fredag 31 december 2021

FEM FREDAGSFRÅGOR

Det var ett bra tag sen jag svarade på Elisas frågor, så det känns riktigt trevligt att få göra det just idag. För på årets sista dag tänker inte vi göra någonting annat än att njuta, göra trevliga saker samt äta riktigt lyxigt. Ja, kanske t.o.m. dricka lite extra gott - alltså skumpa.....

Har lite annat att skriva om också (som vanligt), men jag börjar alltså med:

ELISAS FRÅGOR

  1. Vad hade du velat ha mer av i år? Under tidiga våren mer värme & sol, under högsommaren mer regn - samt under hela hösten återigen mer värme och sol!
  2. Vad har varit din största framgång i år? Har nog inte haft en enda framgång, iaf inte vad jag kan komma på just nu.....
  3. Vad ser du fram emot under 2022? Att återigen få glädjas åt trädgården, bada i poolen med Rolle och träffa fler goda vänner!
  4. Vad tar du med dig från 2021? Att det var ett trist år och att det är skönt att det är över!
  5. Har du något nyårslöfte? Ja, att jag ska cykla längre på motionscykeln och göra min "ryggontsövning" flera gånger om dagen!
🙆

Min käre gubbe har ju tyvärr prostatacancer sen flera år och får medicinsk behandling för det, alltså varken strålning eller operation. Det är alltså ett sätt att hålla cancern i schack så man kan fortsätta leva med den. Veckan innan jul fick han en ny medicin - som han var den första att få här på Gotland och en av endast 500 i Sverige! Kan kanske bero på att behandlingen  kostar 30.500:- i månaden!!

Idag är det +7 grader, vindstilla men väldigt gråmulet...

Den här medicinen ges endast till dom vars cancer INTE spridit sig i kroppen, vilket jag tar som ett mycket positivt besked. För är det nåt man lärt sig under åren med cancer är att suga i sig det minsta lilla som är bra. Nu har tyvärr Rolle reagerat med att få en allergisk reaktion; Röda utslag och klåda på bröst och hals. Men han var upp till lasarettet i tisdags och visade upp sig för två specialistläkare på onkologen. Dom tyckte inte att det var nåt att oroa sig för, så då gör inte jag det heller!

Jag hoppas mina skott överlever, en del börjar se lite ynkliga ut...

Så nu ser man fram mot ett NYTT HÄRLIGT 2022 med trevligt umgänge med gamla - och nya - goda vänner! 

SUSIE

10 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Trevligt med palettblad!´
Gott nytt år till dig!
Kram!

Hanneles bokparadis sa...

Bra nyårslöften, gott nytt år!

Hanneles bokparadis sa...

jo, jag har suttit på Wisley Gardens fantastiska bibliotek med över 8 000 trädgårdsböcker! kram

Ingrid sa...

Vi får hoppas att 2022 blir bättre än det här skruttiga 2021.
Ha ett riktigt Gott Nytt År både du och Rolle!
Kram, Ingrid

Lena i Wales sa...

2021 var för många ett riktigt hemskt år.
Vi hoppas att det vänder med det nya året.
God fortsättning på det nya bloggåret!

Maggan sa...

Palettblad har även jag de är så dekorativa och så lätta att föröka.
Nu hoppas jag att det nya året blir bättre för många på olika sätt och att även Ni får må så bra som möjligt med era olika krämpor.Ha det gott och Ett Gott Nytt År önskar jag Er./Margareta

Mrs Calloway sa...

2021 var inget bra år. samtidigt får en ju vara glad att familjen blev förskonad från covid 19. hoppas att 2022 blir ett jättefint år för dig och Rolle. och att trädgården kommer att prunka. god fortsättning på det nya året!

Kina sa...

Jag hoppas också på ett jättefint nytt år för Dig och din Rolle!
Dom där palettbladen (eller vad dom heter) är ingenting för mig! Fick ett skott av en god vän, men det ser bara ut som en blodlös tana! Vad gör jag för fel? Andras är ju så vackra! Näää, nu ska jag inte klaga! Den blir nog blodröd och prunkande så småningom!! 😆 God fortsättning och kram till er!

Paula Merio sa...

Han är värd mycket mer än slantarna som medicinen kostar din Rolle! Ja så mycket att yvas över erbjöd inte förra året, o åter ser vi skylten INSTÄLLT lite varstans.
Håller tummarna för ett friskt aktivt och lyckligt år Susie!
Kramen

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

God Fortsättning på 2022 till dig och Rolle!

Jag hoppas att det fortfarande fungerar bra med medicinen, att han inte fått mer problem av utslagen. Det låter ju väldigt positivt att han får den. Nu håller vi tummarna att det kommer att gå bra.

Jag hoppas också att ni fick en mysig nyårsafton med god mat och att det blev lite skumpa. Här var det trevligt. Vi hade besök av en vän som alltid firar nyår med oss men förra året blev det, pga covid-19, inställt. Vi firade tillsammans med henne och hennes man förr men sedan han gick bort så har vi fortsatt, vi tre. Vi brukar planera menyn tillsammans och laga maten tillsammans. Sedan övernattar hon här och på nyårsdagen tittar hon och jag på nyårskonserten innan det blir en lite senare lunch och det är dags för henne att åka hem.

Kram Anita