fredag 1 juli 2022

ELISAS FEM FRÅGOR

Jodå, visst fick vi lite regn igår. Alltså lite regn, det SMHI pratade om drabbade inte oss alls. Vi fick 8 mm totalt - ingenting mot vad vi behöver. Men vi fick 14 mm dagarna innan, så det blev iaf 22  mm totalt. 

Tyvärr varken syns eller känns det. Det är lika otroligt varmt fortfarande, men nu är det fuktigt också. Jag har dock lyckats med att klippa gräset (kramplausarna) på baksidan och eftersom jag klippte förträdgården härom dagen så är det nu bara södergaveln (runt växthus och folly) samt framsidan kvar. Sen så behöver jag nog inte klippa nåt gräs på minst en vecka. Resten hos oss är Rolles jobb.....


Förutom brist på regn så har jag råkat ut för bromsar. När jag var inne i växthuset för att vattna så stack det till två gånger på benet. När jag kollade var det var så var det en sån där jättestor broms som försökte bita mig rätt igenom mina byxor. Jag slog bort den förstås. Då försökte den bita på andra benet, men det gick inte bättre där. Det blev dock ett bitmärke på mina tights....!?

I förrgår kväll när vi satt och tittade på TV var det nåt som stack till på foten. Det blev bara ett pyttelitet rött märke - men det kliade oerhört, på hela ovansidan av foten. Som tur var hade jag sånt där stift, tror det heter AFTER BITE nånting och är en vätska som luktar ammoniak. Funkade hyfsat, men när jag tar på foten så börjar det klia direkt.....

 Men nu över till fredagsfrågorna från Elisa:

* Vad skulle hända om du försov dig?

Ingenting - en av fördelarna med att vara pensionär faktiskt...

* Vad skulle du göra om du vinner storvinsten?

Jag skulle peka med hela handen åt några duktiga trädgårdsjobbare som skulle få göra en massa... 

* Vad gör du om du missar bussen? 

Åker aldrig buss, har heller aldrig gjort det... 

* Om du skulle låsa dig ute, vem kan släppa in dig? 

Jag själv, för vi har naturligtvis en gömd nyckel i trädgården...

* Vad skulle hända om du fick strömavbrott? 

Det händer ofta här. På dagen är det inga problem, maten kan lagas på vår gasolgrill eller så kan man äta bara sallad och sen kan man vara ute. Dom mörka  - och kalla - kvällarna/nätterna är värre. Man får gå och lägga sig tidigt och läsa i ljus- och ficklampssken. Vilket inte är lätt.....

😋😍😜

SUSIE


10 kommentarer:

BP sa...

Myggbett är illa, men bromsbett är mycket, mycket värre. De kliar ju i tre veckor och lämnar pyttesmå svarta prickar efter sig. Hittills i år har jag helt klarat mig från alla slags bett, tack och lov.
Våra svar är nästan identiska, förutom vad gäller trädgården. Jag skulle nog anställa en städare istället;-)

Hanneles bokparadis sa...

bett av små djur vill man inte ha, barnen har ju nyckel men berättat för alla svärdöttrar om den gömda nyckeln, åker buss hela tiden, en kvart till Göteborg, slipper leta efter dyra P-platser... och pensionärer åker gratis buss och spårvagn 🙂

Violen sa...

Fy för insektsbett de kliar så förfärligt. Men hittills i år har jag knappast sett några stickande småkryp. Regn låter härligt. Här är det förfärligt torrt. Hoppades på regn i natt men det hamnade i Norrköping istället för här i Nyköping.
Tack för vackra trädgårdsbilder. Förstår att du vill lägga en del av storvinsten på din trädgård trots att den är så vacker som den är.
Trevlig helg!

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Ja naturen skriker efter regn. Men här har det i varje fall blivit riktigt skön värme idag. 23 grader var det på lunchpromenaden och en härlig vind. Så skönt och Lucy trivdes igen. Hon har det så jobbigt i värmen precis som matte som har börjat få väldigt svårt för extremvärme på äldre dar.

Usch, bromsar är inte alls roliga. Det blir rejäla bett som sitter i länge. Och visst är det väl hibiskus på nedersta bilden, de ljuvliga blå blommorna?

Kram Anita

Thalassa sa...

Här strax söder om Stockholm har vi fått ca 20 mm de senaste två nätterna. Välkommet! Lämnade Udden i onsdags kväll för några dagar, hoppades och trodde att det regnat ordentligt där också men ser Violens inlägg. Antagligen supertorrt även där. Beundrar som vanligt dina trädgårdsbilder! Trevlig fortsättning på helgen!

Paula Merio sa...

Hej, vilken fin ny header du har knåpat ihop! Bromsar ja, hade just ihjäl en som satt på köksfönstret. Annars har vi hittills i år haft väldigt lite insekter, varken mygg eller knott pga torkan. Så de lär komma när vi fått lite nederbörd, var glad åt 22mm vi har fått 3! Och en mm i morse, ett stort skämt!
Ni kanske ska ta er en busstur du och maken, det kunde ju bli riktigt kul som omväxling! Peka med hela handen, det tror jag du är duktig på! Kram och trevlig fortsättning

Lena i Wales sa...

Kyligare här vid Västkusten idag och det har börjat regna lite och mer lär det bli.
Oh fy, bromsar är inte kul.
De flesta dagar som pensionär spelar det ingen roll när jag vaknar.
Strömavbrott en längre tid, speciellt vintertid skulle vara en smärre katastrof.
Skön söndag!

Maribel sa...

Hej Susie!
Jag gillar att vara hos dottern och hjälpa henne i hennes trädgård, där finns alltid något att ta tag i. Det jag inte gillar är att på soliga dagar så kommer bromsarna och trekantsflugor fram, och alla älskar mig. De bits och är riktigt otäcka. Din frilandshibiscus är jättefin. Jag planterade en för två år sedan, men den klarade inte vintern.
Ha det gott /Kram Marika

Helén sa...

Men vilken broms som gjorde bett i dina tights!!?! De där är inte roliga, deras bett gör ont och sen kliar och gör det ont länge efteråt.

Susie på Stjärnarve... sa...

Helén! Det går inte att komma in på din blogg - det är en sida för nåt vietnamesiskt bolag som jag absolut inte vill se!!
KRAM/Susie