", så blev det att snabbt tina upp lite nödproviant: laxrisotto. Sen hade Rolle köpt 0,5  kg sparris för 29.90 på Lidl (otroligt bra pris) - så jag kokade hälften och la på risotton med parmesan och hemgjord romsås. Så nödprovianten blev rena lyxmåltiden!

Tog tyvärr bara en närbild på den stora pelargonen. Själv rensade jag
 bara pelargonen vilket tog en timme och halva sophinken blev full.

Molton hämtades vid sju och sen ägnade vi kvällen åt TV-tittande samt genomgång av vad Rolle "roat" sig med i Visby. Förutom sjukhusbesöket hade han varit till en massa affärer och inhandlat sånt som vi hade på "Visbylistan". Vi har en lista där vi skriver ner det som inte går att få tag på i Hemse eller Klintehamn. Brukar bli fem till tio saker på 2-3 veckor och oftare än så åker vi inte dit. Åker vi nånstans så är det hellre ut på landet, några "stadsmänniskor"  är vi inte längre...  

Älskar den här alunroten som gör sig så bra till krukan lackade
förra sommaren!

ONSDAG

Alla bilderna är från idag då jag både gick ner från altanen till växthuset på en trappa och sen upp på den andra. Men jag var otroligt rädd och darrade i hela kroppen efter nedgången, så sen satt jag i växthuset och pysslade med en pelargon och vilade mig. Kunde inte stå!


Så var det dags att gå in och jag kunde ju gått runt huset till ytterdörren, men bestämde mig för att jag skulle gå upp på den andra trappan. Har ju gjort det en gång tidigare, ja som "handikappad" alltså! Och det gick bra, men sen var jag tvungen att vila mig lite framför datorn och TVn. Så idag tycker jag att jag varit riktigt duktig, för på morron så gick jag på gåbandet också. Visserligen bara en minut, men ändå!

SUSIE

4 kommentarer:

Anna i Portugal sa...

Först och främst, underbart besked för Rolle (och dig så klart!) Grattis! Och vilket fint växthus, då mysigt dekorerat det är. En aktiv dag med tanke på dina omständligheter, verkligen.

Ingrid sa...

Så härligt att Rolles medicinering fungerar så bra. Nog är det tur att vi har högkostnadsskydd på mediciner, annars var det nog många som blev tvungna att avstår från de dyra och viktiga preparaten.
Kram, Ingrid

Maribel sa...

Hej Susie!
Härligt att du kommit ut till växthuset, det ser soligt och skönt ut där. Kan förstå att Molton gillar att vara där. Goda nyheter för Rolle, det måste vara skönt. En liten bit i taget med träningen. Det är bra.
Ha det gott /Kram Marika

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Skönt att höra att Rolles värden fortsätter att vara bra. Och härligt att du kommit ut lite och tagit bilder. Och mysigt med Molton. Visst är det märkligt med hundar och att dom gillar att ligga i solen. Det gör Lucy också men hon avskyr att vara ute och gå när det är varmt och gassande sol. Däremot älskar hon att vara ute när det är snö och minusgrader. Märkligt.
Kämpa på nu Susie och ha en fin fortsättning på torsdagen!

Kram Anita