fredag 23 april 2021

FEM FRÅGOR OCH NÅGRA SVAR

 Fredag igen och idag är det extra skönt eftersom torsdagen bjöd på ett hemskt väder. Det var kallt, blåste och regnade - men oj, vad jag gillade det!

För så kan det bli ibland när man har trädgård. Efter den här hemskt torra våren som gjort att många av mina normalt vintergröna växter har fått torrskador, så förstod man ju att resten också led av torkan. Och med nästan femtusen kvadratmeter tomt så kan man inte rusa runt och punktvattna. Det var bara att vänta på det livgivande regnet. Och nu ser man på alla växter att dom verkligen uppskattade vädret igår.....


Cyclamen på murrabatten på baksidan.

Vi däremot satt inne hela dagen, var inte utanför dörren en enda gång. Idag däremot - när det bara är kallt och blåsigt, men solen skiner - så ska jag först ut i växthuset och vattna sen ska Rolle hjälpa mig att klippa den stora klängrosen. Nåt mer vi ska göra är att kanske ta bort lite grova döda pinnar efter kungsljusen som växer både här och där. Dom liksom rosen är så grova att jag inte kan klippa bort dom beroende på min ömmande hand. 


Så här trist ser ser det ut när man inte fått ut några möbler, inga växter och framförallt inget vatten i poolen! Visserligen är bilden tagen för nåt år sen, men det ser lika trist ut nu.....


I förrgår när det varit fint väder några dagar så tyckte Rolle att det var dags att klippa gräset för första gången, det hade växt så otroligt. Och han hade rätt, det blev mycket snyggare och hela trädgården ser betydligt mer välskött ut - men nu efter regnet lär det nog växa otroligt fort igen.....

💦

ELISAS FREDAGSFRÅGOR


  1. Vad gör du sällan på måndagar? Festar!
  2. Vad händer ofta på tisdagar? Då har vi "Lill-lördag" ibland!
  3. Om du ska ha ”Lill-lördag”, vad gör du en onsdag? På vår "Lill-lördag" som är en tisdag (se ovan) kan vi ibland äta nåt extra gott!
  4. Vad är det bästa med torsdagar? Det är Efterlyst på TV!
  5. Hur ser dagens fredag ut? Solig, kall, blåsig och dessutom ganska tråkig - men det senare är ju alla dagar för närvarande när man inte kan umgås!
😷

            ****************************************************************************************

I förrgår var vi till VC och fick 2:a sprutan, så nu hoppas jag på att alla våra vänner också har fått det. Då kan man kanske om 2 veckor återgå till att vara  en social varelse - det börjar bli lite segt. Tyvärr så fick vi beskedet igår att Christina, vår goda vän i Stockholm, inte kommer att få sin andra förrän i mitten på juni. Och sen var det en massa annat som kom emellan, så vi får inte besök av henne förrån i augusti förmodligen. Trist!

SUSIE

11 kommentarer:

Karoleen sa...

Klart att man ska ha lill-lördag på tisdag, man kan ju lyxa till den vilken dag som helst. Vi körde amarone-måndag ett tag och det var väldigt mysigt ;-) Vardagslyx helt enkelt!

Skönt med den andra sprutan! Vi hoppas det går snabbt för alla andra också!

Hanneles bokparadis sa...

vi har suttit ute och fikat, varmt påklädda, soligt och blåsigt idag.

Lena i Wales sa...

Grattis till andra sprutan! Ger lite mer frihet.
Även här skulle behövas lite regn, väldigt torrt.
Trots pandemi och pensionärsliv brukar jag göra lite extra på fredag och lördag. Lite godare viner och mer genomtänkt mat. Annars ser dagarna ganska lika ut.
Skön fredag!

Lillian "sognafaret" sa...

Ou det er lenge å vente helt til august.Men det er lenger å glede seg og håpe at det kanskje kan løse seg litt tidligere.

Mrs Calloway sa...

jag väntar på att hela syskonskaran ska ha fått sina sprutor så att vi kan återta våra syskonträffar. men det dröjer till augusti och just nu känns det förskräckligt långt bort. det blåser och är kallt, men idag ska jag gå ut och kanske krafsa bort lite skräp i vår lilla trädgård. lill - lördag kan en ju ha hela veckan, allt efter behag

Thalassa sa...

Vad härligt med andra sprutan! Vi har fått den första men får nog vänta rätt länge på nummer två. Sex-nio veckor var beskedet. Nåja, i detta sammanhang är det ju ingenting att ”bråka om”. Till min glädje fick jag just veta att min bror och svägerska i Norrbotten blivit vaccinerade igår, trots att de är yngre. Svägerskan har inte fyllt 60 ännu, men de hade anmält intresse på lista för personer som kan komma med mycket kort varsel. Så skönt, för då är alla ”de våra” klara och vi kan boka vår vanliga juliresa dit. Om inget oförutsett inträffar ...
Trevlig helg!

Kina sa...

Jobbar man inte så kan man ha lill-lördag bör man vill. Men det är nog det jag saknar mest från mitt yrkesverksamma liv, att det inte är någon skillnad på helg och vardag, och den där väntan och längtan efter semester. Den finns ju inte heller längre. Men jag klagar egentligen inte, för det är underbart att rå över sin tid! Ha en bra helg! Kram!

BP sa...

Ja, varför ska man ha lill-lördag på en mitt-i-veckan-onsdag egentligen. Kul att ni inte håller på traditionen där. Man får göra saker när man vill och känner för det. Det är ungefär samma sak med ärtsoppa på torsdagar...

Vilket härligt trädäck med pool i har! Tycker inte alls att det ser tråkigt ut.

Gratulerar alla som ville ha och har fått första respektive andra sprutan.

Paula sa...

5000 kvadrat trädgård, då behöver man anställa en trädgårdsmästare...fast, ni verkar ju vara det bägge två! Men så mycket annat kan ni inte hinna med att pressa in i schemat.
Vet du, jag har ALDRIG sett Efterlyst....Av någon anledning har jag inte fastnat för den typen av program. Hoppas ni får en fortsatt solig helg, här blåser vi bort och det ska fortsätta mååånga dagar till, gillar inte blåsväder...
Kram

Robert W sa...

Så skönt att du fått dina bägge sprutor. Jag får min första på Valborgsmässoafton och min fru fick sin första idag. (Hon är sjuksköterska och personalen på sjukhuset vaccineras tidigare än vad åldern "tillåter".)

Ingrid sa...

Kul att läsa dina svar på fredagsfrågorna Susie!
Så skönt att ni är fullvaccinerade nu. I och med det har man ju i alla fall gjort vad man kan för att skydda sig själv och andra. Jag har svårt att förstå dem som avstår??
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid