fredag 20 januari 2023

FEM KLURIGA FRÅGOR...

 ...var det dags för mig att svara på den här veckan. Har varit lite dålig på det den sista tiden då frågorna inte riktigt passat mig och min livssituation just nu. Men den här fredagen kan jag inte skylla på det!

Utsikten idag från "lilla altanen".


hittar du hos Elisa och där kan du själv delta eller bara se det dom andra deltagarna svarat. Alltid lika kul att läsa andras svar!

  1. Vem skrev du senast ett brev till?   Inför julen så skickade jag som vanligt en massa julkort, men missade att skicka med ett brev om vad som hänt under året till våra vänner i utlandet. Så efter jul skickade jag ett långt brev till våra vänner i England eftersom vi alltid får ett av Joan & Alex tillsammans med deras julkort. 
  2. När skrev du senast under ett kontrakt?   Om man kan räkna in ett testamente som kontrakt så skrev vi våra på sensommaren...
  3. Har du någonsin skrivit dagbok?   Ja, som barn och sen kanske man kan säga att den här bloggen är en variant på dagbok!
  4. Har du en läslig handstil?   NEJ, hemsk! Jag vet inte om jag blev påverkad av alla läkares oläsliga handstilar när jag jobbade på apotek...men jag är iaf av den anledningen en fena på tyda "hieroglyfer"!
  5. Vad brukar du oftast skriva på din inköpslista?   Eftersom det är Rolle som numera handlar får jag skriva upp precis ALLT. Står det inte på listan - som jag skriver ut på skrivaren för säkerhets skull - så kommer det inte hem...

Inte 17 kan man tänka sig att om bara 2-3 månader kan man sitta här ute vid matbordet eller i poolen och njuta!

En sak är lite trist i år och det är att jag inte kan planera nåt. Inte nån semester på fastlandet som jag skrev om sist, men inte heller nåt kul i trädgården. Jag får nog vara glad om jag orkar hålla trädgården i hyfsat skick som den är - och dom resor vi kommer göra blir här runt omkring. Så man kan ju säga att det är tur att man bor på Sveriges bästa semesterö - GOTLAND!


Solen skiner idag igen så snart är nog frosten borta.

Idag ville Rolle att jag skulle åka med när han ger sig av först till Klintehamn för att handla och sen till Levide och handla god potatis direkt av odlaren. Han ville ge mig chansen att se lite folk samt lite annan natur än den jag ser genom fönstren här hemma. Men jag får se hur jag känner mig, det tar en evighet för mig att fixa till mig - ungefär 10 gånger så lång tid som normalt - så jag hinner tröttna innan han ska åka. 

SUSIE

11 kommentarer:

chica sa...

Susie, gostei muito de tuas respostas e as fotos lindas SEMPRE! beijos, ótimo fim de semana! chica

Violen sa...

Kul att du tänker på läkarnas dåliga handskrift och konsekvenserna för apoteksverksamheten. Den kombinationen har man ju hört en del historier om. Men den tiden är väl förbi nu när man skriver på datorer.
Hoppas du snart mår bättre så att du kan njuta av en biltur. Snart är det vår och då känns det säkert lite bättre!
Kram!

Hannele sa...

trevligt med julbrev, får långt mejl av en vän, fint

Ingrid sa...

Så vintrigt det ser ut hos er! Tänk att det kan var så stor skillnad från Klintehamn till Eksta!
kul att läsa dina svar. Inte skriver man många vanliga brev nu för tiden, men det händer dock, även om handstilen inte är det bästa.
Trevlig helg!
Kram, Ingrid

Mrs Calloway sa...

har varken skrivit julbrev eller julkort. väldigt konstigt. förr i tiden skrev jag massor av julkort. och brev. i ungdomen hade jag en massa brevvänner runt omkring i världen. det var så spännande. nu blir det mail och sms. dagbok skrev jag också i ungdomen. nu blir det en eller annan rad i almanackan. trots att det borde bli någon rad i 5 - årsdagboken. jag väntar väldigt på ljuset och lite mera vår. det brukar lyfta humöret

Rosor och ruiner sa...

Vad trist att du inte orkar att resa eller kan se fram emot några roligheter i trädgården, men som du säger, du bor ju på rätt plats i alla fall, här finns ju så många fina ställen! Hoppas du piggnar på dig!!
Kram Gunilla

Paula sa...

Så du har också den trevliga vanan att skriva ett julbrev med vad som hänt. Något sådant har jag aldrig skrivit eller fått, men visst, ett litet sammandrag kanske det någongång blivit. Tänkte att du kunde förklara varför doktorer skriver så totalt oläsligt? Hur sjutton fixade du att tyda så alla fick rätt medicin?
Jag skriver inköpslista när jag veckohandlar. Studerar noga både reklamblad och väljer recept som passar till råvarorna. Fast nu har dom ju knappt någon mat till xtrapris, bara en massa struntgrejer som dom sänker. Tomaterna kostade 60,-kilot idag, o inte smakar de något heller. Kött var längesen de var extrapris på, nej falukorv o kyckling vecka ut o vecka in, o nu reas julskinkor till halva priset. Jag har faktiskt ätit inte mindre än tre skinkor i år! Som pålägg istället för skivad skinka för över 200kr kilot.
Hoppas ni får se solen lite i helgen, kram från pörtet

Lena i Wales sa...

Roligt med dessa frågor och svar.
Tur att ni bor så fint som ni gör.
Skön helg!

Lillian "sognafaret" sa...

Jeg var også med på like utmaninger tidligere, men så ble de ikke så givende lenger. De passet meg liksom ikke og det ble for vanskelig å svare på. Så døde de liksom bort.

Kina sa...

Vad kul med julbrev. Det var någon annan bloggare som också skrev julbrev, så det ska jag försöka ta till mig till nästa jul. Men då har jag väl glömt bort det!
Det kan kännas tråkigt när man inte orkar med det man gjort tidigare, men du har ändå förmånen att bo på ett ställe som för många andra liknar ett semesterparadis. Man behöver inte göra så märkvärdiga saker upptäckte jag i somras. Jag och en god vän åkte bara ut på dagsetapper i närområdet och fikade på något mysigt ställe på landet. Det räckte bra. Och så hade jag ju fått min lilla altan på baksidan.
Se´n är det ju det där med vanans makt! När man alltid gjort en massa saker, t.ex. i trädgården, så känns det så tråkigt när man inte orkar göra det. Men huvudsaken är ändå att man tar det lugnt och tillåter sig själv att läka, utan dåligt samvete! Och att njuta av det som är! Ha en fin helg! Kram!

Lottens bokblogg sa...

Det var väldigt länge sedan jag skrev brev för hand. Men mejl blir det mer av. Trist att inte kunna resa men det ser väldigt fint ut där ni bor.