fredag 3 juni 2022

FEM FREDAGSFRÅGOR

 Efter en härlig natt då både Rolle, jag och Molton sov som tre stenar, så ska jag försöka få till lite trädgårdsjobb efter lunch. Det var alltså första natten som Molton sov över. Vi ville testa och se hur det skulle fungera - och det gick helt perfekt!

Han såg lite fundersam ut när klockan började närma sig halv sju och husse inte hade hämtat honom, men det gick över på nån minut. På natten så låg han i sängarna - han är van vid det - och för oss kändes det otroligt skönt. Vi är ju också vana vid att ha en liten hund bredvid oss. Fast han låg mest hos Rolle, jag ligger nämligen inte still..... 

Här vill Molton gärna komma upp i knäet, men det är knepigt när man sitter på kontoret.

Elisas fem fredagsfrågor:

  1. Vilket ord eller fras upprepar du ofta?   Det är det hemska ordet JU och frasen DET ÄR JU BARA VATTEN. Det senare när det regnar, jag vägrar alltid att ha paraply! 
  2. Vad är ett album du kan lyssna på om och om igen?   Eftersom jag är gift med ett musikfreak så spelar jag själv nästan aldrig nåt, det behövs inte. Fast när jag tänker efter så lyssnar jag gärna ofta på MER JUL med Adolphson & Falk - men det är ju bara en låt, inget album och bara under en viss tid på året!.
  3. Vad är en historia du berättat flera gånger?   Oj, det finns massor - kan därför inte komma på bara en. Kan dock kanske vara om hur vi hamnade på Gotland efter ett första 4-dagars besök i september i slutet på 90-talet. Vi råkade båda två tycka att "här skulle man kunna tänka sig att bo" även om vi då inte hade en tanke på att flytta från Stockholm - och på den vägen är det!
  4. Vad är något du alltid beställer på ett visst ställe?  Njae, det var extra svårt. Jag försöker alltid beställa olika saker, men det skulle väl kanske vara sushi när vi - nån gång - råkar hamna på en japansk krog.  
  5. Hur hoppas du helgen blir som den förra?   Likadant väder (ena dagen regn, andra solsken) och lika bra bilracing på TV! Det var då Marcus vann Indy 500, en otrolig bedrift.....och Felix kom 4:a, även det jättebra!


SUSIE

12 kommentarer:

Karoleen sa...

Historiern om hur ni gjorde när ni flyttade skulle jag vara väldigt intresserad av att höra. Det är min dröm att flytta till Gotland, och Adde som kommer från Gotland och inte har bott där sen han var 3 år gammal vill också tillbaka. Men just för att livet finns här just nu och vi inte riktigt kan jobba på distans gör att drömmen känns så långt bort. Men jag kollar hus hela tiden ;-)
Ha en fin dag!

Mrs Calloway sa...

det hemska ordet ju är vädigt lätt att få in i skrift också. jag brukar gå igenom det jag skrivit och stryka några jun. jag älskar Japan men inte sushi. jag försöker öva mig. får vi bara aldrig så lite solsken i helgen så är jag nöjd.

Karoleen sa...

"Haha, det är ju bara vatten" känns som standard... Jag brukar säga att "jag inte är gjord av socker" när det regnar ;-) dvs jag kommmer inte smälta bort =)

Ha en fin helg!

Hanneles bokparadis sa...

ju - desto har en funktion i skrift, också.
Adolphson & Falk var längesen jag lyssnade på, här blir det 90-års kalas för min mor, ha det trevligt!

Susjos sa...

Så mysigt att vara hundvakt!
Adolphson och Falks "Mer jul" är bra!
Å se där, sushi var mitt svar också, men det blir ofta "take away", min man äter inte sushi ;-) som är så gott!
Ha en fin helg!

Bokdamen sa...

Låter så trevligt att vara hundvakt, hunden är också så söt. Mer jul låten gillar jag. Lyssnar sällan på musik numera, när jag gör det så väljer jag med omsorg, skvalmusik orkar jag inte med. Ha en skön helg!

Geddfish ♥ sa...

Jag vet detta med ju. Försöker plocka bort det i skrift, men det vill väldigt gärna var med! Eller hur?
Kram!

Lottens bokblogg sa...

Spännande sätt att hamna på Gotland!

Paula Merio sa...

Det var verkligen strongt av svenska killarna! Jag känner till historien om hur ni hamnade på gotland och tänk så bra det blev. Man behöver inte alltid ruva på saker i åratal, bara att slå till! Så kul att Molton sov gott hos er, ännu mysigare att han delar bädd!Det var en matchning made in heaven! Din fras råkar komma ur min mun också ganska ofta. i alla fall när vädret är varmt...
Ha en skön pingsthelg med extra allt! Kram

BP sa...

Ju är faktiskt också ett av mina favo ord, mest på bloggen faktiskt.
Såg också svenskarnas framgångar på Indy 500. Å det var ju (där kom ju med;-) ) inte bara Marcus Ericsson som vann, utan Felix Rosenqvist som kom fyra också. Fantastiskt med tanke på att Sverige inte är jättestort direkt. Vi har ju inte ens en vettig bana - Knutstorp, Mantorp - ingenting att hänga i julgranen direkt...

Violen sa...

Så mysigt att vara hundvakt! Men att dela säng är jag tveksam till. Jag skulle nog inte sova en blund men jag är ju ovan som hundvakt.
Vi har en liknande historia varför vi bor där vi bor. Ett nytt bostadsområde i Nyköping som vi skulle kolla och jag såg ett hus som stack ut lite. Där vill jag bo sa jag till min man. Nu bor vi där men det dröjde ganska många år innan vi gjorde slag i saken och flyttade hit. Bland det det bästa vi har gjort!
Önskar dig en fin pingsthelg!

Kina sa...

Så bra att det funkade med Moltons övernattning. Själv skulle jag inte kunna sova om det låg någon (människa eller djur) mer i min säng! Är oerhört lättväckt!
Ju är ett ord som bara slinker in i meningarna tycker jag. Försöker ta bort några innan jag skickar iväg inlägg/meddelande, men alltid blir det några kvar.
Vi är många som inte lyssnar på musik särskilt ofta. Har det, som mycket annat, med åldern att göra tro? När man var yngre kunde man de flesta artister och visste vilka sånger dom sjöng och så. Nu vet jag inte alls!
Eran flytt till Gotland tycker jag var fantastisk. Vilket uppbrott!
Ha nu en fin pingsthelg! Kram!