fredag 8 oktober 2021

10 FREDAGSFRÅGOR!?

Efter gårdagens jobb med den nya krukan så känner jag mig helt tom. Jag har inget mer kul ute att se fram mot just nu..... 

I växthuset ser det hemskt ut, vindruvsbladen har börjat falla. Men vi väntar tills alla är nere innan vi gör nåt åt det!

För sån är jag. Jag måste alltid ha nåt extra att klura och fundera på - och kanske framförallt att planera. Och ju mer komplicerat desto bättre! Nu står krukan på rätt plats, det är bara att vänta på att jungfruhirsen ska växa till den dubbla höjden. Alltså i vår, hoppas jag....!


Den här (okända) pelargonen har jag haft i 2,5 år nu - och den har blommat lika fint precis hela tiden.

Den gamla plåtkrukan som jag alltså skulle ersätta är flyttad (och det blev faktiskt riktigt bra) till ett ställe där den kan få rosta sönder i lugn och ro. Men vad ska jag kasta mig över nu!? Det finns inget nytt överhängande som jag kan sätta tänderna i, utan det är bara det gamla vanliga som måste göras. Och det är inte speciellt roliga jobb, utan bara trista vardagliga.....


Plåtkrukan har fått ny plats - längst bort på innertomten i "stenhörnan". Syns knappt att den är dålig nedtill!

ELISAS 5 (som blev 10) FREDAGSFRÅGOR

Den här veckan skickade Elisa ingen länk till hennes hemsida till mig. Tidigare har hänt att jag glömt att länka, så det är inget att hänga upp sig på. Så nåt blev helt fel för mig, så jag har lagt in förra veckans frågor - och svar - och sen kompletterat med den här veckans. Nu gäller det dock att jag kan ladda ner det hos Elisa också. Men här följer i alla fall dom  trevliga frågororna och mina svar:

  1. Vad retar du dig på när du går ut och äter? Att det läggs rucola på allt - och jag glömmer att säga ifrån vid beställningen. För jag tycker att även om man tar bort alla bladen, så finns den otäcka smaken kvar!
  2. Vad retar du dig på under tv-tittande? Att en del medtittare pratar om ovidkommande saker hela tiden.....
  3. Vad retar du dig på när det kommer till språk/grammatik? Inget speciellt, fast när folk säger "liksom" för 10:e gången är det lite jobbigt!
  4. Vad är något du retar upp dig på i hemmet? Inget.....
  5. Vad är något du gör som retar andra? Massor förmodligen!

**********************************************

  1. Hur mycket har du skrattat i veckan? Faktiskt en hel del eftersom vi tittat mycket på Americas Funnies Homevideos.....
  2. När har du känt dig som sämst? På mornarna när jag knappt kommit ur sängen på grund av mitt diskbråck!
  3. Vad har fått dig att byta humör? När det onda släppt.....
  4. Vilken dag fick dig att längta till helg? Gårdagen då jag såg träningen för Formula One och längtade efter att få se kval och själva racet!
  5. Vad skulle du ge för betyg på veckan? Med tanke på det här med nya krukan och race och annat halvtrevligt så blir det en vecka lite bättre än den vanliga.....


Den här lilla ullungsrönnen som jag visat tidigare ser precis likadan ut fortfarande!? 
 Konstigt, den brukar tidigt få jätteröda blad..... 

Idag när jag gick ut till växthuset för att vattna så upptäckte jag att en fågel flaxade omkring därinne och att glasdörren var öppen några decimeter. Jag har inte glömt att stänga. Inte Rolle heller, säger han, men han är ganska glömsk när det gäller trädgårdsgrejor! Han fick iaf komma och ta ut fågeln som var livrädd - tror det var en trasthona - och som kvittrade glatt när Rolle kastade upp henne i luften. Hon försvann direkt in i "kohagens" lilla skog och där tror jag hon klarar sig bättre än i växthuset.....


Jag är väldans nöjd.....

...men nu ser jag att måste jag åtgärda bordet där jag ställt det lilla gräset och ödlebladet tidigare. Men jag har en del krukor med blommor kvar på altanen som jag kan flytta dit i morgon. Skönt, då har man nåt kul att pyssla med då också! Rolle har varit så duktig idag och burit in alla trädgårdsmöbler i förrådet utom matbordet och 2 stolar på altanen. Man kan kanske sitta där en stund nån trevlig eftermiddag. I morgon kanske!? Men ALLT annat - och det är massor - är inflyttat!

SUSIE



10 kommentarer:

Janerik Sundh sa...

Vilken veckas frågor hittade du? Förra veckans frågor handlade om upptäckter. Men de du hittade var roliga de också.
Kul att höra någon annan som gillar formel 1.

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Den översta bilden är fantastiskt vacker. Och vilken blomning på pelargonen. Anar att det är din färg också, vet ju att du gillar starka färger. Konstigt med ullungrönnen, dom brukar som sagt bli väldigt röda men det kommer nog. Hösten kanske är sen hos er.
Här är det mulet idag men i varje fall uppehåll vilket jag är tacksam för.
Hoppas du får en fin helg!

Kram Anita

Karoleen sa...

Härliga bilder och vilken magisk pelargon du har! Krukan blev väldigt bra, bra att tänka att den kan rosta bäst den vill istället för att se det som något att göra sig av med!

Ingrid sa...

Du är inte ensam om att inte gilla ruccola. Sonen blir vansinnig på att det är ruccola på allting.
Jag retar mig på "våran och vårat". Fick en skrivelse från brf igår och där hittade jag 4 våran och 2 vårat.
Tur att ni fick ut trasten från växthuset!
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

Paula Merio sa...

Din kruka blev suveränt snygg! Men lite orolig blir jag över hur du ska stå ut i flera månader utan praktiska projekt. Planera kan man ju när som helst men räcker det för dig?
Sen skrattar jag mer än under hela veckan åt ditt utbrott om ruccolan! Jag älskar ruccola, skicka hit den! Kan öppna en påse och bara stoppa i mig! Men, försök inte med färsk koriander, blää så vidrigt, o det hittar man också lite överallt, till o med i hamburgare nu ser jag på tv-reklamen (korean style)
Sen tycker ju jag också om motorsport, men då ska det vara rally eller folkrace, formel-bilarna är ju så tråkiga att följa....du ser, hur smaken är som baken. Men, oavsett det så diggar jag dig, och jg blir alltid glad när jag hälsar på här i din fina trädgård! Kram

Scylla sa...

Otroligt att din pelargon blommar så fint fortfarande. Här sörjer jag att min ullungrönn från en dag till en annan släppte nästan alla sina glödande röda löv. Den har varit magnifik. Alltid stressigt att få in fåglar och försöka få fatt i dem, medan de flyr undan in i den ena glasrutan efter den andra.

Ätliga trädgården sa...

Ruccola är verkligen en vattendelare. Jag gillar, min man gillar inte.
Vill du odla nåt kul nu kan jag tipsa om vinterportlak som är mycket mild och god. Jag låter den självså sig i växthuset, men en back funkar lika bra.
Otrolig blomning på din rosa pelargon!
Allt gott
/Anette

Lena i Wales sa...

Så höstfint du har det!
Kul med dessa frågor och svar också.
Skön söndag!

Susie på Stjärnarve... sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Klimakteriehäxan sa...

Liksom-sjukan är bedrövlig och verkar inte ha nån bot. Den bara sprider sig.