söndag 24 april 2022

ANNONS EFTER ENSAM HUND!

Vi var tvungna att hastigt den 13 september 2020 ta bort vår älskade hund Santos. Mycket jobbigt, vi har ju haft hundar i mesta delen av vårt liv tillsammans. Så det är otroligt tomt och tyst här hemma.....

Altanen är nästan klar så den invigdes igår med att vi grillade laxpaket, Rolles favorit. Datumet på väggen står för att det var då vi började att fixa till altanen i år. Extremt sent!

Sen dess har vi sörjt, funderat och klurat - och frågat vänner om dom inte behöver hjälp med sina hundar. Men vi har inte lyckats med att hitta någon!? Det vore nog lite skillnad om vi bott i Visby, men här på landet så var det ingen som behövde hundpassning. Så i helgen kom vi på att varför inte annonsera i FacebookGotlands Marknad. Så jag satte in följande:

 DAGMATTE & DAGHUSSE för mindre hund i Eksta (Klintehamn) GRATIS. 

Vi är två mycket hundvana (sen 45 år) äldre i Eksta som gärna ställer upp och tar hand om en hund som inte gillar att vara ensam om dagarna. Det gör inte vi heller!

Och visst fick jag svar, till att börja med ett antal från Visby men det blir nog lite jobbigt för hundägarna att åka 4,5 mil på morgonen och sen lika mycket på kvällen. Men nu har några intresserade som bor i närheten hört av sig, så vi får se hur det hela artar sig. Vi måste ju träffas först, för det är väldans viktigt att vi trivs ihop! Sen vill naturligtvis hundägaren se vad vi är för några och vad vi kan erbjuda för faciliteter till hunden!! 

Det bara hoppar upp växter i pallkragsrabatterna. Solen skiner ju, men det är hemskt kallt för det blåser!

Visserligen börjar vi bli lite vingliga bägge två, så några längre skogsprommisar blir det inte. Men vi har nära till natur runt oss och en inhägnad tomt (med gunnebo) där hunden kan springa lös och njuta. Sen gillar vi att ta bilturer och - numera - kortare små prommisar. 

Det här är en rosenpion som är den som börjar blomma allra först!

Tyvärr har jag enbart varit ut till växthuset idag, det blåser så otroligt att man inte kan vara ute. Kylfaktorn är hemsk, det känns som om det vore minusgrader ute! Och om några minuter börjar Formula One och då kan man med gott samvete iaf slå sig ner framför TV´n.

Den här vackra engelska pelargonen fick vi i påskas av våra vänner Eva & Uffe
när dom var här på lunch.

Jobben som jag nu skjutit på i flera dagar, dom finns ju kvar naturligtvis. Men det gör inget, jag är inte precis ensam om att tycka att det är trist när inte våren bjuder på nåt bättre väder, så det är bara att "seas the day" som det så fint heter.....

SUSIE


5 kommentarer:

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Ja men det vore ju jätteroligt om ni kunde få bli dagmatte/husse till någon liten hund. Det skulle bli en mycket lycklig hund för jag vet ju hur mycket ni tycker om hundar. Hoppas det blir så ... och lagom till våren och sommaren.

Isig vind här också idag. Jag hade vinterjackan på mig när jag gick på promenad med Lucy men oj, jag frös som en hund (ursäkta uttrycket :)) ändå.

Vilken fin pelargon ni fick. Bilderna du lägger ut nu, är dom tagna med nya mobilen? Förresten hur gick det med mobilen? Fick du igång den som du fick (iPhone 8 var det väl) eller fick du köpa en ny?

Kram Anita

Rosor och ruiner sa...

Hoppas ni får napp, jag förstår att det måste vara ensamt utan djur, ni som har haft hund så länge!
Håller tummarna!
Kram Gunilla

Ingrid sa...

Hoppas att ni får tag i någon trevlig daghund!
Ha en skön söndagskväll!
Kram, Ingrid

Maribel sa...

Hej Susie!
Vilket bra initiativ, hoppas det uppstår tycke. Förstår att det känns tomt då ni haft hund i så många år. En vacker pelargon, gillar de engelska, trots att de trivs mindre bra inne hos mig. Så fort de får komma ut piggnar de till.
Lycka till med vovven /Kram Marika

MannsGarden sa...

Hej Susie,

Låter som om ni kan erbjuda en hund en härlig tillvaro även om det inte blir några långpromenader. Hoppas ni hittar en ni trivs med och som trivs med er!
Kall blåst är värre än lite lägre temperaturer och enda räddningen är om man hittar något ställe i lä där man kan vara. Annars är det bara att stanna inne.
Fina, soliga bilder bjuder du på i alla fall!

Ha det gott! Ulrika