måndag 19 december 2022

JULEN BÖRJAR NÄRMA SIG

 I torsdags fick jag äntligen hem dom 50 fotojulkort jag beställt. Leveransen skulle skett den "14:e eller tidigare", men som luttrad Gotlandsboende så vet man ju att det alltid brukar ta lite extra tid att få hem saker.

Det viktigaste var dock att dom var Ok. Jag hade varit ute i god tid och skrivit ut adresslappar på datorn så Rolle hjälpte mig att stoppa korten i kuvert och sen satt jag på adresslapparna. Det klarade jag! Och som vanligt hade jag sett till att våra namn var tryckta också, i år hade jag inte ens kunnat få dit ett X som namn. (Det är jobbigt att bara ha en fungerande hand, man kan inte hålla emot.) Så i förrgår åkte Rolle till Hemse och köpte 40 julfrimärken och klistrade på och postade dom, samt dom 10 till utlandet. Lite sent för dom senare tyvärr, men bättre sent än aldrig. 


Han hämtade också ett ljusnät som vi beställt för över 10 dagar sen från Rusta för leverans till Färghuset i Hemse. Trots Rustas påstående om att dom har "snabb leverans" så tog det alltså hela 9 dagar!? Men det värsta var att det inte gick att sätta upp nätet. Det saknades ett s.k. "startset", alltså kabel med kontakt. Att dom inte skriver det tydligt på sin hemsida tycker jag verkligen är uselt! Så vi trodde att Rolle måste till Visby. Fast igår hörde min väninna Lisa av sig och erbjöd sig att köpa startsatsen idag när dom åker till Visby - ibland ska man ha tur.....


Vi hade 3 nät sen tidigare, men 2 av dom fungerade inte alls så dom kastade Rolle. Är det inte konstigt att dom här näten ligger nerpackade ett år och går sönder!? Det 3:e nätet var ett stort som vi brukade ha över forsytiabusken bredvid växthuset, men redan förra året så var vi tvungna att flytta det, busken hade blivit alldeles för stor. Så istället hängde vi det på långsidan av växthuset, blev riktigt bra!


Tyvärr visade det sig att det här stora nätet också hade pajat, det var bara hälften som fungerade.....och eftersom jag inte hade kunnat hjälpa till (har fortfarande inte varit ute i trädgården sen i augusti) så hade Rolle haft ett litet helsicke med att trassla ut det och kunde inte kolla lamporna innan han hängde upp det. Så nu har vi ett nät för bara halva långsidan.....Men det får gå, det lyser iaf upp i mörkret!


Jag gör ju inte så många knop här hemma precis, men jag har lyckats att laga lite goda grytor som vi testat. Den i går var väldans god, det var en rustik Gulaschsoppa med stekta rotfrukter. Den hade Rolle hittat i prostataklubbens tidning och ville ha - trots att han normalt sett inte är så förtjust i soppor. Det är bara ärtsoppa och polsk tomatsoppa han har gillat, men den här var otroligt god så den åt vi till lunch dagen efter också.....


Igår fick vi besök av en granne, Carro som är hustru till Johan - vår tyvärr avlidne vän och hustomte Eriks son. Både hon och hennes man - även deras 3 söner - har mer eller mindre tagit över det som Erik hjälpte oss med tidigare. Hon hade med sig en bukett med röda tulpaner för att pigga upp oss. Och så blev det lite snack om det som hänt senaste tiden. Mycket trevligt!  


Så nu har jag iaf både röda tulpaner, en röd amaryllis och så tre blå hyacinter. Med tanke på allt pynt jag brukar ha så är det en droppe i havet i år. Men precis nu sa Rolle att han skulle gå ut i garaget och hämta in vår julgran. Sen ska han få ta fram lådorna med julgranskulor och så ska vi - för i år slipper han inte undan - klä granen. Sen blir det nog jul.....

SUSIE




2 kommentarer:

Ingrid sa...

Lycka till med julgranen!
Den kommer säkert att bli lika stilig som vanligt.
Kram

Maribel sa...

Hej Susie!
Det är märkligt med nätet som slutat fungera, samma sjukdom brukar drabba adventsljusstakar. De fungerar då man lägger undan dem och ett år senare är de paj. Så bra att ni har snälla grannar, nu när det behövs lite extra hjälp.
Ha det så bra /Kram Marika