fredag 12 mars 2021

FEM FRÅGOR & SVAR

 Efter en otroligt trist dag igår, men idag är det dags för dom fem frågorna från Elisa - och så mina svar förstås! Skönt att få lite annat att tänka på än vädret!!

Idag är det dock inte blåsigt, det regnar inte och det är hela +5 grader så även om det är grått är det jämfört med gårdagen otroligt fint. 


1. Vad var mest trendigt under dina tonår? Jag har ett minne av att man skulle ha parkas och grova lågskor i brun mocka. Det var nog när jag var runt 13-14, men det bästa minnet är när jag var runt nitton. Då var det Courregés som gällde. Ja, inte original - det hade man ju inte råd med - utan man härmade kläderna så gott det gick (hade en mamma som var otroligt duktig på att sy) och så hade man korta vita galonstövlar eller skor med låg klack som var avhuggna framtill - och gärna blank plastkeps till. Gissa om man tyckte man var snygg!?2. Hur har du omedvetet någon gång varit trendig? Ja, när min mamma (till min förskräckelse) köpte en parkas till mig som var senapsfärgad istället för grön. Men det visade sig vara jättesnyggt ihop med dom bruna mockaskorna så jag fick mycket beröm av avundsjuka skolkompisar - och så bröt man ju av lite lagom mot mängden!

3. Vilken trend skulle du vilja se kommer tillbaka? Har inte en aning...

4. Vilken trend skulle du aldrig anamma? Den med ultrakorta kjolar. Skulle nog se väldigt konstigt ut på en gammal kärring! *fniss* Men på den tiden det begav sig då hade alla det.....

5. Vad vill du ska bli en trend? Är numera totalt ointresserad!

👀

Om några minuter ska jag göra iordning lunch och sen ska vi åka till Hemse och vc. Rolle ska handla middagsmat - vad har jag inte en aning om. Igår åt vi marinerad kycklingfilé och i förrgår pannbiff så jag är lite sugen på fisk eller skaldjur (gärna nåt med räkor). Men det blir nog tacos eller enchiladas, vi har lite köttfärs kvar som jag måste använda ikväll. 

SUSIE

11 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Delade din förtjusning över Courreges-stilen! Tycker faktiskt fortfarande att det är snyggt!

Ingrid sa...

Igår var det verkligen en dyster dag, men dagens väder är helt ok tycker jag. Än så länge är det väl bäst att tillägga.
Jag tror att jag hoppar de där trendiga frågorna. Jag orkar inte tänka efter.
Hoppas att det går bra på vc i dag och att Rolle hittar något smarrigt till lunch.
Kram, Ingrid

Lillian "sognafaret" sa...

Man er ikke eldre enn man føler seg, men man kan ikke kle seg som man føler seg alltid...

Mrs Calloway sa...

kortkort ser missklädsamt ut på många. såväl unga som gamla. samtidigt försöker jag tycka att folk får klä sig som de vill och trivs. hoppas att det blir ett bra besök på VC

Kina sa...

Idag är det vitt på marken igen! Men det är väl så det ska vara i mars månad!
Jag hade en grå parkas med ljust foder från Hettemarks. Det företaget låg här i min hemstad och hade en slogan: Hettemarks det märks.
Lycka till på vc idag och hoppas din kock hittar på något spännande till middag. Ha det gott! Kram!

tant Hannele på Hisingen sa...

som tur så har unga och äldre inte samma smak...

Robert W sa...

Föräldrar ska inte ge sig på att köpa kläder till sina barn. Det blir aldrig bra.

Sara Pepparkaka sa...

Din mamma klarade sig med ett nödrop där alltså!

BP sa...

Vilka roliga svar! Du och jag verkar vara ungefär lika gamla, för Courrèges minns jag, fast som frisyr som jag hade. Du måste väl minnas Twiggy också!!?
Min mamma var också otroligt duktig att sy, nåt jag inte ärvt om man säger så, tyvärr.

En grön parkas som vägde ett ton köpte jag begagnad på 1980-talet på Överskottbolaget. Älskade den affären när den fortfarande sålde "äkta" militärkläder med mera.

Lena i Wales sa...

Som ung betydde mode och trender mycket, idag klär jag mig det det jag tycker om, moderiktigt eller inte, spelar ingen roll.
Tycker däremot fortfarande om kort kjolar, trots min ålder.
God mat är en krydda i livet.
Skön söndag!

Lena i Wales sa...

Vad härligt med lite krokusar, det är vår!
Kräftor, så gott, mums.
Falukorv låter också gott för mig. Så längesedan jag åt det. Brukade inte vara min favorit, men nu när jag inte kan få tag i det, frestar det mig riktigt.
Vad härligt att håret börjat växa ut, även om om det är krulligt och på fel ställen.
Sköt om er!