fredag 15 april 2022

FREDAGSFRÅGOR I PÅSK

Har återigen fått fem frågor, vilket är väldans trevligt. För just nu finns det inte så mycket att skriva om.

Vädret måste man dock berätta om, även om det inte är speciellt roligt. Idag är det visserligen 6-7 grader och ska bli varmare, men det blåser, är grått och alldeles igenmulet. Men trots att SMHI har sagt att det ska bli regn senare, så börjar solen titta fram precis nu. Man får vara glad för det lilla - yes!


Nu - några timmar senare - skiner solen för fullt (fast det blåser hemskt) och inne i växthuset är det 27 grader trots att vädringsfönstren är fullt öppna. T.o.m. mina nerkapade vindruvsstockar har satt fart att växa, plus att det på den ena har kommit massor av små vindruvsklasar! 


Bredvid växthuset i en stenrabatt växer en forsytia som vi flyttade dit från framsidan där den växte upp framför matrumsfönstren. Den brukar jag noga bollforma varje år, men förra året gjorde jag inte det av någon anledning. Så nu har den fått en konstig toppig oval form och är jättehög. Men den har börjat blomma iaf!

🐥🐣🐤

Men det finns säkert andra som också har bra väder och dessutom kan berätta nåt annat trevligt, så besök gärna Elisa och titta på vad som skrivs där!

ELISAS 5 FREDAGSFRÅGOR

  1. Vad vill du helst ha i ett påskägg?   Har inte fått påskägg på evigheter - och inte önskar jag mig nåt speciellt heller. Alla är välkomna.....
  2. Hur skiljer sig ditt påskbord från julbord?   Mitt "påskbord" som i år bara blir en liten lunch, innehåller sill. Annars är det nog inte mycket som liknar vårt julbord!
  3. Är det någon skillnad på musten?   Vet inte.....för trots att jag gillar påskmust har jag inte druckit någon i år.
  4. Tar du fram något pynt?   Hade inte tänkt det, men när jag städade vardagsrummet igår så gjorde jag precis som vanligt; Tvättade och flyttade om  prydnassakerna och tog fram andra ur skåpen. Och då hittade jag två långa pinnar med vippor i olika färger. Alltså körde jag ner dom i en blomkruka. Det får räcka!
  5. Hur kommer du fördriva långfredagen?   Bara ta det lugnt och kanske fortsätta städa lite. I morgon ska vi alltså ha en liten "påsklunch" här så jag måste också  börja planera vad jag ska bjuda på.

OBS! Metallhönan till vänster har jag framme jämt, men den passar in extra bra nu!

GLAD PÅSK
SUSIE

16 kommentarer:

Violen sa...

Skön nivå på ditt påskpynt. Snyggt är det också!
Så fint med blommande forsythia, den första jag har sett i år.

Bokdamen sa...

Låter som en trevlig påsk, lagom nivå sas. Påskpynt har jag knappt haft på år och dag men nu åkte ett par kycklingar fram och gula servetter. Vackra bilder! Fin tid nu, mot varm vår och sommar, det går så fort….Trevlig påsk!

Mrs Calloway sa...

jättefin höna! pinnarna i krukan passar ju också bra. min forsythiaa spetar åt alla håll, men blommar gör den. och blommorna på plommonträdet är som en vit sky

Ingrid sa...

Ha en riktigt glad påsk och lycka till med påsklunchen!
Kram, Ingrid

Hanneles bokparadis sa...

Maken åt ägg och sill tull frukost, jag har inte hunnit det, Jansson till lunch, lite lösgodis och rysk påskefterrätt, lite pynt, trevlig påsk!

Kina sa...

Alldeles lagom med påskpynt. Hoppas påsklunchen blev lyckad. Här skiner solen, men det blåste en kylig vind när jag var ute på promenad, så vi slang in och fikade på ett ställe. Men det blir förhoppingsvis fint väder i helgen. Glad Påsk och kram till dig!

Janerik Sundh sa...

Jag gillar ditt påskpynt, precis rätt nivå. Minns förr i tiden, då var det påskris med fjädrar och mycket annat. Vi har inget särskilt alls vid påsk.
Glad Påsk!

Michaela Lejonberg sa...

Åh va vackert pyntat. Även det där lilla är vackert, nästan vackrare.

Glad påsk

Susjos sa...

Vi har haft soligt och inte fullt så blåsigt idag. Vilken fin metallhöna du har där!
Här funderas också till påsklunchen som ska bjudas på Annandag påsk...
Glad Påsk!

BP sa...

Vi hade världens finaste väder här. Liiiite blåsigt, men inte i lä på balkongen, där jag kunde ligga i shorts och t-shirt för andra gången 2022. Klagar inte;-)
En liten påsklunch låter precis lagom. Varför krångla till det;-) Å du/ni som bor på Gotland borde väl satsa på lammstek, eller...?!

Ölandsvindar sa...

Glad Påsk till er på den andra ön önskar Kerstin på Öland.

Marlise sa...

Frohe Ostern!
Hier bei uns ist es Frühling geworden. Alles blüht. 15-20 Grad plus an den Ostertagen.
Liebe Grüße an dich und Rolle aus der Eifel nach Öland

Glad påsk!
Våren har kommit hit hos oss. Allt blommar. 15-20 grader plus på påskdagarna.
Hälsningar till dig och Rolle från Eifel till Öland
Marlise

Paula Merio sa...

En helt underbar höna som verkligen pryder sin plats året om. Påsklunch låter trevligt, jag delar upp påskmaten på flera dagar, både praktiskt och lätt när man är ensam. Varför duka upp tio rätter när man kan nöja sig med en i taget...
Ha en fortsatt skön påsk, kram från pörtet

Rosor och ruiner sa...

Här är heller inte så mycket pynt i år, och ingen must för mig heller. Men sill blir det ikväll i alla fall.

Önskar dig en fortsatt fin påskhelg!
Kram Gunilla

Maribel sa...

Hej Susie!
Har några Påskhäxor eller kärringar som brukar få komma upp i fönstren. Några påskägg och små dekorationer, och ute på altanen har jag ris som är piffat med fjädervippor. Det blir inte så mycket numera. Men vi har ätit gott och letat ägg.
Fortsatt Glad Påsk!
Kram Marika

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Idag är det påskdagen och jag hoppas att påskaftonslunchen blev god och trivsam hos er. Och så hoppas jag att även ni fått fint väder. Här skiner solen och vi har varit ute på tidiga morgonpromenader vid två olika sjöar, igår och idag och imorgon blir det förhoppningsvis ett tredje ställe.

Hoppas ni får en fortsatt fin påsk och kan vara ute i trädgården och njuta av våren ... äntligen!

Kram Anita