tisdag 1 mars 2022

SELFIE 9


Dags för en ny "selfie". Tackar Klimakteriehäxan för frågorna. Tog en bra stund att få till dom.....*fniss*


1. Ögonfärg: Gröna/ljusbruna

2. Äter inte: Allium sativ(vitlök)

3. Musikal: A Chorus Line (musikaler är inget för mig egentligen - enda riktigt bra jag sett är filmen West Side Story)

4. Inget för mig: Ensamhet

5. Hemgjort: Tomatsoppa, polsk med dill

6. Värdefullt: Livet

7. Halvfabrikat: Tacosbröd

8. På golvet: Damm

9. Mat från Italien: Mascarpone

10. Teaterpjäs: En handelsresandes död (av Arthur Miller)

11. Obehagligt: Dykarbaggar (i poolen) 


12. Uppskattar: Resor (Men numera blir det bara mycket korta sådana här på ön, minnena av dom tidigare finns dock kvar!

👀

 Det är ett riktigt härligt väder idag och det var lika fint igår också. Alltså tog vi en liten tur med bilen för att få se lite vackra vårblommor. På vår tomt har vi inte en enda just nu, det är alldeles för skuggigt (tacka dom höga träden i kohagen för det). Men snön har iaf smält undan, det får man vara glad för!


För att vara säkra på att få se många blommor åkte vi en bit söderut. På väg till det här gamla stället såg vi både snödroppar och vintergäck - men inte tillräckligt många på samma ställe.


Här vet vi dock att det alltid kryllar av vårblommor. Hela tomten är full. Efter vintergäcken brukar det också dyka upp lika många krokus. Jag är fruktansvärt avundsjuk.....


Jag tröstar mig med att det alltid är på dom riktigt gamla och oftast misskötta tomterna som blommorna spridit sig ordentligt och blivit så här vackert. Hos oss så räfsar och klipper vi alldeles för mycket, dessutom så har vi - som jag påpekade ovan - nästan ingen sol så här tidigt på säsongen. 

SUSIE

6 kommentarer:

Kina sa...

Vad glad jag blir av dina blomsterbilder! Det känns hoppfullt! Visst är livet värdefullt, men jag tror att det är många, många som lider av ensamhet. Själv uppskattar jag ensamhet, men det beror nog på att jag inte behöver vara det, utan väljer ensamhet när jag själv vill. Ha det gott! Kram!

Ingrid sa...

Kul att läsa din selfie! Jag ska se om jag kan få till en jag också. Vilka fantastiska trädgårdar du hittat, men det är nog som du säger, håller man på och klipper och så blir det aldrig så där maffigt mycket vintergäck eller andra vårblommor i gräsmattorna. Jag försökte med dåligt resultat sätta några lökar i gräsmattorna på Stenstugu.
Ha en fin dag!
Kram, Ingrid

Klimakteriehäxan sa...

Tack för en fin selfie! Vitlök - där har jag en hang up. Tycker alltid att jag tar jättemycket, klart mer än det står i något recept, men ändå smakar det för lite. Undrar vad jag gör för fel?

Paula Merio sa...

Oh vilka vårkänslor jag fick här nu! Här där jag under de tre senaste månaderna inte klivit ur mina icebugs som vuxit fast i fötterna. Något som resulterat i ryggont från hell, måtte våren komma snart med barmark så jag kan byta till lågskor! Kom faktiskt ihåg att du inte äter vitlök men hade noll koll på latinet, bra där! Tomatsoppa med dill har jag nog inte smakat, men låter gott. Häftig färg på ögonen har du också, du kan väl visa dem nån gång? Ensamhet behöver inte vara helt fel, jag är rätt mycket ensam men känner mig inte ensam. Om du förstår hur jag menar... Jag har inga jättebehov av människor omkring mig jämnt.
Kram från pörtet

Rosor och ruiner sa...

Aha, det är därför det inte blommar så hos en annan, det är för välskött ;)
Men vackert är det och jag har också alltid varit avundsjuk på sån rikedom av blommor på våren !
Kram och trevlig helg!
'Gunilla

Vilt og vakkert sa...

Heisann, det har ikke blitt så mange reiser på noen av oss de siste årene. Ikke vet jeg om det blir noe av den planlagte til Hellas i mai heller. Vi lever i en uforutsigbar verden.