fredag 29 januari 2021

FEM FREDAGSFRÅGOR & DAHLIABESTÄLLNING

 Det är väl ingen som märker att jag - återigen - bytt header. Den ser precis ut som den jag hade tidigare, men den här tog min gubbe tidigt i morse så jag tänkte glädja honom med att använda den. Vädret har sen dess varit fantastiskt, synd bara att det är så mycket snö - och halt - för jag hade nästan lust att gå ut en sväng på tomten!

Det är alltså äntligen en fredag när jag börjar känna mig betydligt bättre. Så idag såg jag verkligen fram mot Elisas intrikata frågor - och jag blev inte besviken:

  1. Skulle du hellre ha 10 hobbys eller 1 passion? Föredrar nog en enda passion!
  2. Vad är det konstigaste i ditt kylskåp? Har (hade) en sprayburk med "La créme de chefs" vilket är vispgrädde med socker som man kan dekorera med. Totalt onyttigt och dessutom gick den ut 5 juni 2020. Aldrig använd - och nu är den slängd!
  3. Vilken är den vackraste plats du har sett? Gran Canyon i USA, heden Dartmouth i södra England, samt alla otroliga raukfält här på Gotland - t.ex. Folhammar norr om Ljugarn.
  4. Vilken låt har du spelat mest den senaste veckan? Har inte spelat någon alls. Som gift med en musik- och skivsamlare behöver jag inte det. Han spelar musik varje dag - men ibland får jag faktiskt välja låt! *fniss*
  5. Är du en sparare eller spenderare? Vi är båda (som tur är) sparsamma - utan att vara snåla. Är det nåt vi verkligen vill ha så skaffar vi oss det. Fast ibland kan det ta lite tid.....

💖

Eftersom livsandarna börjar återkomma så gjorde jag nåt i torsdags som jag faktiskt inte hade tänkt i år; Jag beställde dahlior från bulbs.se. Det blev hela 5 stycken. Fyra av dom ska planteras i krukor på altanen och en - en hallonröd kaktus dahlia - i den stora plåtkrukan vid ingången. 



Jag valde mycket noga, men nästan alla jag ville ha var redan slutsålda. Nu gjorde det inte så mycket eftersom jag bestämt mig för att INTE välja lila i år. Fast jag faller alltid för sådana, så det var naturligtvis dom jag tittade på först. Istället valde jag brons, aprikos, gult samt rött. Passar på vår altan som är inredd med svart, vinrött, rött och orange.



Det här är den med största blommor, så den måste
man hålla ögonen på. Alltså bra att ha den på altanen.


Just den här typen av dahlior är jag extra förtjust i; Anemon dahlia.
Den blir inte så hög och förra året var det en sådan som blommade
 hela sommaren till frosten tog den.

Nu ska jag förflytta mig till vardagsrummet och TV´n och titta en timme tills det är dags att lägga sig. Jag hoppas att jag slipper dom benkramper jag hade i natt som var, somnade inte förrän vid 4-tiden!

SUSIE

9 kommentarer:

it_is/Anette sa...

Skoj att läsa dina svar på frågorna. Dahlior är så vackra, jag blev speciellt förtjust i Gloriosa - vacker

Robert W sa...

Vilken tur att du fick en anledning att kolla kylskåpet :D

Janicke Henrikson sa...

Åh dahlior, älskar dem! Gillar att beställa särskilt vackra men i år har jag inte gjort det. Lycka till med dina!
Nu blir det icebugs på, ut till Drottningholm i solen och det otroligt vackra vintervädret.
Krya krya!

Mrs Calloway sa...

trevligt att överraska sig med något en inte tänkt. skönt att livsandarna är på väg tillbaka. engelska hedar är så fina. synd på din La crême de chefs

Ingrid sa...

Kul att läsa dina svar på fredagsfrågorna. Vi verkar ganska eniga om både det ena och det andra.
Så roligt att höra att du börjar känna dig lite bättre. Hoppas att det fortsätter så!
Kram, Ingrid

Hanneles bokparadis sa...

Världen är full av vackra platser, Sverige är också fint.

Lena i Wales sa...

Så skönt att du känner dig bättre.
Njut av en skön söndag!

Musikanta sa...

Är man musiker eller som du gift med en musiksamlare lyssnar man kanske inte så mycket själv på musik på dagarna. För mig räcker det med de två timmar varje dag som jag övar på min flygel. Fast jag ser fram emot videosnuttarna från barnbarnens orgelspel.
Vacker bild som header - du får hälsa maken!
Ingrid

Karoleen sa...

Vilka magiska dahlior! Det är en av mina favoriter, jag älskar bulliga stora blommor =) Folhammar är en av favoritställena på Gotland, men även Hammars på Fårö ger mig ro i själen! Kram