måndag 11 april 2022

VÅRVÄDER

 Trots att jag inte varit ute i trädgården så har det varit en helt underbar dag. Anledningen till att jag missat en "trädgårdsdag" är att vi varit till Visby. 

Rolle skulle träffa onkologen och få svar på en massa prover så vi passade på att köpa lite förnödenheter samtidigt. Och som du förstår av rubriken så var ALLT bra, t.o.m. PSA-provet. Det var så lågt att det inte gick att mäta!

Dvärgnarcisser

 Med tanke på att när han kollade PSA-värdet första gången för ett antal år sen och man upptäckte att han hade prostatacancer så var det 170 - så är det helt otroligt. Man ska ligga nånstans mellan 0 och max 5, så det kan ju inte bli bättre när det är 0,00! Det är hans nya - och fruktansvärt dyra medicin (35.000:- i månaden) som fungerar så här bra. Man får verkligen vara tacksam för att han får tabletterna helt utan kostnad.....

Det har börjat dyka upp en massa lökväxter överallt.....

Vi åkte alltså till Visby i morse och kom hem strax efter kl. tre. Då var jag, på grund av vädret, tvungen att gå ut och ta några bilder som jag bifogat här. Vi åt en sen men ordentlig lunch på McDonalds (Big Mac), så vi ska äta lite lättare och dessutom betydligt senare middag än normalt. Det blir "Evas Polska Tomatsoppa" som vi båda är extremt förtjusta i och som fanns i frysen. 

Scillan har nästan blommat över, men dom små påskliljorna har kommit istället.....

Rolle fick alltså en extra timme över. Just nu är han därför på altanen med högtryckstvätten så vi får bort det tegelfärgade betongdammet som ligger överallt. Sen kan jag i morgon börja fixa lite - t.ex. sätta ut lite dekorationer, tvätta fönster m.m. m.m.! Möblerna kan jag inte ställa ut det grejar inte min rygg, men det finns så mycket annat att göra.....

SUSIE

4 kommentarer:

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Härliga nyheter om Rolles psa-prov. Och vilka ljuvliga bilder! Vår så det skriker om det :) Bara solen gör ju att man blir glad. Vi har sol här idag också. Visserligen var det minus 5 när jag steg upp men det brukar solen fixa rätt snart ... är nog plusgrader nu.

Kram Anita

Maribel sa...

Hej Susie!
Det var goda nyheter, skönt för er båda två, att inte behöva oroa er. Solen skiner hos oss, och jag hoppas att den fortsätter att göra det.
Ljuvliga vårblommor.
Ha det gott /Kram Marika

Ingrid sa...

Så härligt att Rolles behandlingar har fungerat så bra. Jag känner flera som det inte gått så bra för.
Ha en fin fortsättning på den här soliga tisdagen!
Kram, Ingrid

Lena i Wales sa...

Goda nyheter. Skönt att höra.
En riktigt glad påsk till er!