fredag 17 september 2021

BARA REGN & FREDAGSFRÅGOR

Man brukar säga att man ska vara lite försiktig med vad man önskar sig - och det skulle jag nog ha tänkt på. Nu har det regnat hela dagen igår och ska fortsätta hela dagen idag!

Och inte bara det, det blåser och blivit ganska kallt också, bara 13 grader. Och regnet som inte hade varit i sikte när jag skrev förra inlägget, det har kommit. Men det här hade jag faktiskt inte önskat mig. Tvärtom jag önskade mig lagom med regn på natten och så varmt, soligt och vindstilla på dagarna. Ha, ha - skrattade djävulen.....

Tidlösa- Colchicum

Fast den senare önskan trodde jag inte skulle slå in förstås. Lite självinsikt har man ju, jag vet att jag inte bestämmer vädret på något sätt. Det är bara nåt som man får ta som det kommer - och kommer det gör det. Vare sig man vill det eller inte.....

Rhus typhina `Tiger Eyes´

 Idag gick jag ut på altanen för att ta in våra badhanddukar för vi badade nog (kanske) klart för säsongen i lördags. Då upptäckte jag att det inte bara har regnat där det inte finns nåt tak. Nej då, det har tydligen blåst så in i norden att nästan hela altangolvet med alla bord och stolar med små dynor på var genomblöta. Man får vara tacksam över att soffan med sina tjocka dynor har klarat sig!



ELISAS FEM FREDAGSFRÅGOR
  1. Vad äger du fler än en av som många vanligtvis bara har en av? Datorer - har två laptops.
  2. Vad för vanlig sak finns inte i din ägo, men som många vanligtvis äger? Kaffebryggare eller en vanlig kaffepanna - vi dricker inte kaffe!
  3. Vad för något skulle du aldrig låna ut till en granne? Gubben min..... *fniss*
  4. Vad har du någon gång lånat av en granne? Hund.
  5. Vilken ägodel har följt dig genom livet? Massor av gamla fotografier som nu sitter i ett fotoalbum.
😇

Nu blir det nog inga blogginlägg på ett par dagar. I morgon ska vi till Visby och hämta min kusin Monica som kommer med flyget från Stockholm på eftermiddagen. Sen blir det full fart tills i mitten på veckan när hon åker hem igen. Ska bli otroligt kul.....

Min väninna Christina, som egentligen skulle ha varit med, ville inte utsätta sig för smitta genom att först sitta på en buss till Arlanda och sen på ett flygplan. Hon brukar normalt ta sin bil, men just nu är risken för att bli smittad nog störst på båten och dessutom är det extremt svårt att få färjebiljetter till bilen. Så hon kommer få sitta hemma i Gustavsberg och bara höra oss fnittra i telefon.....

Men, eftersom vi ska få en gäst så kommer dagen ägnas åt att städa. Hade tänkt göra det på altanen till att börja med, men det går ju inte i blötan. Sedan hade jag tänkt klippa gräset, men det går ju inte heller. Så jag blir tvungen att gå i vägen för Rolle - som redan har börjat att dammsuga och sen ska tvätta golv (väldigt skönt för mig) - men det finns ju massor av annat man kan ta tag i.....

SUSIE


6 kommentarer:

Ingrid sa...

Ja du, det var hemskt vilket höstrusk det blev helt plötsligt. Hoppas att det slår om igen så att ni kan få några sköna dagar när din kusin är här.
Ha det så trevligt!
Kram, Ingrid

Scylla sa...

Oj, jag skulle inte överleva utan kaffe. Det var fina och smarta draperier/gardiner du har på altanen. Är de köpta eller har du förfärdigat dem själv? Tidlösa är underbart om höstarna.

Janerik Sundh sa...

Foton har jag också, ju äldre desto roligare är de. Men jag har skannat alla och lagt tid på att förbättra gamla färgkort som bleknat, det är både enkelt och snabbt gjort. Sedan har jag dem på minst två oftast tre olika ställen. Extern hårddisk och molntjänst är tryggt.
Ha en skön helg!

Paula Merio sa...

Ett liv utan kaffe är inget liv!Jag hade lätt bytt ut en dator mot en kaffebryggare, tihi
Jag har lånat en gubbe, han fick göra snyggt på min uteplats....
Annars vill jag inte låna nån gubbe, varken en med fru eller en utan. Livet med gubbe är över för gott nu. Någon måtta får det vara, jag har ju prins Daniel i mitt liv"
Ha så skoj nu med kusinkompisen. Det tror jag säkert ni har. Vad ska Rolle göra då, han får ju inte en syl i vädret...
Kramen

Mrs Calloway sa...

ojoj, hur skulle en klara morgonen utan kaffebryggare? trevligt att äntligen kunna ta emot lite besök. gamla foton har jag också. en del så gamla att jag inte vet vilka som figurerar på dem. ha det så trevligt med kusinen!

Thalassa sa...

Jag säger som flera andra - hjälp, ingen kaffebryggare! Då är det ju ingen idé att överhuvudtaget stiga upp på morgonen … Vi har ”vanlig” bryggare, liten espressomaskin och, som reserv, gammaldags bryggtratt - både hemma och i stugan. Och alltid flera reservpaket med kaffe i stugan för den händelse man skulle komma dit oplanerat och utan att kunna handla.
Ha det fint med din gästande kusin!