fredag 12 februari 2021

FEM EN FREDAG

 Ibland känner man sig extra glad - och det var precis vad som hände igår. Jag var till vc och la om bröstet som vanligt (gör det varje måndag och torsdag) och då sa sköterskan att det såg mycket bättre ut.  

Ja, t.o.m. jag kunde se att op.såret håller på att läka nu när jag inte får nåt cellgift längre. Det hämmar nämligen läkningen hos mig. Sköterskan fick t.o.m. byta storlek till en mindre på en av detaljerna hon använder vid omläggningen. Gissa om jag kände mig nöjd.....


Rosor jag fick av Rolle för några dagar sen. Tyvärr har dom redan börjat vissna!


Men man får som vanligt inte vara glad alltför mycket eller alltför länge. Idag har jag enormt ont av mitt diskbråck, men kanske mest av mitt onda ben. Men snart kanske man kan ta itu med den biten av kroppen och få den att läka också!


Men så länge dom stod var rosorna jättevackra!

Idag har Elisa bett oss svara på några frågor om våra sinnen, vilket ska bli riktigt kul.....

1. Vad ser du till höger om dig?   Sitter på kontoret och på andra sidan hallen ser jag ut genom ytterdörrens fönster. Där gnistrar det i snön av solen - och så vet jag att det är betydligt varmare (mindre kallt) än igår. Äntligen!

2. Vad känner du med din vänstra fot?   En stor tjock värmande toffla!
3. Vad hör du utanför?   En skock med fåglar - tror det är kajor - som tydligen blivit uppskrämda och skränande flyger omkring i den lilla skog som är bakom vårt hus!4. Vad doftade senast gott från köket?   Kräftor.....som räckte till mig under 3 dagar, kanongott!

5. Vad smakade du senast?   Frukosten bestod av en halv macka med leverpastej, en liten burk med risifrutti/hallonsylt, ett litet glas med Pepsi Max samt en massa mediciner.....

👍

Idag ska jag titta på skidskytte som jag tycker är riktigt kul. Vi var båda två en gång i tiden aktiva pistolskyttar och var rätt duktiga, men som mycket man ägnat sig åt under åren så tröttnade vi. Istället för att träna på skyttebanan varma sommardagar skaffade vi båt och var ute i Stockholms skärgård istället - vilket var betydligt skönare!


Sista amaryllisblomman som jag hade knipsat av en planta i början på februari. Nu är den också kastad.....


Men det är ju många saker man testat på, bl.a. så red jag också. Både som barn (naturligtvis) men också som vuxen. Men så skaffade vi vår första hund, strävhåriga taxen Brasse. På dagarna var han med oss på jobbet (egna företagare) men på kvällarna ville jag inte vara hemifrån. Dessutom köpte vi hus och fick en massa att ta hand om. Alltså la jag av att rida - vilket jag ångrat!SUSIE

13 kommentarer:

Ingrid sa...

Så skönt att såret börjar länka, men bra dock att du har ont av ditt diskbråck. Hoppas att du kan få hjälp för det så småningom. En sak i taget!
Ha en trevlig stund framför tv:n och en skön helg!
Kram, Ingrid

Robert W sa...

Så jobbigt med diskbråcket. Hoppas det blir bättre snart.
Kräftor är så gott! Har du ätit kräftor nyligen?

chica sa...

Que bom quando a alegria pode estar em nós. E as flores ajudam a enfrentar a dor,que espero,passe logo! beijos, tudo de bom,chica

Kina sa...

Så skönt att det går åt rätt håll för dig! Kämpa på! Kram!

Lillian "sognafaret" sa...

Så nydelige roser du har.

Boklysten sa...

Jättefina blommor!

tant Hannele på Hisingen sa...

skönt att läkningen fortskrider, havskräftor här men inte just ny, ha en bra dag.

Karoleen sa...

Kul att läsa att du är fd-pistolskytte det är jag också. Fortfarande aktiv i klubb men inte så mycket skytte just nu. Det är otroligt kul, men svårt också tycker jag. Vilka vackra rosor!

Mrs Calloway sa...

räcker fyra kräftor i tre dagar? så skönt att såret minskar. fina bilder och fina blommor

Paula sa...

Ett av de första sällskapsspelen jag fick som barn var skidskyttespelet! Finland var väldigt duktiga när det begav sig på 50-60talen (mindre konkurrens kanske) så häftigt att du hållit på med skytte! Vi har en skytteförening i vår lilla ort på 600 invånare!
Glad att Rolle uppvaktar dig så flitigt, förstår att det värmer ditt hjärta. Och så kul att det börjar ge sig med såret. Du har fått vänta länge på läkningen...
Kräftor måste jag ha till nästa helg, de ser så ensamma ut i affärens frysdisk, jag äter ett kilo på två dagar,,,,
Kram

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Stort Grattis till att läkningen nu börjar gå åt rätt håll! Då ska du se att det kommer att bli bättre med både diskbråcket och ditt onda ben.
Så vackra rosor ... synd att dom började vissna snabbt. Men dom finns fint bevarade på din bild!

En fin alla hjärtans dag till dig!
Kram Anita

Lena i Wales sa...

Vad skönt att höra att det går åt rätt håll med dig❤.
Alla blommor vissnar, så man får glädjas åt dem så länge de varar. Mina amaryllis är också på väg ut, men köpte tulpaner igår, så de ger glädje.
Trevlig Valentine's Day!

Thalassa sa...

Roligt att läsa att läkningen går åt rätt håll.
Skidskytte tycker jag är en av de bästa TV-sporterna, och jag missar nästan aldrig en sändning. Gick dock inte så jättebra för damerna idag.
Allt har sin tid i livet ... även jag har levt båtliv i drygt 30 år i Sthlms o angränsande kommuners skärgårdar. Sålde båten för ca tio år sedan och köpte fritidshus som står stadigt på urberget.
Önskar dig fortsatt god bättring!