fredag 5 februari 2021

FEM FRÅGOR

 Det är fredag förmiddag och jag har äntligen kravlat mig upp ur sängen. Det blev lite sent igår för vi satt båda två och tittade länge på TV. Först Efterlyst och sen det följande programmet om killen som hade sin tjejs huvud i garderoben. Vilken fruktansvärd människa!  

Efter det blev det ytterligare ett krimserie (40 avsnitt); Evil lives here tror jag det heter, den går på 11:an varje vardagskväll. I den berättar människor om vad dom varit med om i livet. Igår var det en kvinna som varit gift med en man som mer eller mindre terroriserade henne under 1,5 år innan hon kunde flytta från honom. Det visade sig sen att han var massmördare och förmodligen mördat mellan 50-60 personer under perioden hon känt honom! 


När vi sen äntligen kom i säng var jag tvungen att läsa lite i en välskriven och mycket spännande thriller av Peter James. Att jag överhuvudtaget kunde sova sen utan att drömma mardrömmar är ganska otroligt.....


Men här följer nu denna fredags frågor av Elisa
  1. Vilken månad tycker du alltid känns längst? Innan vi flyttade hit från Stockholm så var november extremt lång och extra tråkig. Till den 14:e (Rolles födelsedag) kom alltid snön och låg sen kvar hela vintern. Men...nu är november betydligt varmare och trevligare, alltså måste det bli januari.
  2. Vilken tid på året går fortast? Våren och sommaren.
  3. När på året är du som gladast? se ovan
  4. Hur skulle ditt år se ut, vädermässigt, om du fick välja? 1 veckas vinter över jul/nyår med lite snö och några minusgrader. Mycket tidig och lång vår med värme som kommer gradvis. Försommar med lagom värme (c:a 22/24) och gärna lätt regn på nätterna. Högsommar med 25/28 grader och ljumma mörka nätter. Lång varm höst (vilket vi har här) som övergår i lite kyligare krispigt väder i början på december. 
  5. Vilken är din favorithändelse som återkommer varje år? Jul, midsommar och den vårdag poolen är fylld och man kan ta säsongens första dopp.

👀
 
Igår var jag till VC för omläggning och då sa Åsa min sköterska att op.såret hade börjat se betydligt mindre ut. Vilket naturligtvis gladde mig. Men det kommer fortfarande en massa sårvätska och i morse hade det t.o.m. läckt igenom en del blod. Hade också lite ont igår kväll, förmodligen för att det petades och sköljdes en del.  
Den 16:e ska jag göra mammografi för att bröstavdelningen vill försöka se vad som händer inuti bröstet. Hur det nu ska gå till. Jag vet ju att då klämmer dom ihop brösten ganska så handfast och det kommer det göra ont. Men jag sa till syster Åsa att gör det ont kommer jag att skrika och slå omkring mig - och hon tyckte det lät vettigt! *fniss*

SUSIE

13 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

November kan vara vackert, men mars är bara kallt och kalt, ändå trevligt att ha olika årstider, ha en bra dag.

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Jag kollar ju radarn varje dag och har sett att det verkar ha legat många snöoväder över Gotland. Och det syns ju på dina bilder. Här har det också snöat mycket. En enorm skillnad från förra året. Idag skiner i varje fall solen och det är en vacker vinterdag.
Skönt om såret börjat bli mindre, måtte det börja läka snart. Men du ... mammografi låter ju jättejobbigt. Vet ju hur dom trycker till, gör ju ont även om man är frisk.
En fin helg till dig!

Kram Anita

Lillian www.sognafaret.no sa...

Noen kvelder får man liksom ikke slått av tv'n det ene programmet man har lyst til å se avløser det neste. Ha en flott helg.

Ingrid sa...

Jag håller i stort sett med dig om svaren på dagens frågor.
Så skönt att op-såret börjat läka lite.
Ha en skön helg! Nu skiner solen i alla fall här, men det är attans vilka snöbyar det kommer emellanåt.
Kram, Ingrid

chica sa...

Susie, adorei as fotos da neve...Aqio temos calor,hoje até um pouco mais friozinho! Lindo fim de smana! bjs, chica

Robert W sa...

Det låter som att du hade en skön kväll igår med TV och bok.

Kina sa...

Det blev en kort vinter om du fick bestämma! (fniss) Vilka läskiga program du tittar på. Det är nog tur att jag bara har basutbudet, men det kan vara nog så otäcka program där.
Så skönt om ditt sår börjar bli bättre! Det låter bra det! Ha en fin helg nu. Kram!

Paula sa...

Glömde kommentera Farmen i förra inlägget. Jag tittade i många säsonger men nu tyckte jag att jag lärt mig mjölka en ko...så nu fick det räcka. Robinson däremot med alla spännande tävlingar, det gillar jag! Nu följer jag Elitstyrkan på fyran, har sett den engelska varianten några säsonger och gillar den skarpt. Men mitt tv-tittande har sjunkit mycket, sitter hellre vid datorn eller sitter och målar. Du o jag ska inte bo i samma land! Jag vill ha vinter i tre månader och sommar med max 25 grader! Tihi, tur vi är olika!
Kram

Mrs Calloway sa...

bra att såret minskar. men - mammografi!? det låter märkligt. hoppas att det inte innebär att de klämmer till som de brukar göra. vackra vintriga bilder. lång vår som sakta övergår i sommar. lång och trevlig höst med vackra färger och hög klar luft. inte så mycket vinter blir bäst

Geddfish ♥ sa...

Jo, kort vinter, mest sommar!
Jag trivs i värmen, fryser i kylan, allmänt olustig du.
Hoppas det går bra med din mammografi och alla omläggningar.
Fredagskram!

BP sa...

Dina svar är i stort sett identiska md mina. Hatar snö och kyla som vi har nu.
Dessutom verkar du och jag vara väldigt förtjusta i deckare, både vad gäller filmer/serier och böcker.

Susjos sa...

November är en tuff lång och mörk månad här i stan. Jag skulle definitivt vilja ha en längre sommar!
Ha en skön helg!

Lena i Wales sa...

Vilka hemska fall på TVn. Hur kan det finnas så hemska människor, intressant, men fruktansvärt.
Roligt med dessa frågor och svar.
Skönt att såret ser mindre ut och hoppas mammografin går bra.
Sköt om dig!