söndag 11 juli 2021

GRÄSKLIPPAREN JÄKLADES

 Vi är - på grund av ålder och därför erfarenhet - ganska välorganiserade. Men...ibland så räcker inte det, knasiga saker kan hända ändå!

Eftersom vi fått väldans mycket regn sista tiden - välkommet, men det kunde gärna ha fått kommit lite tidigare och gärna spritt över ett par veckor. Vi fick först 24 mm, sen kom det 10 mm i förrgår natt och så 6 mm i går kväll. Det här gjorde att vår (o)gräsmatta har växt lavinartat!

Har visat bilden tidigare, det var den här dagen det kom 24 mm - och fyllde upp poolen. Så vi märkte inte
direkt att det hade läckt en massa.....

Igår kunde jag inte klippa, det skvätte ju till lite till och från. Dessutom ville Rolle ha min hjälp. Han höll på att byta ut alla klammer (till mer avancerade som vi var och köpte igår på en välsorterad mek.verkstad) till poolanslutningarna och var tvungen att dra ut aggregatet från sin plats under poolen - där det visade sig läckt ut massor av vatten. Alltså var det ganska svårjobbat så jag fick ställa upp som hantlangare/hjälpare.

Efter klippning!

Så idag bestämde jag mig för att åtminstone klippa fram- och baksida på "innertomten". Sagt och gjort, jag bad Rolle att fylla på bensin och köra ut min midjestyrda gräsklippare och ställa den på baksidan som vanligt. Sen svingade jag mig glatt upp på den iklädd kortbrallor och en tunn blus, men med en svart safarihatt med nät ner över ansiktet. Rolle kallar den för "rid-i-natt"!

 Men...flugorna gillar en ju när man blir varm och svettig. Och varmt är det idag igen - hela 27 grader - så man är tvungen att skyla ansiktet åtminstone. Vi hade faktiskt lite problem igår kväll med 3 flugor som tagit sig in trots vår myggdörr till altanen. Men man går ju ut och in och då smiter dom jäklarna med. Till slut lyckades vi dock döda en, släppa ut en och smita in i sovrummet utan att den 3:e följde med!

I dom första pallkragsrabatterna blommar det nu 4 olika dagliljor, men det är fler på gång.

Men tillbaka till gräsklippningen. Jag gasade iväg och allt gick precis som vanligt, inga som helst problem. På framsidan där det inte finns nån skugga körde jag på högsta växeln - ända tills gräsklipparens motor började låta konstigt. Jag växlade ner och då lät den som vanligt igen. Men...man kan ju inte bara köra på 1:an eller 2:a, då hade man varit stekt vid det här laget.....

Så det var bara att gå in och be min gubbe - som låg och jäste i det svala sovrummet med en Ian Ranking-thriller. Han hade dörren stängd och AC gick för fullt - och jag som hade lovat honom att han inte skulle behöva göra någonting alls idag, var tvungen att störa honom och be om hjälp. 

I dom fyra bortre pallkragarna har jag ganska många röda dagliljor, men alla har inte börjat blomma ännu.

Det visade sig att en drivrem slirade så den bara orkade med dom lägsta växlarna. Alltså bad jag Rolle att ta ut hans åkgräsklippare  - så behövde han inte kasta sig över min direkt. För många år sen hade vi bara Rolles åkgräsklippare, som är en sån där som ser ut som en liten riktig traktor, så jag var van vid den - trodde jag! Men fy 17 var jobbig den var att klippa med. Dessutom trodde jag inte att jag skulle komma upp eller från den, men det gick till slut. *fniss*

Sen så var den helt livsfarlig - tyckte jag - eftersom jag var tvungen att slira på kopplingen om inte traktorn skulle hoppa iväg som ett vild häst. I alla fall om jag hade lagt i högsta växeln! Dessutom så fick jag kramp i benet som jag kopplade ur med, vilket gjorde att jag släppte upp kopplingen fast jag visste vad som skulle hända; Den formligen kastade sig iväg.....!!


Trots allt så klippte jag färdigt det jag förutsatt mig för, ställde in den i garaget bredvid min pärla som Rolle ska titta på i morgon. Hoppas att det inte är nåt allvarligt eller att han måste byta drivrem som vi naturligtvis inte har hemma - så välorganiserade var vi inte! För klippa med hans trädgårdstraktor tänker jag inte göra nåt mer!!

Nu ska jag istället gå ut på altanen och kasta mig i poolen som säkert är iskall. Inga 27-28 grader som jag är van vid, uppvärmningen var ju avstängd igår när Rolle mekade med den. Sen har vi aldrig värmen på under nätterna - så det är bara att hoppas på att värmen kommit upp åtminstone till 24-25..... Fast precis nu kom Rolle in och informerade mig om att jag kan bada. Det är 27 grader i poolen och han har dessutom kört med dammsugaren så allt är perfekt för ett skönt avsvalkande bad. Yes!!!

SUSIE

5 kommentarer:

Maribel sa...

Hej Susie!
Kan riktigt se framför mig när du tar dig fram på gräsklipparen, med hatten och flor. Alla kryp är irriterande speciellt när de är närgångna. Låter alldeles underbart med en pool att svalka sig i.
Ha det gott /Kram Marika

chica sa...

Lindo teu jardim e sempre muito bem cuidado! Ótimo dia! beijos, tudo de bom,chica

Paula Merio sa...

Men, här har alla robotgräsklippare! Ni som har så stora ytor, varför har inte ni en sån istället för att jobba halvt ihjäl er? De vandrar så fint över gräsmattorna hos alla grannar, noga är de, fastnar aldrig utan går runt så fint.
Jag ska stänga ner här, åskan går som bara den, o det är dags att säga natti. Sussa gott Susie!

Lena i Wales sa...

Vilket klippdrama!
Skönt med lite regn, för sedan har ni väl haft riktigt varmt.
Sköt om dig!

Thalassa sa...

Rotes Rathaus - sååå vacker! Det är lätt att falla och fastna för dagliljor. Jag vill ha fler och fler allt eftersom jag ser ”nya” - den ena läckrare än den andra. Jag har ju inte alls särskilt många, p g a platsbrist, men ändå har jag också problem med att hålla reda på namnen. Precis som du skriver har jag också fotograferat och sparat namnstickorna, men det blir ändå oordning. Nåja, det är ju faktiskt hobbyverksamhet …
Ta det lugnt med trädgårdsarbetet i hettan! Halv elva på kvällen och det är 23 grader och väldigt fuktig luft.