fredag 22 april 2022

FEM FREDAGSFRÅGOR

 Ibland känns livet lite trist, men ibland så piggas man upp av småsaker. Det är förmodligen likadant för alla.....!?

Det är några tråkiga saker som hänt i veckan; Jag bet sönder en kindtand och min tandläkare har semester och börjar inte igen förrän på måndag! Men jag får iaf vara glad över att tanden inte syns. Det är ju inte heller världens roligaste att gå till tandis, men å andra sidan har min fruktansvärda tandläkarskräck gått bort mer eller mindre. 

Det kommer ut och upp mer och mer detaljer...

Det andra trista var att jag inte fick tid hos min nya frissa förrän den 29/4 - och jag ser ärligt talat hemsk ut i håret! Kan snart inte visa mig för folk!! Tur att det bara är en vecka kvar.....

Ej åtgärdad...

Sen har det ju varit ett fantastiskt fint väder sen påsk, så det positiva är att jag gjort lite nytta ute. Alltså på altanen. Men...jag har inte fått till allt jag ville göra; Jag har t.ex. inte klippt ner sammetshortensian, inte klippt den jättestora lavendeln men klippt ner gräsen jag hade i den nya krukan vid ingången. Igår när jag var på gång med det så började det blåsa en iskall nordlig vind, så trots att det var hela 14 grader så kändes det som -5. Då gick jag in!

Idag var det skönt här ute...

Men över till det som bara är trevligt; Vi fick ett överraskande, men tyvärr ett mycket kort, besök av vår vän Ingvar här om dagen. Men han hade tyvärr inte tid att stanna på middag. Sen det allra bästa, vi hade ju lunchgäster här i påskas och då fick vi reda på att vår väninna Beth ska få komma hem från sitt äldreboende (hemska Attendo Care) efter mycket om och men där hon tagits in mot sin vilja!

ELISAS FEM KLURIGA FRÅGOR

  1. När blev du senast störd av ljud?   Måste ha varit när min musikgalning till gubbe tog in en av lunchgästerna - som också hör dåligt - i musikrummet och sen drog på.....
  2. När senast höll du något hemligt?   Har inte många hemligheter, så det kommer jag inte ihåg. 
  3. Vad är den längsta period du inte pratat?   Måste vara nån dag när Rolle inte varit hemma, alltså en hel dag.....
  4. När är du som mest högljudd?   Är alltid högljudd eftersom Rolle har hört dåligt i många år. Är det t.ex. nån sammankomst där det finns folk som har dålig hörsel så vill dom alltid sitta bredvid mig!
  5. Vilket ljud ger dig mest obehag?   När djur (speciellt hund & katt) gnäller eller skriker för dom har ont!

🐕🐶🐈

När Ingvar var här i förrgår så berättade han att det fanns färsk sparris i Sanda, så igår gasade vi dit och köpte massor. En jättestor påse med soppsparris för 70:- och en mindre med lyxsparris för 50:-. Så igår blev det sparris (av båda sorterna) till lunch - men det blir det faktiskt idag också. 

"Soppsparris"

Det blir lättkokt soppsparris (var inte riktigt lika god som den lyxiga) med hemgjord romsås, smör, parmesanost, salt & peppar och till Rolle blev det en macka också. 


Rolle i städtagen...

Men det roligaste av allt, matbordet och stolarna (fast inga dynor) har kommit på plats på altanen så vi kunde sitta ute för första gången i år. UNDERBART!😁

Det visade sig bli en helt fantastisk lunch, fick t.o.m. ut en blomma på bordet!

SUSIE

11 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

jag spontanbesökte "min" frisör och blev klippt, beställer aldrig tid... och hur man ser ut - jag tror att du överdriver...

Kina sa...

Ibland händer både det ena och det andra. Tänderna är inte riktigt som dom var förr, det blir än det ena än det andra. Själv blev jag tvungen att sätta in en krona för ett tag sedan. Det blev bra , men dyrt sa stämman. Jag tror du duger precis som du är! Vi är ofta så kritiska när det gäller oss själva. Fråga Rolle! Han tycker nog att du duger precis som du är!
Vad underbart det var med den ensamma röda stolen på en av dina bilder! Den var fin! Ha nu en trevlig helg! Kram!

Bokdamen sa...

Det händer olika saker i livet. Tänderna ja det är inte kul när det händer, och så kostnaden den är nästan värst. Och gällande håret så håller jag med Kina om att vi själva ofta är de värsta kritikerna. Säker på att du duger jättebra som du är! Ha en skön helg!

Monika sa...

Tycker nog nästan att alla ljud som jag inte har valt själv och inte kan undvika är störande. Vilket ju är i stort sett hela tiden.

Mrs Calloway sa...

tänderna är ett sorgligt kapitel. jag gillar bröd med hårda skorpor och det har kostat mig mer än en tand. håret kan irritera en medan andra tycker att det är hur fint som helst. det är underbart att äta ute och att kunna sitta ute och läsa. ha en fin helg!

Paula Merio sa...

Men så bra att du är räddaren i nöden när andra personer hör dåligt! Jag har en låg whiskybas som nog inte är helt lätt att höra alla gånger. Du får ljudisolera musikrummet, haha! Kan se gubbarna framför mig...
Trist med tanden, jag har också fått problem, en tuggtand i nedre käken har börjat trilskas, fast det är inte så mycket tanden som tandköttet under tanden. Och jag har ingen tandläkare längre efter flytten. Och det är tandläkarbrist i Falun...låter inte alls hoppfullt, hoppas just nu att det onda bara ska lägga sig och försvinna medan jag knaprar på maten med tänderna på andra sidan.
Ha en skön helg, här blåste smådjävlar idag och det ska bli en sval helg. Bara att gilla läget! Kram

BP sa...

Dreglar över sparrisarna. Så himla billiga dom är på Gotland och verkligen närodlade. Sedan älskar jag bilden med den röda stolen:-)
Skrattade gott åt din man och hans kompis som hör dåligt båda två. Har läst flera bloggar som har "halvdöva" män. Kanske en idé att boka tid hos en audionom för en undersökning...
Sedan hoppas jag att det blir bra med både din "mopp" och din tand. Tandläkarbesök är ju så himla trista... och svindyra på det.

Ingrid sa...

Så försmädligt med tanden! Ont gör det och dyrt brukar det bli är man ska till tandläkaren. Jag ska till tandhygienisten på måndag, få se vad hon hittar på?
Visst blir man lite högljudd när man bor ihop med någon som här dåligt, men det kan ju vara till glädje för andra, precis som du upplevt.
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

Maribel sa...

Hej Susie!
Det varma vädret har bytts ut till lite svalare och en kall blåst, men det är soligt och fint. Skall försöka få trädgårdsmöblerna laserade. Era svarta stolar är mycket snygga. Sparris låter inte alls dumt.
Ha en trevlig helg /Kram Marika

Lena i Wales sa...

Tandläkarbesök är inte kul, hoppas det går bra.
Däremot är det kul med fint väder.
Sparris, oh vad gott! Älskar färsk sparris.
Trevlig helg!

Violen sa...

Tandläkarbesök är inte så kul men å andra sidan känns det bra att få hjälp! Det är underligt med håret, bara från ena till andra dagen blir det alldeles för långt och man står inte ut en enda dag till. Jag klippte mig igår och är jättenöjd!
Härligt att kunna leva uteliv igen. Sparris, mums så gott!
Önskar dig en trevlig helg!