fredag 4 mars 2022

FEM FREDAGSFRÅGOR

Vad skönt att få ägna sig nåt kul ett tag. Håller nämligen på att försöka få till min iPhone så vi åtminstone får en telefon här hemma.....

Den nya telefonen fungerar alltså inte, trots 3 dagars försök, men jag tänker inte gå in på några detaljer här - och den gamla kontantkortstelefonen sa upp sig idag. Gissa om vi satt illa till. Alltså fick vi gasa iväg till Visby och köpa en billig Doro till Rolle. Och den fungerar nu iaf.....

 Istället blir det roliga frågor från Elisa med förhoppningsvis ärliga svar. Fast att komma ihåg när eller vad man sagt är inte lätt.....


  1. När sa du senast ”borta bra, men hemma bäst?” Brukar jag säga minst ett par  gånger per vecka, även om dom exakta orden kanske inte faller riktigt så.
  2. När senast upplevde du ”delad glädje är dubbel glädje”?  Varje dag!
  3. Vad har ”gömts i snö, och kommer upp i tö”? Har inte en aning...men en del vackra vårlökar har börjat titta upp, trots att det var snö för en vecka sedan - fast inte hos oss.
  4. När talade du senast om trollen? Händer ibland, men när.....!?
  5. Ingen kan allt, men alla kan något – vad kan du? Trots att jag är svensk som egentligen inte får tycka att man är eller har gjort nåt bra, så tycker jag iaf att jag är fena på en hel del. T.ex. det här med trädgård när det gäller vackra växter - alltså inte matnyttiga dom gillar inte jag att odla och har aldrig gjort. Sen är jag duktig när det gäller matlagning (enligt mina vänner och Rolle förstås), bokföring, planering - har t.ex. ritat både trädgård, ett par kök åt vänner samt en tillbyggnad åt oss själva i Stockholm . Så, javisst är vi alla duktiga på något.....

👏

SUSIE

8 kommentarer:

Ingrid sa...

Kul att läsa dina svar Sussie!
Att du är duktigt på en massa saker och speciellt på trädgård har nog alla som läser din blogg förstått, så mycket vackert som du visat därifrån.
Ha en fin fredagskväll!
Kram, Ingrid

Mrs Calloway sa...

du verkar ju vara duktig på mycket! trädgård har en ju förstått genom att läsa på din blogg och se dina fina bilder. men rita kök. det är det ju verkligen inte alla som kan! inte laga mat heller förresten. planera kan jag. särskilt om det gäller resor. och läsa japansk väldig tidtabell och få ihop det ena tåget med det andra.

Hanneles bokparadis sa...

Fina bilder och vacker beskrivning på det som gömmer sig, blommar här också

Paula Merio sa...

Ja du är en kvinna med många talanger! Fast kanske inte just på teknik, tänker på mobilerna...men hur irriterad kan man inte bli när man inte får det att fungera! Jag nyttjar alltid min dotter när något krånglar, ändå var jag data-ansvarig på mitt jobb i mitt tidigare liv.
Längtar till de första små vårlökarna, som jag inte har, får tjuvkika på grannarna. Du har ju gubben att dela din glädje med, det är lycka. Jag delar gärna med mig till alla jag känner, om inte annat så kan man bidra med ett leende och några snälla ord.
Håller tummarna för att tekniken ska komma överens med er, o att du kan återgå till mindre frustrerande och mer inspirerande sysslor
Trevlig helg!

BP sa...

Är väldigt impad över dina färdigheter! Utan att ha fördomar så gissar jag att du blir kille i ditt nästa liv. Det roliga är ju också att du trots att du är tekniskt begåvad inte kommer överens med din iPhone. Inte än i alla fall.
Köpte en ny för exakt ett år sedan. Sa till killen i affären att om han inte synkade dator, telefon och kopierade över allt från min gamla iPhone, då skulle det inte bli ett köp. Han fixade allt. Är urdålig på allt vad teknik heter, så jag beundrar din talang att vara både inrednings- och landskapsarkitekt.

Bokdamen sa...

Du är duktig på mycket har jag märkt genom bloggen. Telefoner och liknande kan ha sina sidor, men det kommer nog att lösa sig brukar göra det även om det är krångel och tålamodsprövande. Trevlig helg!

Violen sa...

Så underbart med vårlökar som sticker upp! Man längtar verkligen efter dem. Inte alls kul när telefonerna krånglar, man känner sig hjälplös
Trevlig helg!

Kina sa...

Ditt inlägg var så positivt! Och svaret på sista frågan gjorde mig så glad. De flesta av oss är så rädda för att säga att vi är bra på någonting, så att läsa ditt svar kändes så befriande! Nu är jag glad!
Stor kram!