fredag 21 januari 2022

FREDAGSFRÅGOR & SVAR

 Hoppas den här helgen blir bättre än dom senaste dagarna. Vi har haft två (!) stormar under en vecka och nu börjar det kännas väldigt jobbigt! 

Jag hade tur som hann iväg till frissan i tisdags och sen ut i växthuset i onsdags för att beskära vinstockarna. Tyvärr hann (orkade) jag inte med mer än att klippa ner vindruvsrankorna på trådarna i taket. Resten tänkte jag ta dagarna efter. Men det blev alltså storm igen och visserligen har vi värme i växthuset (2 stora fläktar) men vi hade elavbrott i 5 timmar så att vara där i kylan hade jag ingen större  lust med.....

Men över till nåt trevligare än vädret!

ELISAS FEM FRÅGOR

* Vad gick du i mål med senast? Inget, dom flesta vindruvsrankor sitter ju fortfarande kvar!

* Vad blir du inte klar med? Blir nog inte klar med nerklippningen av vindruvsstockarna - om jag inte får hjälp av min käre gubbe. 

* Hur skulle du vilja göra om hemma? Just nu är det inget nytt på gång, vilket är trist för jag gillar omväxling. Alltså får jag istället flytta om alla min prydnassaker. Jag har ett par skåp där jag ställer in sånt jag inte använder, sen när jag städar så byter jag och tar fram dom här sakerna och ställer in dom andra. Dessutom flyttar jag om allt, vi har ju fler rum.....

* Vad siktar du på i helgen? Att det inte ska blåsa så man vågar sig ut en sväng och ser vad som hänt i trädgården.

* Vad är något du vill göra i år? Oj, det är mycket men framförallt ha några luncher/middagar så man får träffa lite folk. Dessutom håller jag på att planera om en gammal rabatt (Precis som jag inte har tillräckligt många!?) som framförallt ska få innehålla prydnasgräs. Men innan man kan sätta igång med det måste rabatten - som nu är invaderad bl.a. av japansk bambu och ogräs - rensas och ogräsmattan som ligger under barkmullen tas bort. Eftersom vi gjort halva rabatten för några är sen så vet man vad som väntar; Ett mastodont jobb! 


SUSIE12 kommentarer:

Robert W sa...

Jag visste inte att det fanns något sådant som prydnadsgräs.

chica sa...

Gostei das tuas fotos e desejo que a nova semana seja linda pra ti e teus! beijos, chica

Geddfish ♥ sa...

Har man trädgård, och en stor sådan, så finns det nog alltid att göra. Och bra är väl det, annars hade man ingen stor trädgård.
Vi önskar oss mindre blåst!
Kram

Mrs Calloway sa...

väldigt vackert med prydnadsgräs. det blåste kraftigt här också och var strömavbrott runt omkring. jag blir alltid nervös för takplattorna när det stormar, men tack och lov så klarade de sig. underbart med ett växthus

Karoleen sa...

Prydnadsgräs är ju väldigt fint och tacksamt! Men som du säger är förjobbet för att få till rabatten inte kul! Jag är fortfarande inte klar med min rabatt som jag tänkte skapa och nu när jag ser den blir jag bara ledsen av den. Så jag funderar på att ta bort den och kanske bara låta det som redan är "klart" vara kvar. Mindre än vad jag tänkt mig men bättre troligtvis! Vi har också haft stormar i veckan, Adde fick rycka ut och hjälpa kyrkan i byn med fallna Ekar och vi höll på köra på ett träd när vi åkte in till Stan. Det är inget kul med storm! Ha en fin helg!

Hanneles bokparadis sa...

Visst har det blåst, mycket att göra i er trädgård, vi har en lite naturtomt med mycket berg, ha en trevlig helg!

Helén sa...

Som någon annan skrivit så om man har trädgård så finns det jobb men det är också otroligt härligt när det blommar och är grönt och fint.

BP sa...

Du har ju visat bilder på din fantastiska trädgård förut. Den har bara en nackdel i mina ögon - den är alldeles för stor;-) Inget alls för en lat person som jag;-)
Å vindruvorna - ja, det var väl ambitiöst tänkt i alla fall. Å tanken var ju god - om det är en tröst vill säga;-)

Vi här i nollåttaland har också fått känna på stormar under veckan. Då är man rätt så tacksam över att få bo i en lägenhet, även om balkongen fylldes med "bråte" från grannarnas balkonger;-)

Ölandsvindar sa...

Fy fasen vad jag är trött på allt blåsande nu. Jag pratade med en som bor precis vid kusten här och hans säng hade skakat under de värsta stormstötarna härom natten. Jag var på hälsosamtal i går och distriktsköterskan bad om ursäkt i förväg för eventuellt telefonsamtal. Något glastak hemma hos henne hade blåst sönder och hon väntade på samtal från försäkringsbolaget. I dag har det lugnat sig lite här, hoppas det är så hos er också.
Trevlig helg /Kerstin

Lena i Wales sa...

Oj, så vintrigt det ser ut hos dig.
Jobbigt med allt oväder ni haft.
Något vi nog alla ser fram emot är att ha lite socialt liv och kunna träffas på riktigt. Jag har mycket socialt liv genom videosamtal med många av mina vänner och bekanta några dagar i veckan, eftermiddagsfika och vin kvällar, men det skulle vara roligt att ta emot vänner och familj och också kunna åka iväg och träffa dem.
Hoppas denna helg blir bättre för dig!

Paula Merio sa...

Det har stormat här också, hej förresten, men det är alltid värre ute på en ö omgiven av vatten! Och detta mörker vi levt med ett bra tag nu, o så pandemin på det, inte konstigt vi alla börjar känna oss frustrerade. Hoppas du får sol snart, ser på din väderprognos här att det ska bli sol imorgon och ingen vind, så du får satsa på dina vinrankor trots avsaknad av värme.
Kram från pörtet

it_is/Anette sa...

Det har blåst mindre i helgen än i veckan, ialla fall här, hoppas det var samma hos dig så att du kunde komma ut. Du har verkligen planer för din trädgård, ser fram emot att se fler bilder på den.
Ha en fin vecka