onsdag 19 januari 2022

VÄXTHUSJOBB & NY FRISSA

Idag tänkte jag ägna mig lite åt växterna i växthuset. Det börjar  bli mycket hög tid att vinterbeskära vinrankorna. 

Det har varit väldans varmt sista tiden, så jag måste nog ta tag i det. Även fast jag vet att det ska bli kallare framåt helgen. Ska försöka att inte glömma kameran när jag går dit ut. Då kanske man kan få lite blommor med på bilderna. Ute är det ju så grått och trist, så där finns ingenting att fota. OK, det var ett mm-tunt snötäcke i morse som tydligen har kommit ner i natt, så det var iaf ljust, man får trösta sig med det.....

Det tråkiga är att jag måste nog ha hjälp att få ner alla vinrankor. Växthuset är byggt mot väggen (bra för värmehållningen, vi har också 2 värmefläktar där inne) och på den sitter en stor - och mycket hög - spaljé. På den slingrar sig rankorna och när dom kommer till taket så har vi spänt lite trådar under glastaket fram till långsidan på växthuset. Där är det nu fullt med rankor. 

En del av rankorna har t.o.m. pressat sig ut och börjat växa utanför växthuset. Och detta trots att jag så fort jag märkt vad som är på gång har försökt klippa bort dom. Men det är inte lätt när det är minst 3 m upp till växthustaket och jag är höjdrädd. Min käre gubbe har ju också blivit så vinglig att han inte kan stå ett steg upp på en stege ens, så när det gäller klättra är vi båda ganska handikappade.....

Men...vi gör så gott vi kan och jag har bestämt mig för att klippa ner rankorna riktigt ordentligt. Sen får man väl försöka dra ner dom från spaljén och trådarna. "Går det inte med våld får man ta till mer våld!" Tror att vi ska greja det, vi brukar få till det mesta efter att ha klurat ett tag.....

Nåt direkt kul händer ju inte nu för tiden - men tråkigheter dom inträffar minsann. Vår TV funkar inte eftersom när vi hade storm så blåste parabolen på taket loss och vred sig. Nu måste vi be vår serviceman att komma hit, men det var ju inte bara vi som har fått problem så han har inte haft tid ännu. Men han ringde alldeles nyss och berättade att han kommer på tisdag.....


Vi hade dock vår kompis Cronis här i söndags på middag och det var trevligt både för honom och för oss. Hans fru blev nyligen intagen på ett hem (trots att ingen av dom ville det), så nu sitter han ensam hemma - och det måste vara fruktansvärt..... En annan trevlig sak är att jag igår var till en ny frissa! Anledningen var att min väninna har pensionerat sig så kan hon inte längre permanenta. Klippa mig har hon dock varit bussig och gjort här hemma. Men nu var permanent nåt jag var tvungen att göra. Hon höll med mig sist hon var här. 

Vinrankorna på trådarna i taket har jag fått bort - men inget mer. Men ställt till med massor av
skräp på golvet det har jag. Tar dock inte upp det förrän jag (vi) fått ner resten!

Jag har alltid haft massor med hår, men det har varit babytunt. När jag sen började bli gråhårig så blev stråna lite tjockare och efter det jag fick tillbaka håret efter cellgiftsbehandlingen så var det enormt tjockt - och lockigt! Jag var jätteglad - ett tag för den glädjen varade inte länge. Lockarna försvann, men i och med att håret och stråna har blivit så tjocka så spelar det ingen roll vad jag gör med det. Jag kan föna, locka eller låta det våttorka. Inget hjälper, håret ligger som det vill själv hela tiden. Och inte 17 har man lust att hålla på med håret flera timmar varje dag. Så jag bestämde mig för att återigen krulla det. Men var och vem skulle göra det hade jag inte en aning om! 

SÅ SKÖNT!!!

Visserligen har jag tidigare anlitat två olika frissor i Visby, men att behöva åka 2 x 4,5 mil och sen också sitta flera timmar hos en frissa, det tyckte jag verkade lite jobbigt. Alltså bestämde vi i fredags att leta efter nån lämplig frissa. Antingen i Klintehamn eller Hemse. Nu hittade Rolle (!) en i Hemse som han trodde skulle passa mig; Frisörcompaniet där jag bokade in mig för ett besök igår. Det var en ung tjej som hette Amanda som tog hand om mig - och hon fattade direkt vad jag ville ha. Och håret blev exakt som jag önskat. Så nu har jag hittat en ny frissa - och som ni vet är det inte alltid så lätt!

SUSIE

3 kommentarer:

Paula Merio sa...

Men så bra det blev! Grattis! Och tänk så skönt att bli nöjd o veta att du har ett ställe att gå till nästa gång igen! Som inte ligger för långt bort.
Jag blev ju mycket nöjd senast när jag klippte mig, trivs så bra i min kortkorta frisyr så det får nog bli min melodi. Fast det behöver ju en ansning lite då o då, oftare än när man har en längre frisyr.
Det är sådan växtkraft bland dina blommor så snart klättrar nog rankorna in genom springorna till huset också!
Kram

Ingrid sa...

Grattis till att ha fått tag i en ny frissa! Det är minsann inte det lättaste!
Ha en skön torsdag i blåsten och snöyran!
Kram, Ingrid

Anonym sa...

Fin frilla!
Kram från Skåne