fredag 20 augusti 2021

FEM FRÅGOR EN FREDAG

 I förrgår var vi till Visby. Jag skulle på kontroll hos läkaren på bröstavdelningen. Hon hade inte sett mig sen i början på året och dessutom bara sett vad dom skrev efter mammografin. 

Nyklippt gräs!

Läkaren hade velat se mig i juni, men operationssåret var redan då helt läkt så jag sköt på det tills efter hennes semester. Så i onsdags var det alltså dags. Och hur det än är - alltså hur bra man än mår - så finns den där lite obehagliga känslan i bakhuvudet; Ska dom hitta nåt skit igen!? 

Nyklippt även på baksidan!

Men det visade sig att allt såg väldans bra ut, inga nya knölar någonstans. Nu ska jag inte dit förrän i februari för mammografi och sen träffa läkaren först om ett år igen. (Om inget oförhappandes händer förstås.....)

Här i "förträdgården" ska jag klippa i morgon - om det inte regnar!

*******************************************************************

ELISAS FREDAGSFRÅGOR

  1. Vad går du alltid utanför dörren med? Kläder! Fast skämt åsido är det nog handväskan med plånbok, dörr- och bilnycklar.
  2. Vad inom teknik har förbättrat ditt liv? IT
  3. Vilket livsmedel är ett måste i skafferiet? Potatis
  4. Vad på morgonen gör så resten av dagen blir bra? Att man vaknat utsövd.
  5. Vad är livsviktigt för dig? Svår fråga. Min käre gubbe, min släkt och mina vänner naturligtvis, men sen att jag fortfarande kan njuta av att läsa. Det skulle vara hemskt att bli av med den kunskapen.

*****************************************************************

Vi kom hem nyss efter att ha varit på en "utflykt" till Återvinningen.

När vi åkte hemifrån i förrgår så började det dugga på vägen upp till Visby.  till slut vräkte det ner. Trist att jag hade vattnat precis innan vi åkte, fast i växthuset kommer ju inget regn in, men i alla dom andra krukorna. Jag har t.o.m. fått börja tömma en del krukor på vatten - för regnat har det gjort varje dag sista tiden!

En av dom 5-6 självsådda smällspireorna vi har. 

Väl uppe i Visby så fick man snabbt ta sig in på sjukhuset så man inte skulle bli genomblöt. Och det blev endast dom absolut viktigaste sakerna som vi planerat som vi orkade med att göra. Så nån shopping samt lunch på nåt trevligt utomhusställe var inte att tänka på.....

Innanför staketet på kortsidan till "innertomtens" framsida växer en hortensia.

Vi hade en frysväska med oss så att vi skulle kunna handla lite på Coop eller ICA, men vi hoppade över det och åkte istället söderut. Väl i Klintehamn så hade det slutat regna och solen tittade fram. Alltså blev det Coop där som vi - mycket snabbt, Rolle började bli hungrig - handlade maten på.

I rabatten nedanför rosenspaljén växer ett antal nävor Rozanne.

Väl hemma igen så åt vi en ovanligt sen lunch. Jag åt sallad och Rolle fick wienerkorv & bröd med blåbärssoppa. Han är alltid otroligt hungrig beroende på att han får kvinnligt könshormon mot sin prostatacancer. Och han blir inte bara hungrig, han både vallar och blir ganska trött tidigt också. Lägger sig vid tiotiden, han som tidigare var en riktig nattuggla. Men det viktiga är att det hitintills har fungerat!

Dom här träden beskar jag för ett bra tag sen, men jag skulle nog tagit mer.....

Igår igår var Rolle till VC för att ta PSA-prov och få implantatet med hormon insprutat i magen. Det gör han var 3:e månad. Sen ska han till läkaren om ett tag och få "domen". Det här har alltså fungerat jättebra under 2-3 år nu, men det tar  inte bort cancern. Han är extremt pigg för övrigt, förutom att han har blivit otroligt vinglig. Så han kan inte stå på en stege eller stol. Står han och tittar uppåt så kan han också tappa balansen helt, har faktiskt hänt att han ramlat omkull på plan mark! Som Rolle brukar  säga lite sarkastiskt; Det är "kul"att bli gammal.....

Busken - en benved - har redan börjat få höstfärger! 

SUSIE

10 kommentarer:

Karoleen sa...

Härligt att du fått så bra besked! Självklart är man ju alltid orolig att det ska hittas något. Ni har det så fint i trädgården som vanligt, och så mycket växter som jag knappt hört talas om. Ha en fin dag!

Hanneles bokparadis sa...

Skönt att allt såg bra ut, fint i trädgården, önskar också att det inte blir problem med läsning, ha en bra dag.

Bokdamen sa...

Så skönt att du har fått så bra besked. Helt klart så oroar en sig varje gång. Vakna utsövd gör otrolig skillnad, lite min akilleshäl sömnen. Fin trädgård har ni. Trevlig helg!

Geddfish ♥ sa...

En sån underbar trädgård! Gläder mig alltid över att se era blomster.
Bra besked = skönt!
Man får va gla över det lilla!

Klimakteriehäxan sa...

Härligt med positiva läkarbesked.
Håller med dig om läsningen.

Mrs Calloway sa...

din fina trädgård! och så skönt med bra besked. din Rolles allmäntillstånd är väl viktigt och det tycks ju vara bra. att kunna läsa är en välsignelse. sömnen en annan. potatis är ett baslivsmedel. ha en skön helg båda två!

Robert W sa...

Kläder tänkte jag inte på :D

Ölandsvindar sa...

JAg tänker ofta på ett svar jag fick av en väninna som jag sällan träffar numera, när jag frågade hur det var med dem : "Vi mår som gamla människor gör." Hon har dessutom arbetat som distriktssköterska, så hon borde ju veta. Det är ju precis så det är. Krämpor här och var, vissa dagar bättre och andra sämre. Så skönt att allt var bra på din senaste undersökning. Här är det som vanligt full fart. Men om jag jämför den farten med vad vi hade för kanske tjugo år sedan, så är det nog en väldig hastighetsbegränsning (Hahaha). Jag har börjat lite smått att förbereda trädgården för vintern. Skönt med varje kruka som har gjort sitt och kan tömmas och ställas undan. Ha det bra på den andra ön /Kerstin

Lena sa...

Underbart bra med positivt läkarbesked!
Ja läsningen är inte självklar, har funnits perioder i mitt liv när det varit helt omöjligt att fokusera hur gärna jag än önskat att försvinna in i en bok.

Paula Merio sa...

Grattis till ok-stämpeln i rumpan (eller i bröstet..) Så glad jag blir, minns hur du kämpat med såret som inte ville läka...o självklart är man orolig över eventuella nya fynd...
Men menar du att augusti varit en så dålig sommarmånad? Jag tycker den varit helt normal. Däremot var ju juli en pina med den hemska värmen!
Men vi är ju olika, tål olika och gillar olika, jag älskar hösten och välkomnar den. Dock är välkomnandet slut i november för då vill man bara gräva ner sig. Men det är långt dit
Kram från pörtet