tisdag 19 maj 2020

VINNAREN & TRÄDGÅRDSJOBB & TELIA

👑☀💥Det blev Anita som vann med sina 11,5 poäng, hon var dessutom först med 💥☀👑
🐉🍰 att maila in sitt svar! 🍰🐉

GRATTIS!

********************

Att hon bara fick 11,5 poäng istället för full pott beror på att hon visserligen placerade mig på apotek, men som apotekare. På den tiden var det minst 10 års utbildning till det och jag började på Lokatten när jag var 16! Men jag tyckte svaret var så pass nära, så jag gav henne en halv poäng! 
Nu gjorde det inte någon som helst skillnad, eftersom dom som kom på 2:a plats hade 9 poäng allihop. TACK för att ni tog er tid allihop!
Eftersom dom var många och att jag kan inte skilja dom åt, så har jag tagit mig friheten att inte dela ut något mer pris. Alltså spar jag både boken och dom små tröstpriserna till nästa tävling. Sorry!

Självsådda vårkragar i parken.

Det som vållade dom flesta lite huvudbry var mitt yrke innan vi startade eget, det var alltså apotekstekniker. Visserligen var jag också utbildad kosmetolog, men det jobbade jag aldrig som.
Sen var det naturligtvis den första kuggfrågan, där många tror - vilket jag också gjorde tidigare - att det är 52 stater. Men efter kontroll så vet jag varför man tror det, men rätt är alltså endast 50 stater!

En vacker tulpan som är bland dom sista för i år!

Dom andra felen var det blandade bullar med när det gällde alla 2:orna. Det var fel namn på min käre gubbe, det var fel namn på växterna och det var fel "sommarblomma". Det var 2018´s favorit jag frågade efter, inte något annat år!
Det var dessutom någon som jag tydligen bloggat med sen mycket länge tillbaka; För det blev också fel hundras. Penny - som var en Lancashire Heeler-tik - var vår hund innan Santos.

*************************************

Också en sen och vacker tulpan under rosenspaljén i förträdgården.

Problemet med Telia och vårt nya mobila telefonät kvarstod till idag. Efter mycket mailande fram och tillbaka, så gav jag upp och ringde teknikern som var här och installerade det hela. Dom andra antingen lovade att dom skulle fixa det, eller också var dom otroligt otrevliga - både i telefon och på mail!
Han upptäckte då att någon hade avaktiverat simkortet i den nya anslutningslådan, men som tur var hade vi fått två kartonger och därmed två anslutningslådor samt två simkort. Han anslöt därför den andra - och nu fungerar allt perfekt! T.o.m. anslutningen till datorn.....

Gruset till vänster är rensat - gruset till höger är dagens jobb. Sen är det bara andra sidan kvar.....

Igår var vädret riktigt hyfsat. Det var strålande sol, bara en aning vind och hela 14 grader. Vi satt faktiskt ute och åt lunch!
Rolle fortsatte med att plocka maskrosor, vilket han nog kommer få ägna sig åt idag också. Själv började jag rensa i gruset runt pallkragarna. Fick hälften på utsidan klart (se vänstra bilden) och en hel skottkärra med ogräs borttaget. Fy 17 vad mycket det var och vad det satt fast. Har ju en matta som ligger under pallkragarna och ut en bit på sidan om dom och i den växer det! Inte kul!!
Ska försöka fortsätta idag med det hemskt trista jobbet och sen blir jag nog tvungen att klippa gräset snart också. Fast Rolle måste först till Hemse och köpa bensin.....

En nöjd Santos i solen på gräsmattan i förträdgården.

SUSIE

6 kommentarer:

chica sa...

Susie, não achei o TRADUTOR! Por isso fico apenas com as lindas fotos! beijos, tudo de bom,chica

Ingrid sa...

Grattis till Anita!
Kram, Ingrid

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Tack så mycket :) Jätteroligt att jag vann ... :)

Skönt att Teliaproblemen löste sig. Trist när dom är oförskämda både på telefon och mail. Har varit med om samma sak. Det verkar som om dom som standard tror att det är kunden som ställt till det.

Tulpanen under rosenspaljén var riktigt snygg. Och Santos ser ut att må bra i solen :)

Kram Anita

tanthuset.blogg.se sa...

Åhhh Santos, så fin där i solen <3 och GRATTIS till Anita som vann tävlingen, till oss andra önskar jag bättre lycka nästa gång :D
Ha en fin kväll nu Susie <3

Lena i Wales sa...

Grattis till min kära bloggvän Anita! Bra gjort!
Vad bra att Teliaproblemet löste sig! Alltid jobbigt med tekniska fel.
Så vackra tulpaner!
Hoppas värmen kommer till er nu!

Ölandsvindar sa...

Känns som jag tömmer korg efter korg med ogräs i komposten, men ändå inte ser någon skillnad i rabatterna. Hmmm, växer det upp så fort jag vänder ryggen till? Och alla dessa tomatplantor som ska flyttas till större krukor! Min rygg pallar inte för allt jordösande. Får bli ett par stycken per dag. Ska väl bli klart så småningom. Och himmel, upptäckte några pelargonstackare på övervåningen som inte fått ny jord och kruka ännu. Och så är det fåglarna. Jag måste bara hinna ut minst ett varv varje dag och pricka in nyanlända. Ha det bra där borta på den andra ön och hoppas att vi får lite regn snart. /Kerstin